Hypotéka a život

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
31.10.19 08:03

Mohu Vám doporučit finančního poradce. Pokud budete chtít, jeden z mála, který jednají pro lidi. Čili za ně osobně zkušenost v rodině, když viděl, že dotyční by hypo nezvládli nebo by ji nedostali řekl jim to narovinu… Žádné, že to dělá jen pro peníze, pro sebe. Ikdyz takových ej spousta.

A pro rypaly, dělá pro Partner v HRadci K, ale jezdí po celé ČR. Je to o lidech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
31.10.19 22:17
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx
Prosimte, ale my nestaveli pred 20ti lety :mrgreen:
Bydlíme v novem 3roky

Za poslední 3 roky pořádně vzrostly ceny. Jak nových domů, tak pronájmů, tak bohužel i stavebních prací :-(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
31.10.19 22:22

To je pravda, kamarad stavi uz asi tri roky svepomoci, a na dalsi tri roky to vidi, a stavi prave ten pidi baracek :roll: nema proste na firmu, jen kdyz jde o vodu, elek…i ostatni sluzby sli hrozne nahoru, zacal nam tyct kotel a to vymenil behem peti minut jen kohout a sesteloval a 2000 papa 8o nastesti my jsme vychytali celkem dobrou cenu domku, ale je to taky lokalitou, lisky tu davaji dobrou noc, na dobrej flek se ceka silene dlouho v okresnim meste, takze ja sla s platem dolu, ale nastesti si vystacime :potlesk: ted jedem poprve od koupe na vikend pryc tak se modlim at se to tu nezborti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31542
19.11.19 17:22
@Lucie_Sx píše:
Jenže když na to nemám, tak na to prostě nemám. A je dost rozdíl postavit zateplený dům nebo obyčejný technický prostor. Ten se dá „slepit“ za levno.
A dělat si bordel? Proč? Udělám v chodbě ještě jedny vchodové dveře, později za ně dostavím další část a pak ty vchodové vyměním za interiérové a hotovo dvacet.
Dneska chtějí mít všichni všechno naddimenzovaný, i kdyby pak měli mít jen jedno dítě místo dvou a nikam nejezdit, protože na to nemaj.

Ten ti ale nikdo postavit nepovolí… já bych si taky moc ráda splácala domeček z čehokoliv co uznám za vhodné, ale nejde to no. S tou dostavbou je to to samé… nemůžeš jen tak vzít současnou novostavbu a něco k ní přilepit. Je „ekodoba“ no :nevim:

Ale jinak fakt ne, 80m2 v domě opravdu není naddimenzované, ve výsledku je to domek spíše o velikosti 2+kk nebo miniaturního 3+kk v bytě a i tak tam často je méně prostoru přesně kvůli nedostatku společných prostor. A jestli řeším že mám tak málo peněz, že mám jen na takový domek, tak vůbec nedává smysl si to pak pořizovat. K čemu? Abych měla dobrý pocit, že mám domeček, ale ty 2 - 3 děti se musí mačkat v jednom 12m2 pokoji nebo rodiče budou spát v obýváku? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31542
19.11.19 17:31
@Lucie_Sx píše:
Proč bys na malý domeček měla mít velký drahý pozemek?To nemá cenu, máš na to jiný názor, já ti ho neberu, ale zkus vzít na vědomí, že cesty jsou různé a někdo to má prostě jinak ;-).
(jinak - zkus zagooglit třeba „rostoucí domy“ nebo „pomalé stavění“. Žádné bastlení to není.)

Protože spousta obcí už ti dnes nepovolí postavit ani garsonku na pozemku menším než cca 800m2, sehnat nějaký malý pozemek je ve spoustě lokalitách naprosto nemožné a i když by to prošlo, tak se ti pak klidně může stát že stejně nepostavíš. A postupem času je to čím dál horší, takže ve výsledku opravdu člověk skončí s tím, že stejně musí pořídit obří pozemek, o který se ale taky musí starat a to je nejen časově, ale i finančně nákladné. A pokud nemá na víc než pidi domek sotva plnící normy, tak je opravdu otázka jestli by do toho měl vůbec jít, tím spíš na hypo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31542
19.11.19 17:32
@Anonymní píše:
Pisu za velky prachy pozemek, ne velky pozemek.. My koupili pozemek skoro 800m² za 800 000,dneska bysme za to meli poloviční (v nasi lokalitě)
Jediný kdo to na jinak, se mi zda, jsi ty..
Fakt neznám nikoho kdo postavil dum 40m² a to jsem tady na emiminu v menšině, co ma „maly“ dum.
Opravdu neni potreba vila, ale mininalne 100m² by ten dum měl mit.
Fakt bych chtela ten dum o 40m² vidět.
Ne, opravdu si neumim představit v DOMĚ
Na tuhle plochu nacpat kuchyn, koupelnu a místnost na spani..
A stavět si garsonku? :mrgreen:
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31542
19.11.19 17:32
@NinaU. píše:
@Lucie_Sx
Jako 100 metrů u baráku není žádný prostor. Problém bude spíš v tom, že dneska každý musí stavět nebo mít barák. Přece bydlet v bytě je trapné.
A osobně teda taky nějak nechápu smysl domu, co má třeba 60 metrů. To je fakt o ničem a jediné co, tak můžu všude vykládat že mám barák. To, že se tam s vecma nehnu, stejně jako v paneláku, je vedlejší co? :D
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31542
19.11.19 17:38
@Lucie_Sx píše:
Mít 2+kk byt nebo 2+kk domeček přece nemůže být už z podstaty to samé.
U domu máš zahradu. To je hlavní plus. Můžeš si udělat terasu, která když se dobře vymyslí, zvětší ti obytný prostor na 5 měsíců v roce třeba jednou tolik. Věci uskladníš do technického přístavku. Pořád budeš vůči bytu v obrovské výhodě, při stejné čistě obytné ploše.

Jenže to všechno stojí poměrně velké peníze, tím spíš třeba terasa vyřešená tak, aby ti zvětšila obytný prostor. A do technického přístavku dáš co? Oblečení? Učebnice? Hračky? Protože to jsou ty věci na které na malé ploše přednostně není místo. To že kvůli zahradě musíš mít i takové věci jako sekačku a další a musíš je mít kam dát, to je druhá věc.

A to jsou všechno naprosto zbytečné investice, které by v bytě být vůbec nemusely, tudíž když už ti vadí že se lidi zadlužují kvůli „obřím“ 100m2+ domům, tak nějak nechápu jak takovému člověku doporučíš jít do baráku. Bude malej, bude muset dělat každou chvíli nějakej super přístavek a utratí hromadu peněz za věci, které prostě mít musí bez ohledu na velikost domu, ale hlavně že bude mít domeček. To třeba nechápu já :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
19.11.19 21:53
@Nimie píše:
Ten ti ale nikdo postavit nepovolí… já bych si taky moc ráda splácala domeček z čehokoliv co uznám za vhodné, ale nejde to no. S tou dostavbou je to to samé… nemůžeš jen tak vzít současnou novostavbu a něco k ní přilepit. Je „ekodoba“ no :nevim:Ale jinak fakt ne, 80m2 v domě opravdu není naddimenzované, ve výsledku je to domek spíše o velikosti 2+kk nebo miniaturního 3+kk v bytě a i tak tam často je méně prostoru přesně kvůli nedostatku společných prostor. A jestli řeším že mám tak málo peněz, že mám jen na takový domek, tak vůbec nedává smysl si to pak pořizovat. K čemu? Abych měla dobrý pocit, že mám domeček, ale ty 2 - 3 děti se musí mačkat v jednom 12m2 pokoji nebo rodiče budou spát v obýváku? :nevim:

Ale to není pravda, k hotovému RD můžeš postavit na pozemku stavbu do 25 m2 bez jakéhokoliv papíru a z prakticky z jakéhokoliv materiálu.
K novostavbě taky můžeš přistavět, jen musíš mít projekt na rozšíření a nebo ještě lépe, mít to v projektu už od začátku.

U nás se teď prodávají nové byty v rekonstruovaném domě, a za 1+kk (tj. totální krcálek) chtějí několikamilionovou částku, to mi ten pididomek vyjde rozhodně za míň.

@Nimie píše:
Jenže to všechno stojí poměrně velké peníze, tím spíš třeba terasa vyřešená tak, aby ti zvětšila obytný prostor. A do technického přístavku dáš co? Oblečení? Učebnice? Hračky? Protože to jsou ty věci na které na malé ploše přednostně není místo. To že kvůli zahradě musíš mít i takové věci jako sekačku a další a musíš je mít kam dát, to je druhá věc.A to jsou všechno naprosto zbytečné investice, které by v bytě být vůbec nemusely, tudíž když už ti vadí že se lidi zadlužují kvůli „obřím“ 100m2+ domům, tak nějak nechápu jak takovému člověku doporučíš jít do baráku. Bude malej, bude muset dělat každou chvíli nějakej super přístavek a utratí hromadu peněz za věci, které prostě mít musí bez ohledu na velikost domu, ale hlavně že bude mít domeček. To třeba nechápu já :nevim:

Asi se jednoduše nechápeme :nevim:. Já s tím mám reálnou zkušenost a jde to v pohodě. A stavět novostavbu, tak bych měla výhodu, že si to můžu vymyslet jak chci.

Například postavím dům za 3 miliony se super úložnými prostory. Nebo postavím domeček za 1 milion a k tomu si nalepím dvě super nové zateplené unimobuňky po 200.000,– na všechny ty věci, které jmenuješ. Vidíš úsporu? Já jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
19.11.19 22:03

@Lucie_Sx
Já bych ten domecek za milion fakt chtěla vidět. Reálný prostor a tak :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
19.11.19 23:25
@Nimie píše:
Protože spousta obcí už ti dnes nepovolí postavit ani garsonku na pozemku menším než cca 800m2, sehnat nějaký malý pozemek je ve spoustě lokalitách naprosto nemožné a i když by to prošlo, tak se ti pak klidně může stát že stejně nepostavíš. A postupem času je to čím dál horší, takže ve výsledku opravdu člověk skončí s tím, že stejně musí pořídit obří pozemek, o který se ale taky musí starat a to je nejen časově, ale i finančně nákladné. A pokud nemá na víc než pidi domek sotva plnící normy, tak je opravdu otázka jestli by do toho měl vůbec jít, tím spíš na hypo.

Jde to, jen musíš vědět, jak :-).

@NinaU. píše:
@Lucie_Sx
Já bych ten domecek za milion fakt chtěla vidět. Reálný prostor a tak :lol:

6×10×2,5 m při ceně 7.000,– za metr3. Třeba. Ale to by nám sousedi dostatečně nezáviděli, tak to lidi nestaví ;-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
19.11.19 23:42

@Lucie_Sx
Ne, nestaví se to, protože je to nesmysl. Je to jako mít menší byt. Prostě zbytečné, vzhledem k tomu, že většina lidí chce mít i prostor. Tohle si postaví jen někdo, kdo chce za každou cenu mít možnost říkat, že má barák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
19.11.19 23:50
@NinaU. píše:
@Lucie_Sx
Ne, nestaví se to, protože je to nesmysl. Je to jako mít menší byt. Prostě zbytečné, vzhledem k tomu, že většina lidí chce mít i prostor. Tohle si postaví jen někdo, kdo chce za každou cenu mít možnost říkat, že má barák.

To, co píšeš, rozhodně není pravda. Je to věc názoru každého, každý má jiné nároky, jiné představy, jiné možnosti… Nemá smysl se dohadovat o něčem, co vidíme každá úplně jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.19 02:20

Máme dům 3+kk, velikostně jako normální 3+kk v jakémkoliv bytovém domě ve městě, cca 75 m2. 10 minut autem na hranici Prahy, cena 3,5 mio vč pozemku. Tragicky řešený, bez úložného prostoru, technické místnosti (resp. je půda, ale…). Jen chodba, dva malé pokoje a poměrně velký, hezký obývací pokoj s kuchyní. Totální kompromis, ale jako pražští patrioti jsme prostě dál od Prahy nechtěli a tohle byla v době koupě opravdu jediná pro nás finančně dostupná možnost. Každopádně, ať si každý říká co chce, zahrada je fakt super záležitost. Ne každý to chce, ale dá se vymyslet SKORO bezúdržbová (stojí to hodne dobrý nápad a peníze, ale pak už je to pohoda). V tuto chvíli čerpám už jen výhody. Vlastni jahody, rajčata…, bazén, buřty na ohni, různé vyžití pro děti…a ten pocit že když chceš jít ven, tak jdeš a jsi venku hned, nemusíš se oblékat, ve výtahu zdravit sousedy, prostě jdu ven, dam si kafe na terase v pyžamu, třeba. Dítě se zabaví, pes se zabaví..pohoda. Dalších milion pro mě malých výhod ani nezmiňuji. Ale je to samozřejmě i práce. Klidně bych tu bydlela i ve 2+kk, nebo 1+1, pokud bych měla tu zahradu. Myslím, že doba, kdy lidi mají barák jen pro ten pocit mít barák, už pominula. V dnešní době si už dost lidí umí uvědomit, co chce, respektive do čeho chce vrazit x mega, jestli byt, nebo dům a jestli dům, tak jak velký.
Prosim o respekt anonymu, pro mě citlivé údaje. Díky.

• Citovat
  • Upravit
2414
20.11.19 02:53
@Anonymní píše:
Máme dům 3+kk, velikostně jako normální 3+kk v jakémkoliv bytovém domě ve městě, cca 75 m2. 10 minut autem na hranici Prahy, cena 3,5 mio vč pozemku. Tragicky řešený, bez úložného prostoru, technické místnosti (resp. je půda, ale…). Jen chodba, dva malé pokoje a poměrně velký, hezký obývací pokoj s kuchyní. Totální kompromis, ale jako pražští patrioti jsme prostě dál od Prahy nechtěli a tohle byla v době koupě opravdu jediná pro nás finančně dostupná možnost. Každopádně, ať si každý říká co chce, zahrada je fakt super záležitost. Ne každý to chce, ale dá se vymyslet SKORO bezúdržbová (stojí to hodne dobrý nápad a peníze, ale pak už je to pohoda). V tuto chvíli čerpám už jen výhody. Vlastni jahody, rajčata…, bazén, buřty na ohni, různé vyžití pro děti…a ten pocit že když chceš jít ven, tak jdeš a jsi venku hned, nemusíš se oblékat, ve výtahu zdravit sousedy, prostě jdu ven, dam si kafe na terase v pyžamu, třeba. Dítě se zabaví, pes se zabaví..pohoda. Dalších milion pro mě malých výhod ani nezmiňuji. Ale je to samozřejmě i práce. Klidně bych tu bydlela i ve 2+kk, nebo 1+1, pokud bych měla tu zahradu. Myslím, že doba, kdy lidi mají barák jen pro ten pocit mít barák, už pominula. V dnešní době si už dost lidí umí uvědomit, co chce, respektive do čeho chce vrazit x mega, jestli byt, nebo dům a jestli dům, tak jak velký.
Prosim o respekt anonymu, pro mě citlivé údaje. Díky.

Tam musite byt jak sardinky… my jsme dva a meli byt 62m2+sklep+garaz a stejne jsme si museli pronajimat sklad..ted mame dum neco malo pod 400m2 a brala bych vetsi, zahradu mame neco kolem hektaru a pul, brala bych mensi a vetsi dum.. je skvele ze muzem mit svoji zeleninu, slepice, kraliky, ale prijde mi to dost velke a nevyuzite, za to bych fakt brala jeste o dve mistnosti doma..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí