Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Děkuji všem za odpovědi nakonec jsme do baráku nešli, baracek 2 miliony, mysleli jsme že opravy budou 1 milion a po prohlídce se stavbyvedoucim by opravy staly kolem 2 milionů. To už by byly 4 Mega a to bych se bála že by to byla finanční sebevrazda. Budeme hledat dál![]()
udelali jste dobre, my taky nasli domek asi za 6mil, nedodelany, po prohlidce se znalce nam bylo sdeleno, ze po puvodnim odhadu majitele do opravy max pulmilionu, tak at positame se dvemi az dvemi a pul, ikdyby to pro nas nebyl problem tak jsme do toho nesli, bylo tam 6 loznic a ke kazde chybela dokoncit koupela, coz jako mit 8 koupelen mi prislo na hlavu, leda nejake skladovaci prostory z toho udelat a ted mame krasny zrekonstruovany dum a to jsme malem koupili jinej, ale osud zasahl tak jak mel ![]()
@Anonymní píše:
Prosimte a ty si postavila kolik domu?ndbo v kolika domech si bydlela? Nebo si presne ta, co je celozivotne v 40m²? Protoze za me pises uplny nesmysly..
Pises přesně jako clovek kterej nikdy nic nedostavil..
Mimochodem, ono postavit hrubou stavbu se opravdu levne..
Zbytecny se postavit pididum v podobě vvjedny místnosti a pak pristavovat.. To bys jako nekolik let nedala na dům fasadu? Nevo bys pak mela v interiéru fasadni barvu?
A jak myslis, ze je jednoduchý na hotovej dum přestavět další část? Muset dělat zas zakladovku.. Pravděpodobně by se musela delat kousek od stávajícího baraku a mezeru vyplnit polystyrenem..
A jak pisu, hrubá stavba se da fakt za hubicku a je zbytečný stavět pidi dum on totiz i dum 120m² uzitkovy plochy je fakt spis mensi dům..
Tak je lepší to postavit hned, udělat si teda dve mistnosti na cisto-kuchyn, obývák pripadne mistnusku na spani a dodělávat postupne..
Urcite výhodnější než postavit jednu mistnost a pak zacit od nuly nejlip s miminemto je fakt sen kazdyho
Zkušenosti mám, jinak bych to nepsala
.
Tebe se to netýká, není to tvůj šálek kávy, tak to máš jinak, vždyť o tom to je, ne?
Ale nevymlouvej to lidem, kterým to tak vyhovuje, nebo kteří hledají finančně dostupné řešení
.
(a nemáš pravdu, že je cenově srovnatelné postavit rovnou větší… každý obestavěný metr krychlový tě vyjde minimálně na 8.000 Kč, tak si to vynásob, ono se to setsakra nasčítá…)
@Lucie_Sx píše:
Zkušenosti mám, jinak bych to nepsala.
Tebe se to netýká, není to tvůj šálek kávy, tak to máš jinak, vždyť o tom to je, ne?
Ale nevymlouvej to lidem, kterým to tak vyhovuje, nebo kteří hledají finančně dostupné řešení.(a nemáš pravdu, že je cenově srovnatelné postavit rovnou větší… každý obestavěný metr krychlový tě vyjde minimálně na 8.000 Kč, tak si to vynásob, ono se to setsakra nasčítá…)
Ja myslim, ze dům o 40m² s tim ze se s tim budou za par let patlat znova mooozna, pokud ušetřej prachy a pokud ae jin do toho bude chtit
nemuze bejt nikoho salek kavy..
Fakt super napad koupit za velky prachy pozemek a postavit tam 40m² dum ![]()
To uz bych radsi bydlela v 70m ² v panelaku
A pokud někdo nema peníze ani na postavení hruby stavby, tak to uz se fakt muze na nakej dum vyprdnout
nebo si dat na zahradu maringotku
@Anonymní píše:
Ja myslim, ze dům o 40m² s tim ze se s tim budou za par let patlat znova mooozna, pokud ušetřej prachy a pokud ae jin do toho bude chtitnemuze bejt nikoho salek kavy..
Fakt super napad koupit za velky prachy pozemek a postavit tam 40m² dum
To uz bych radsi bydlela v 70m ² v panelaku
A pokud někdo nema peníze ani na postavení hruby stavby, tak to uz se fakt muze na nakej dum vyprdnoutnebo si dat na zahradu maringotku
Proč bys na malý domeček měla mít velký drahý pozemek?
To nemá cenu, máš na to jiný názor, já ti ho neberu, ale zkus vzít na vědomí, že cesty jsou různé a někdo to má prostě jinak
.
(jinak - zkus zagooglit třeba „rostoucí domy“ nebo „pomalé stavění“. Žádné bastlení to není.)
@Anonymní píše:
Jen se chci zeptat jak to chcete zvládnout když pak budete brát přes 7 tisíc mateřskou? To vám bude zabývat přes 5 na vše? Co když se něco vyse… A nebudete moct nastoupit do práce?
Tuhle variantu si nepripoustim
rodina pocita s tim, ze bude hlidat, i manzel. U me puluvazek znamena 7× 12h sluzeb v mesici. V praci se mnou 100% pocitaji, pri nejvyssim rodicaku a puluvazku budu mit cca neco do 30tis/mesic. Coz uz bude taly v klidu. Bohuzel, jinak to u nas nejde ![]()
@lucenka píše:
Vy jste dobře finančně negramotní. To jsem zvědavá, jak to chceš financovat během MD a RD, když jste do teĎ s relativně slušným příjmem nebyli schopni našetřit ani korunu.
Nemam duvod setrit. Nekoupili jsme novostavbu, vsechno jde zpetne do baraku. Bydlime dva roky, je potreba financovat spoustu veci, barak neni byt. Nikdy jsem nemela problem sehnat zamestnani, manzel taky ne. Spis nechapu duvod proc odkladat penize. Zivotni pojistky i pojistky pri nemoci mame dobre nastaveny, domecek je pojisteny, cokoliv se stane s nemovitosti tak uhradi pojistovna. Prace je to nejmensi o co by jsme meli obavy. Setrit muzu leda na duchod.
@Lucie_Sx píše:
Proč bys na malý domeček měla mít velký drahý pozemek?To nemá cenu, máš na to jiný názor, já ti ho neberu, ale zkus vzít na vědomí, že cesty jsou různé a někdo to má prostě jinak.
(jinak - zkus zagooglit třeba „rostoucí domy“ nebo „pomalé stavění“. Žádné bastlení to není.)
Pisu za velky prachy pozemek, ne velky pozemek.. My koupili pozemek skoro 800m² za 800 000,dneska bysme za to meli poloviční (v nasi lokalitě)
Jediný kdo to na jinak, se mi zda, jsi ty..
Fakt neznám nikoho kdo postavil dum 40m² a to jsem tady na emiminu v menšině, co ma „maly“ dum.
Opravdu neni potreba vila, ale mininalne 100m² by ten dum měl mit.
Fakt bych chtela ten dum o 40m² vidět.
Ne, opravdu si neumim představit v DOMĚ
Na tuhle plochu nacpat kuchyn, koupelnu a místnost na spani..
A stavět si garsonku? ![]()
@glaubie píše:
Nemam duvod setrit. Nekoupili jsme novostavbu, vsechno jde zpetne do baraku. Bydlime dva roky, je potreba financovat spoustu veci, barak neni byt. Nikdy jsem nemela problem sehnat zamestnani, manzel taky ne. Spis nechapu duvod proc odkladat penize. Zivotni pojistky i pojistky pri nemoci mame dobre nastaveny, domecek je pojisteny, cokoliv se stane s nemovitosti tak uhradi pojistovna. Prace je to nejmensi o co by jsme meli obavy. Setrit muzu leda na duchod.
tak už právě proto, že to není nový dům, tak by to chtělo mít nějakou rezervu. NEbo si myslíš, že ti pojišŤovana uhradí veškeré náklady, když se ti tam něco zničí? Co budeš dělat, když to dejde pračka/lednička? Co když budeš mít takové dítě, které ti neumožní návrat do práce hned po MD? Každý normální člověk si vytváří nějakou rezervu.
@lucenka ja netusila ze beres rezervu jako rezervu na novej spotrebic, kus nabytku. Kdyz je potreba neco do cca 15, 20tis, platim to rovnou z uctu. Pri vetsich vydajich ma snad rezervu kazdej, mam „rezervu“ asi do 50t. Cekala jsem, ze jako rezerva se dneska bere treba 150t a vic. Na to bych potrebovala cas. Kazdej neni hloupej, krome hypoteky mame taky nejaky pozemky.
@Anonymní píše:
Pisu za velky prachy pozemek, ne velky pozemek.. My koupili pozemek skoro 800m² za 800 000,dneska bysme za to meli poloviční (v nasi lokalitě)
Jediný kdo to na jinak, se mi zda, jsi ty..
Fakt neznám nikoho kdo postavil dum 40m² a to jsem tady na emiminu v menšině, co ma „maly“ dum.
Opravdu neni potreba vila, ale mininalne 100m² by ten dum měl mit.
Fakt bych chtela ten dum o 40m² vidět.
Ne, opravdu si neumim představit v DOMĚ
Na tuhle plochu nacpat kuchyn, koupelnu a místnost na spani..
A stavět si garsonku?
Jo, tak s tímhle souhlasím. Lidi mého názoru jsou v menšině. Naopak ve většině jsou lidi, co si naberou velké hypotéky, postaví dům o sto metrech a víc a pak chodí do banky žebrat o pozastavení splátek, nejedou nikam na dovolenou, nemají víc dětí, mají dvě práce od rána do večera…
Je to volba každého z nás.
@Lucie_Sx
Jako 100 metrů u baráku není žádný prostor. Problém bude spíš v tom, že dneska každý musí stavět nebo mít barák. Přece bydlet v bytě je trapné.
A osobně teda taky nějak nechápu smysl domu, co má třeba 60 metrů. To je fakt o ničem a jediné co, tak můžu všude vykládat že mám barák. To, že se tam s vecma nehnu, stejně jako v paneláku, je vedlejší co? ![]()
@NinaU. píše:
@Lucie_Sx
Jako 100 metrů u baráku není žádný prostor. Problém bude spíš v tom, že dneska každý musí stavět nebo mít barák. Přece bydlet v bytě je trapné.
A osobně teda taky nějak nechápu smysl domu, co má třeba 60 metrů. To je fakt o ničem a jediné co, tak můžu všude vykládat že mám barák. To, že se tam s vecma nehnu, stejně jako v paneláku, je vedlejší co?
Ale hlavně ta cenu bude hroznej nepomer.. My mame dum 125m² za 1,85mil. Ale to i s vybavením kuchyně atd. A jako pochybuju ze ti nekdo postavi treba tech 50m² za pul mega a by to bylo levny..
Co jsem koukala na ty jeji rostouci domy, tak jako 60m² za nakych skoro 1,4mil. Bez zakladovky? Diky nechci.. Za 400 navíc mam dum jednou takovej, a ne nenechali jsme tam ruce.. Deska a hruba stavba byla firma, okna samo taky, strecha podbiti taky jeden chlapek s parťákem, topeni voda zas jinej delnas, omitky strikany, podlahy taky delnici (my jen připravili na zem polystyren, to zvladnou i kancelarsky) sadrose dalsi delnasove atd. Vyjde to mnohem levneji nez dum na klic a nemusis na nic sahnout
@Anonymní píše:
Ale hlavně ta cenu bude hroznej nepomer.. My mame dum 125m² za 1,85mil. Ale to i s vybavením kuchyně atd. A jako pochybuju ze ti nekdo postavi treba tech 50m² za pul mega a by to bylo levny..
Co jsem koukala na ty jeji rostouci domy, tak jako 60m² za nakych skoro 1,4mil. Bez zakladovky? Diky nechci.. Za 400 navíc mam dum jednou takovej, a ne nenechali jsme tam ruce.. Deska a hruba stavba byla firma, okna samo taky, strecha podbiti taky jeden chlapek s parťákem, topeni voda zas jinej delnas, omitky strikany, podlahy taky delnici (my jen připravili na zem polystyren, to zvladnou i kancelarsky) sadrose dalsi delnasove atd. Vyjde to mnohem levneji nez dum na klic a nemusis na nic sahnout
Ale dneska jsou ceny někde úplně jinde
.
A co se týče rostoucích domů, nejde o to nechat si to udělat na klíč, jde o tu myšlenku.
@NinaU. píše:
@Lucie_Sx
A osobně teda taky nějak nechápu smysl domu, co má třeba 60 metrů. To je fakt o ničem a jediné co, tak můžu všude vykládat že mám barák. To, že se tam s vecma nehnu, stejně jako v paneláku, je vedlejší co?
Mít 2+kk byt nebo 2+kk domeček přece nemůže být už z podstaty to samé.
U domu máš zahradu. To je hlavní plus. Můžeš si udělat terasu, která když se dobře vymyslí, zvětší ti obytný prostor na 5 měsíců v roce třeba jednou tolik. Věci uskladníš do technického přístavku. Pořád budeš vůči bytu v obrovské výhodě, při stejné čistě obytné ploše.
@Lucie_Sx
Prosimte, ale my nestaveli pred 20ti lety ![]()
Bydlíme v novem 3roky