Hypotéka a život

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
24.10.19 20:37

Mame o polovinu vyssi prijem a hypo na 3mega novostavba. baracek postaveny firmou nez jsem otehotnela.nelituji.vime ze muj prijem odpadne nez nastoupim na MD. zvladame v pohode a jeste jezdime na dovoleny. a s tou vybavickou nejsem narocny clovek, takze vsechno z druhy ruky

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.10.19 20:39

My s manzelem platime hypo 17 000, energie jak kdy ale nejde to pres 5000, 2500 auto, ma zprace tak plati jen soukrome cesty, 10 jidlo+drogerka nekdy vic nekdy min, 400 muj mobil, on ma sluzebni,1000 za kocoura 2000-3000tis nejaka ta zabava, obleceni jde pro oba z meho platu, stejne tak nejake dekorace, drobnosti, deti nemame, neplanujememame stesti ze manzel vydelava dost, ze si to muzeme dovolit, muj plat mam vycemene jako kapesne ale 12tis odkladam na horsi casy, 200tis rezervu mame jen kdyby nejaka nemoc, lecebna, neco v rodine…ale pocituju to v tom ze nebude hold draha dovolena v luxuxu u more, ale treba vikend v termalech. Ze si k vanocum nemuzu prat kabelu ha 20tis. Taky jak pisi ostatni pockala bych bud s ditetem a nebo s domkem

• Citovat
  • Upravit
2414
24.10.19 20:40

Jo a jeste se do nekolika mesicu musi zaplatit 4% dan nabyti nemovitosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.10.19 20:49

My meli teda dost nizsi příjem nez pise zakladatelka. Vzali si hypo, nejaky penize na vic, pritel v tu dobu mel jeste pujcku a po 3m jsem zjistila ze jsem v tom.. a to jsem hned skoncila na nemocensky..a vybavicku jsem kupovala vsechno novy, neco jsme ani nepouzily a rekla bych ze to bylo tak okolo 15-20tisic.. a to v tom byli i veci ktery pouzivame ted v 7 mesicich.. a ted vycházíme uplne v pohode.. hypo, fond, elektrika, 4 pausaly, pojistka, internet, pujcka, benzin do auta.. nezijeme si skromne.. takze odeme mate urcite radu, bezte do toho. Mate nejvyssi cas :palec:

• Citovat
  • Upravit
25179
24.10.19 20:51
@Peggy54 píše:
200tis rezerva je hrozne mala, jen kolik ti padne jen na vybavicku, pokud nebudes nakupovat v sekacic a bazarech, dum za 3 mil, kdyz vidim nekde v realitce tak jsou v docela spatnem stavu, takze asi budou potreba opravy, a vetsinou jsou to energeticke domy tridy D+ a tam je ta energie fakt randal, pockala bych az mimcu bude 3+ a mela praci, ono jen kolik pak das na udrzbu, jidlo, provoz auta, pojisteni, udrzbu zahrady, samotne vybaveni domu…

ono dost záleží na lokalitě, na maloměstě nebo na vsi to nemusí být taková barabizna :think:
A 200tis je na výbavičku zbytečně moc,,,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
24.10.19 20:55

@pe-terka nemyslim aby rozfracala tech 200tis ale kolik jen stoji rok zivota ditete.. no a mit dite a nemit rezervu a upis v bance je hrozne nezodpovedne za mne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.10.19 20:56

My máme hypo 6.500,– Poradce nám doporučil, dát nižší splátky, než se vrátím do práce po rd. Momentálně je náš příjem cca 38.000,– Výdaje včetně hypo cca 20.000,– zbytek jde na spoření, jídlo, drogerii, oblečení dětí, atd.
Kvůli nečekaným výdajům jsme přišli o skoro veškerou rezervu. A nemyslím si, že bychom se měli špatně. Jezdíme na dovolenou, výlety…
K těm dětem bych Ti poradila na nic nečekat. My taky šetřili, aby byla rezerva a pak to nešlo. Během pár měsíců jsme dali skoro 100.000,–, abychom vůbec dítě měli.

• Citovat
  • Upravit
25179
24.10.19 20:56
@Anonymní píše:
Tak jestli se povede mimčo tak bude na 1 místě. Nechci nakupovat po sekacich samozřejmě i tam jsou pěkné věci. Ale chci mu dopřát vše. A nechci aby někdy pocítilo že rodiče platí hypo.

tak zrovna miminu bude jedno, má - li mikinu novou nebo ze seku :lol: I tam seženeš velmi pěkné věci! Pokud trváš na tom mít vše nové, značkové, top kvalitu a 1000 kravinek, tak to si možná budeš muset ten baráček rozmyslet :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.10.19 21:02

My máme hypo, jedno větší mimco, teď jsem znovu těhotná.
Když jsem chodila do práce, byla to pohoda. To nám hodně zbývalo. Když jsem začala chodit na menší úvazek pri RD, už to byla také pohoda.
Ale teď jsem na rizikovem a zase všechno táhne manžel.
Počítej s tím, ze až budeš tři roky doma, tak na to bude jen jeden plat a RP.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.10.19 21:03
@Anonymní píše:
Oni finanční poradci jsou hodně benevolentní pro ně není nic problém ba naopak mi ještě říkají že nemáme na čem přemýšlet. Nechtěla jsem aby mně někdo cokoliv počítal jen jestli je někdo na tom podobně a vzal si ji a jak se žije popřípadě s plánovaným materstvim

A ted bydlíte kde? Kolik platite?
My do hypo sli. Kdyz jsem. Byla těhotná, takze prvních sest let jen manzeluv plat a rodicak, navazovala jsem. Na sebe. A ty prvni roky jsou nejhorsi, když se fakt dodelava spousta veci z vyplat, a dali jsme to v pohode bez jakéhokoli omezování se(dovolene a jine akce) manzel ma v prumeru tak 32000 cisteho

• Citovat
  • Upravit
20858
24.10.19 21:05
@Anonymní píše:
Tak jestli se povede mimčo tak bude na 1 místě. Nechci nakupovat po sekacich samozřejmě i tam jsou pěkné věci. Ale chci mu dopřát vše. A nechci aby někdy pocítilo že rodiče platí hypo.

To mimino to NEPOZNA, jedine v cem je rozdil, tak ze rodice si pred ostatnimi honi ego, „ze oni na to maji“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
24.10.19 21:05

Já bxch rozhodně nešla do hypotéky s tím, že se ty popřípadě vrátíš na krátký úvazek. Protože nikdy nevíš, jestli dítě bude zdravé, jaké ve skutečnosti bude. Chtěla bych tě vidět, jak budeš odcházet od řvoucího dítěte. Já se třeba vracela do práce teď, malé jsou 4 měsíce, ale je na UM a prostě není mamanek, spí sama v postýlce a prospí celou noc. U syna si tohle nedovedu představit, od něj jsem se nehla na krok první tři měsíce, pak vždycky tak 20 min, než mu došlo, že mě dlouho neviděl. To samé s tou výbavou. To, že dítěti nakoupíš věci z druhé ruky neznamená, že není na prvním místě. Jen to, že trochu přemýšlíš. Já třeba raději nakoupím na bazaru, kde koupím třikrát nošenou košili TomTailor za 5 €, než bych za tu samou cenu koupila v Kiku novou a mělo ji každé druhé dítě. Nemluvím třeba o kočárku, ten chce nový na první dítě snad každá máma. Ale zpětně jsou to vyhozené peníze. Nábytek do pokoje se dá taky pořídit levně, batole to stejně potom zničí a když investice, tak potom do pokoje pro školáka. V tom vidím smysl. Když to přeženu, tak mě výbava stala 25k a to jen 15k z toho byl kočár. A počítám i nový, obyčejný, nábytek do pokoje pro dvě děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
24.10.19 21:09
@pe-terka píše:
tak zrovna miminu bude jedno, má - li mikinu novou nebo ze seku :lol: I tam seženeš velmi pěkné věci! Pokud trváš na tom mít vše nové, značkové, top kvalitu a 1000 kravinek, tak to si možná budeš muset ten baráček rozmyslet :think:

Pamatuju si, jak jsem u prvního nakupovala oblečení jak prdlá. Na první 3 měsíce jsem toho měla tolik, že většina šla pryč, aniž to měl na sobě. Hlavně takové blbosti jako džíny a mikiny přes hlavu. Když jsem to viděla, poptala jsem kamarádky a vůbec mi nepřišlo, že bych dítě o něco ochudila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
24.10.19 21:18

@pe-terka my jsme na vsi, jeste bez nejake infrastruktury, a platili jsme o hodne vic.. dum z roku 94

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
24.10.19 21:21

Vidět černé scénáře před tím, než se člověk zadluží na desítky let je správná cesta.

Jinak ještě s tím počkej - mimino a zároveň nový barák, nebo dokonce rekonstrukce je zlo.

A hypotéky a ceny nemovitostí ti klesnou.

Normálně zůstaňte v nájmu, pořiďte se si dítě a počkejte si na fakt dobrou příležitost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí