Hypotéka - konec fixace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24292
4.6.12 11:12
@Anonymní píše:
A neporadíte mi nějakého vyzkoušeného fin. poradce na refinancování hypo v Praze??

můžu poslat kontakt na mou, zatím nám upravovala pojistky a u všech jsme si polepšili v plnění, někde i v ceně

Příspěvek upraven 14.11.19 v 08:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
668
4.6.12 11:14
@danyk píše:
můžu poslat kontakt na mou, zatím nám upravovala pojistky a u všech jsme si polepšili v plnění, někde i v ceně

Děkuji, napsala jsem SZ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.12 11:15

a nevíte někdo, co je Equa banka??? taky nabízí hypo atd..

• Citovat
  • Upravit
20
4.6.12 11:50

Anonymní: Já mám super finanční poradkyni, poradila nám výborně s refinancováním hypo a uspořila dost peněz. Takže se kdyžtak ozvi do zpráv, dám Ti na ní kontakt. Je z Prahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1655
7.6.12 11:55
ahoj, ja bydlim kousek od Prahy a mam taky svou poradkyni. zatim si na ni nemuzu stezovat. takze pokud budes chtit dojede i do Prahy, tak muzu dat kontatk hm?
hezky den @Anonymní píše:
a nevíte někdo, co je Equa banka??? taky nabízí hypo atd..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2231
10.6.12 15:09

Taky chceme přefinancovávat.Máme ted meziúvěr od lišky.Přemýšlýme jestli přefinancovat zase u nich-nejde jen o přefinancovávní- nebo v bance.V bankách mají lepší úvěr ale bojíme se co bude po fixaci.Není to tak že to vždy zvednou po fixaci např. o 2 %.Toho se bojíme nejvíc.Díky za zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xxxxxxxxxxxxxx
28.7.13 13:18

Ahojky chci se zeptat…v tydnu jdeme do banky kvulo konci fixace u KB, zustaneme u nich i nadale…poradi nekdo co bude prodlouzeni smlouvy obsahovat, co je k tomu potreba jestli se necp pposuzuje atd…celkove co po nas budou chtit…diky moc :-)

• Citovat
  • Upravit
525
26.7.17 13:22

Dobry den. zajimalo by mne…jak se vam po ukonceni fixace zmenili splatky.
sice se nas to aktualne netyka…ale premyslim trochu do budoucna…moment. splacime 10tis.
existuje nejaky predpoklad, jak to bude za 2 roky?
snizi se castka, to muze byt bonus, ale pokud bude stav hypotek vysoky, muze se treba z 10tis. splatky star,14tis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4338
26.7.17 13:29

Asi takhle hypo u KB urok 2,49 splátka 6900,– před fixací mi poslali dopis kde uvedli urok 3,99 splátka kolem 8500,– Ted jsem u hypotečky a mám splátku 6300,– urok 1,99 (čísla jsou jen orintační už si to přesně nepamatuji :)) ale třeba tchýni ted končila fixace u hypotečky a vubec jim urok ani splátku nezměnili :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1951
26.7.17 13:59
@katuska84 píše:
Dobry den. zajimalo by mne…jak se vam po ukonceni fixace zmenili splatky.
sice se nas to aktualne netyka…ale premyslim trochu do budoucna…moment. splacime 10tis.
existuje nejaky predpoklad, jak to bude za 2 roky?
snizi se castka, to muze byt bonus, ale pokud bude stav hypotek vysoky, muze se treba z 10tis. splatky star,14tis?

zkuste nabídky jiných bank a nečekal bych na konec fixace. Můžete platit méně hned.. ty pokuty za předčasné splacení uvedené ve smlouvě jsou dnes již neplatné, v rozporu se zákonem. Maximální poplatek je 1%, tj. 10 tisíc z miliónu. Ale na splátkách můžete ušetřit za ty dva roky daleko více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66859
26.7.17 14:05

@katuska84 po konci fixace se může úroková sazba snížit i zvýšit. To ti dopředu nikdo neodhadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
527
26.7.17 14:27

@katuska84 jestli máte nyní sazbu přes 2,5% a do fixu je míň než 2roky, lze sjednat refinancování i takto dopředu. Sazba bude zcela jistě nižší při tom refinancování a tím půjde dolů i splátka.
Blbé je, že část fixace (mezi podpisem hypo smlouvy a koncem fixu) vyběhne naprázdno. Dá se to přežít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.11.19 19:21

Zdravím, řešíte teď někdo konec fixace? Co vam banka nabídla dal? Jake jsou rozdíly úrokové sazby (před 5ti lety a nyní) a o kolik se vám zvedla měsíční splatka? Ja to teď řeším aktuálně. Z 1,89 na 2,2 a splátka +450 Kč

• Citovat
  • Upravit
527
12.11.19 20:33

2,2% (bez životka) je dneska dobrá sazba. Jestli Ti vadí vyšší splátka (přírustky do rodiny,) refinancuj a natáhni o rok splácení. Ale kolky na KN 2×1000 Kč jsou docela k naštvání. Jedině co by mě přinutilo k takovému kroku je to, že bych měl ještě jiné úvěry, které se dají k nové hypotéce přifařit (a tím ušetřit).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel