Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
danus18 píše:
My máme hypotéku u České spořitelny. úrok 6%. Fixace nám končí za rok. Myslela jsem, že to funguje tak, že když teď nabízí hypotéky u Čs dám příklad s úrokem 4%, tak pak budeme mít hypotéku s úrokem ty 4%. Nebo ne?
Tento úrok je pro nové klienty, Vám mohou nabídnout jiný.
Danuš je to přesně tak jak pssla Lesina,ten urok je jen pro nové klienty,mi u nich máme taky uvěr za 6% a už se nemužu dočkat září až nám skončí fixace a odcházíme od nich jinam…ted jsou uroky někde kolem 3 -4%…finančního poradce si nemužu vynachválit,jak už tu někdo psál,vše oběhá sám,udělá vám návrhy,modelizaci tak dlouho dokud nebudete spokojeni
A finančního poradce platí ta banka u které nakonec hypotéka zkončí,že???
Tak my máme už u KB pět let urok 4.9,samozdřejmě je to důležité,ale jak už to psala anonymní,není to všechno jenom o uroku ![]()
elisko jojo financni poradce ma provizi od banky za sjednani uveru, po vas nic chtit nebude i kdybyste nakonec jeho pomoci nevyuzili, jinak my mame nyni cerstve u KB urok 3,64
Jinak my tedy nemame poradce od Partners, ale samostatneho, ktery spolupracuje s jednou realitkou ale jinak dela vic sam za sebe a opravdu jsme hodne spokojeni, je z Prahy, kdyby pripadne nekdo chtel kontakt, tak na SZ pisnete. Opravdu nam hodne pomohl, bez nej bychom hypo nevyridili, protoze vsechny ty moznosti normalni clovek nezna a banky to na sebe neprasknou
kdyz jsem byla prave v nejakem centru poradcu tak tam mi pani rekla, ze jedine hypo bez prokazovani prijmu se silenym urokem asi 7% a porad omilala jednu banku, a jeji reklamu meli vsude vylepenou, takze to bylo jasny
no a pak jsem se dostala k tomu to panovi a to bylo uplne o necem jinem
No my máme v plánu z KB banky odejít…ale samozdřejmě uvidíme na podmínkách.Jsme tam už 10let a fixace jsme měli 5 a 5 let.
Jolynko,vy jste vlastně pro KB nový klienti a tak asi ten nízky urok?A na jak dlouho jste si dali fixaci???Asi na delší dobu,ne??A prosím tě kolik Vás stálo vyřízení nového uvěru a odhad???Vím,že to nejsou malé částky????
Vy jste měli na refinancování hypotéky nějaké období????My máme jenom jeden den ![]()
Eliško - jeden den myslis kvuli te fixaci? My jsme si to taky mysleli. Fixace nam měla vypršet v květnu, ale novy byt jsme měli už v březnu, tak jsme se smířili s tím, že když to splatíme z prodeje starého bytu už v únoru, že za ty tři měsíce holt něco doplatíme. A kupodivu se tak nestalo
nechtěli po nás vůbec nic navíc, jen zaplatit reálný zbytek hypotéky. Byla to Hypoteční banka.
Novou hypotéku jsme si ale vzali u ČS (právě přes fin. poradce, který zpracoval 4 nabídky), oproti nabídce HB to bylo skoro procento dolů.
Zdravím, my čerstvě vyřídili hypotéku u Hypotenční banky a úrok jsme dostaly 3,29. Ale jak už tu bylo řečeno, je třeba taky hlídat, zda chtějí nový odhad, zda se platí za vyřízení, kolik chtějí za vedení účtu, většinou chtějí účet, tak kolik stojí jeho správa,jestli je podmínkou nějaké pojištění,… ono totiž ušetříte %, ale zaplatíte to na všemožných polatcích.
Jolynko, s tema predhypotekama je to vzdycky trochu horsi, protoze vy jste si v podstate zafixovali sazbu hypoteky uz pri vyrizovani predhypoteky a to bylo predpokladam pred rokem (predhypoteka je vetsinou jen na rok). Pred rokem byly sazby daleko vys, nez ted. Predhypoteka je hodne nevyhodna, protoze cely rok platis jen uroky a nesnizuje se ti dluh, ale druzstevni byty ve vetsine pripadu jinak financovat nejde.
S poplatkem za vyrizeni hypoteky je to tak, ze v sazebniku skoro kazde banky je, ale byvaji casto akce, ze je hypoteka bez poplatku za vyrizeni. Da se na tom dost usetrit, vetsinou je tento poplatek cca 0,4-0,6% z castky hypoteky, ale byvaji tam maxima, nektera banka ma max. 10 tis., jina i max. 30 000 kč. U refinancovani se poplatek vetsinou neplati.
Co se tyce odhadu-u rodinneho domu pocitejte min. 5 000 kč. Cenu urcuje odhadce, pokud vam teda nebude delat odhad pracovnik banky, tak je pak cena pevna dle sazebniku, to by vam rekli v bance. Ja to nedoporucuju, protoze se na tom moc neusetri a vetsinou je to pak interni dokument banky, ktery vam nezustane, v podstate se vam odhad nedostane do ruky.
danus18 píše:
My máme hypotéku u České spořitelny. úrok 6%. Fixace nám končí za rok. Myslela jsem, že to funguje tak, že když teď nabízí hypotéky u Čs dám příklad s úrokem 4%, tak pak budeme mít hypotéku s úrokem ty 4%. Nebo ne?
Bohuzel to tak neni. Banka pri refixovani nesnizi urok az na uroven trhu. Mozna vam navrhne nizsi sazbu, nez je 6%, ale se sazbou kolem 3,5% jak je ted na trhu nepocitejte. Ale vy samozrejme nemusite pristoupit na sazbu, kterou vam navrhnout. jak vam prijde oznameni o urokove sazbe, hned si tam zajdete a chtejte ji snizit. Verte mi-konkurence je velika, zadna banka nechce prijit o klienta s hypotekou a urcite ji o neco snizi. A pak je varianta to refinancovani. Jedni mi znami refinancuji pri kazde refixaci, cili kazdych 5 let.
Da se na tom hodne usetrit. Ale jak porad rikam-pokud tomu nerozumite, tak hoooodne dopodrobna zkoumat nabidky s nekym, kdo tomu rozumi.
A pokud půjdeme do jiné banky…tak tam jsme vedení jako nový klienti a je možnost uroku 3-4%?
Ahoj holky, a neznáte nějakého dobrého finančního poradce z moravskoslezského kraje? Nám teď končí na konci dubna 5 letá fixace hypotéky u Hypoteční banky, úrok tam máme kolem 4,6 a chtěli bychom možná přejít k jiné bance, ale mám hrůzu z toho vyřizování bo prd tomu rozumíme ![]()
eliskaanezka píše:
A pokud půjdeme do jiné banky…tak tam jsme vedení jako nový klienti a je možnost uroku 3-4%?
Presne tak, pro ne je to nova hypoteka, takze dostanete sazbu, ktera je aktualne na trhu. Ale ja bych byla pro vzdycky zkusit natahnout tu stavajici banku. Zatlacte na ni.
zjistete si kolik byste dostali jinde a pak s tim zajdete do soucasne, ze tam a tam nabizeji takove procento a pokud nedaji alespon to same tak prejdete jinam, ale myslim ze i tak je to lepsi pres poradce, ten vse domluvi a v bankach ma zname, vetsinou domluvi jeste lepsi podminky nez normalni zadatel