Hypotéka - konec fixace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
441
12.2.12 12:12

Jasně rozumím,
ještě kde sehnat dobrého a spolehlivého poradce,že???Nejsme z Prahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
12.2.12 12:24
eliskaanezka píše:
Jasně rozumím,
ještě kde sehnat dobrého a spolehlivého poradce,že???Nejsme z Prahy.

Tak mrknout na stránky na pobočky vybrané firmy a kontaktovat. :nevim: Nebo se poptat širokých známých na zkušenosti případně doporučení. Nám ho třeba doporučil manželův dobrý kamrád, který s ním byl taky spokojen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
danus18
13.2.12 08:39
ševelka píše:
Danuš je to přesně tak jak pssla Lesina,ten urok je jen pro nové klienty,mi u nich máme taky uvěr za 6% a už se nemužu dočkat září až nám skončí fixace a odcházíme od nich jinam…ted jsou uroky někde kolem 3 -4%…finančního poradce si nemužu vynachválit,jak už tu někdo psál,vše oběhá sám,udělá vám návrhy,modelizaci tak dlouho dokud nebudete spokojeni

A nevíš, o kolik se může pak snížit výše měsíčních splátek? Matematika mi nic neříká:-) Také uvažuji o nějakém finančním poradci. Jsem z Děčínska

• Citovat
  • Upravit
14210
13.2.12 08:58

danus nam se snizil urok o cca 2% a mesicni splatka o 1000,– ono to zalezi taky na pujcene castce, cim vetsi tim vetsi rozdil :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
danus18
13.2.12 09:07
Jolynka píše:
danus nam se snizil urok o cca 2% a mesicni splatka o 1000,– ono to zalezi taky na pujcene castce, cim vetsi tim vetsi rozdil :)

tak to je super. každá koruna dobrá.

• Citovat
  • Upravit
2272
13.2.12 13:02

Danuš mi jsme právě uvažovali že splátky necháme tak jako ted skoro ale o to mín roku budem splácet…tak mi platíme 4900kč a ještě 24 let budem…bylo to na 30 let…ted jsme spočítali odhadem že budem platit 5300kč ale jen 15 let…takže skoro o 10 let méně…jinak snížit splátku jde i o 1000-1500kč ale zas déle platíš a více taky přeplatíš,mi už jsme si za ty roky na tu splátku zvykly a nebudem jí chtět snížit,asi…nám finančního poradce doporučila známa a jsme spokojeny,já jsem z jihu Moravy takže ti asi nepomužu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
danus18
14.2.12 08:35
ševelka píše:
Danuš mi jsme právě uvažovali že splátky necháme tak jako ted skoro ale o to mín roku budem splácet…tak mi platíme 4900kč a ještě 24 let budem…bylo to na 30 let…ted jsme spočítali odhadem že budem platit 5300kč ale jen 15 let…takže skoro o 10 let méně…jinak snížit splátku jde i o 1000-1500kč ale zas déle platíš a více taky přeplatíš,mi už jsme si za ty roky na tu splátku zvykly a nebudem jí chtět snížit,asi…nám finančního poradce doporučila známa a jsme spokojeny,já jsem z jihu Moravy takže ti asi nepomužu…

To jsem vůbec netušila, že to jde i takhle. Tahle varianta se mi zdá ještě lepší, než něco ušetřit. My to máme na 28 let, platíme zatím 4 roky :) . Poptám se známých, jestli o nějakém dobrém poradci nevědí. Já jednou u jedné poradkyně byla, ale ta mi na první schůzce chtěla sjednat hned 3 nové produkty a to mi přišlo divný, tak jsem zase odešla.

• Citovat
  • Upravit
14210
14.2.12 08:46

Danus kdyz prechazis k jine bance tak v podstate sjednavas uplne novy uver, takze si to muzes nastavit jak chces ;) nam slo o snizeni splatky, jelikoz jsem momentalne bez prijmu, od zari hledam praci a furt nic :( mame fixaci na 3 roky, tak potom zas se uvidi podle situace, urcite to nechceme splacet az do duchodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.12 10:50

Chtěla bych se zeptat, jak posuzují banky RD - rodičovský příspěvek?? nemáte s tím někdo zkušenost? Jde mi o refinancování hypotéky

• Citovat
  • Upravit
17363
4.6.12 10:54

NApř. česká spořitelna bere, že jakmile je žena na RD, tak započítávají její příjem 6500,–. A je jedno, kolik ve skutečnosti bere :nevim: Mám RD 11500,–, počítali mi jen 6500,–, tudíž nám neschválili hypotéku :nevim:
V ČSOB jsme ten problém neměli, takže to asi bude banka od banky. Chce to se poptat a nebo najít dobrého nezávislého finančního poradce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.12 10:57

Aha a pokud jsem z Prahy, nevíte o někom, kdo se opravdu vyzná v bankách? jde mi o Vaši zkušenost s refinancováním.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.6.12 10:59
@Janik101 píše:
NApř. česká spořitelna bere, že jakmile je žena na RD, tak započítávají její příjem 6500,–. A je jedno, kolik ve skutečnosti bere :nevim: Mám RD 11500,–, počítali mi jen 6500,–, tudíž nám neschválili hypotéku :nevim:
V ČSOB jsme ten problém neměli, takže to asi bude banka od banky. Chce to se poptat a nebo najít dobrého nezávislého finančního poradce.

taky jsme u Spořky a chceme jinam, a taky beru 11400 Kč RD a všichni tvrdí, že to není příjem a nemohou ho zahrnout do celk. příjmů. Nevím, kam se obrátit?

• Citovat
  • Upravit
24292
4.6.12 11:01

A proč je zajímá příjem u refinancování, když do teď jsem byla schopná splácet i při pobírání RP? My máme u ČSOB pěknou pálku a chceme refinancovat příští rok, poradkyně nám na to už koukala, ví, že jsem na RD a beru jen RP a neříkala, že to je překážka.

Příspěvek upraven 14.11.19 v 08:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17363
4.6.12 11:04
@Anonymní píše:
taky jsme u Spořky a chceme jinam, a taky beru 11400 Kč RD a všichni tvrdí, že to není příjem a nemohou ho zahrnout do celk. příjmů. Nevím, kam se obrátit?

pokud vím, tak to má jen spořka. JE to prý jejich vnitřní metodický pokyn :pocitac:
Je to blbost. Naopak to je jedinej jistej příjem…zaměstnavatel vás může vyhodit, ale ten rodičák bude chodit každý měsíc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.12 11:09

A neporadíte mi nějakého vyzkoušeného fin. poradce na refinancování hypo v Praze??

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel