Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Jasně rozumím,
ještě kde sehnat dobrého a spolehlivého poradce,že???Nejsme z Prahy.
eliskaanezka píše:
Jasně rozumím,
ještě kde sehnat dobrého a spolehlivého poradce,že???Nejsme z Prahy.
Tak mrknout na stránky na pobočky vybrané firmy a kontaktovat.
Nebo se poptat širokých známých na zkušenosti případně doporučení. Nám ho třeba doporučil manželův dobrý kamrád, který s ním byl taky spokojen.
ševelka píše:
Danuš je to přesně tak jak pssla Lesina,ten urok je jen pro nové klienty,mi u nich máme taky uvěr za 6% a už se nemužu dočkat září až nám skončí fixace a odcházíme od nich jinam…ted jsou uroky někde kolem 3 -4%…finančního poradce si nemužu vynachválit,jak už tu někdo psál,vše oběhá sám,udělá vám návrhy,modelizaci tak dlouho dokud nebudete spokojeni
A nevíš, o kolik se může pak snížit výše měsíčních splátek? Matematika mi nic neříká:-) Také uvažuji o nějakém finančním poradci. Jsem z Děčínska
danus nam se snizil urok o cca 2% a mesicni splatka o 1000,– ono to zalezi taky na pujcene castce, cim vetsi tim vetsi rozdil ![]()
Jolynka píše:
danus nam se snizil urok o cca 2% a mesicni splatka o 1000,– ono to zalezi taky na pujcene castce, cim vetsi tim vetsi rozdil
tak to je super. každá koruna dobrá.
Danuš mi jsme právě uvažovali že splátky necháme tak jako ted skoro ale o to mín roku budem splácet…tak mi platíme 4900kč a ještě 24 let budem…bylo to na 30 let…ted jsme spočítali odhadem že budem platit 5300kč ale jen 15 let…takže skoro o 10 let méně…jinak snížit splátku jde i o 1000-1500kč ale zas déle platíš a více taky přeplatíš,mi už jsme si za ty roky na tu splátku zvykly a nebudem jí chtět snížit,asi…nám finančního poradce doporučila známa a jsme spokojeny,já jsem z jihu Moravy takže ti asi nepomužu…
ševelka píše:
Danuš mi jsme právě uvažovali že splátky necháme tak jako ted skoro ale o to mín roku budem splácet…tak mi platíme 4900kč a ještě 24 let budem…bylo to na 30 let…ted jsme spočítali odhadem že budem platit 5300kč ale jen 15 let…takže skoro o 10 let méně…jinak snížit splátku jde i o 1000-1500kč ale zas déle platíš a více taky přeplatíš,mi už jsme si za ty roky na tu splátku zvykly a nebudem jí chtět snížit,asi…nám finančního poradce doporučila známa a jsme spokojeny,já jsem z jihu Moravy takže ti asi nepomužu…
To jsem vůbec netušila, že to jde i takhle. Tahle varianta se mi zdá ještě lepší, než něco ušetřit. My to máme na 28 let, platíme zatím 4 roky
. Poptám se známých, jestli o nějakém dobrém poradci nevědí. Já jednou u jedné poradkyně byla, ale ta mi na první schůzce chtěla sjednat hned 3 nové produkty a to mi přišlo divný, tak jsem zase odešla.
Danus kdyz prechazis k jine bance tak v podstate sjednavas uplne novy uver, takze si to muzes nastavit jak chces
nam slo o snizeni splatky, jelikoz jsem momentalne bez prijmu, od zari hledam praci a furt nic
mame fixaci na 3 roky, tak potom zas se uvidi podle situace, urcite to nechceme splacet az do duchodu
Chtěla bych se zeptat, jak posuzují banky RD - rodičovský příspěvek?? nemáte s tím někdo zkušenost? Jde mi o refinancování hypotéky
NApř. česká spořitelna bere, že jakmile je žena na RD, tak započítávají její příjem 6500,–. A je jedno, kolik ve skutečnosti bere
Mám RD 11500,–, počítali mi jen 6500,–, tudíž nám neschválili hypotéku ![]()
V ČSOB jsme ten problém neměli, takže to asi bude banka od banky. Chce to se poptat a nebo najít dobrého nezávislého finančního poradce.
Aha a pokud jsem z Prahy, nevíte o někom, kdo se opravdu vyzná v bankách? jde mi o Vaši zkušenost s refinancováním.
@Janik101 píše:
NApř. česká spořitelna bere, že jakmile je žena na RD, tak započítávají její příjem 6500,–. A je jedno, kolik ve skutečnosti bereMám RD 11500,–, počítali mi jen 6500,–, tudíž nám neschválili hypotéku
V ČSOB jsme ten problém neměli, takže to asi bude banka od banky. Chce to se poptat a nebo najít dobrého nezávislého finančního poradce.
taky jsme u Spořky a chceme jinam, a taky beru 11400 Kč RD a všichni tvrdí, že to není příjem a nemohou ho zahrnout do celk. příjmů. Nevím, kam se obrátit?
A proč je zajímá příjem u refinancování, když do teď jsem byla schopná splácet i při pobírání RP? My máme u ČSOB pěknou pálku a chceme refinancovat příští rok, poradkyně nám na to už koukala, ví, že jsem na RD a beru jen RP a neříkala, že to je překážka.
Příspěvek upraven 14.11.19 v 08:58
@Anonymní píše:
taky jsme u Spořky a chceme jinam, a taky beru 11400 Kč RD a všichni tvrdí, že to není příjem a nemohou ho zahrnout do celk. příjmů. Nevím, kam se obrátit?
pokud vím, tak to má jen spořka. JE to prý jejich vnitřní metodický pokyn ![]()
Je to blbost. Naopak to je jedinej jistej příjem…zaměstnavatel vás může vyhodit, ale ten rodičák bude chodit každý měsíc…
A neporadíte mi nějakého vyzkoušeného fin. poradce na refinancování hypo v Praze??