Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Pidulka1991 píše:
To jsi musela mít děti sakra brzynebo rodiče tebe.
Edit: vlastně tchyne bude v důchodovém věku a obe vnoučata budou dospělá.
Ne, máma mě měla ve 21, já první dítě ve 25. Umíš sčítat?
Mé děti mají dokonce ještě oba prarodiče z mé strany ![]()
A navážet se do mě nemusíš, mám plat nadprůměrný a své dvě nemovitosti, na které jsme s manželem společně vydělávali od chvíle, co jsme vylezli ze školy
A ani jsem nebyla 3 roky na mateřské, ale 5
páč děti mám dvě. Druhé jsem ve dvou letech chtěla umístit do školky, ve výsledku jsem musela sáhnout po soukromé, za kterou jsem dávala 10k (4 dopoledne v týdnu!), vydělala jsem sotva tolik, aby se mi tam vůbec vyplatilo jezdit. Takže moc dobře vím, jaká je ta realita co se týče umístění prťat do institucí a návratu do práce.
@unuděná vzdyt se do tebe nemavažím.. i jsem příspěvek editovala… dodala tam věk tchyne… moje děti taky mají prarodiče teda jen prababicky, chlapi v naši i manželově rodině moc nevydrží ![]()
@Pidulka1991 píše:
@unuděná vzdyt se do tebe nemavažím.. i jsem příspěvek editovala… dodala tam věk tchyne… moje děti taky mají prarodiče teda jen prababicky, chlapi v naši i manželově rodině moc nevydrží
Ajé, promiň, já myslela, že ten příspěvek psal taky miri, tak jsem to vzala jedním vrzem
Urazil mě s tím platem a válením šunek 3 roky doma ![]()
@Pidulka1991 píše:
Jestli klesnou úroky, jestli se nebude zdražovat … atd… moc proměnných a nad tím se oni musí zamyslet… ono pak když se stane něco jako loni, tak rozpočet rodiny šel do plusu u některých o desetitisíce a to už na tak nasponovanym rozpočtu je sakra znát.
Tak se pojďme podívat, co se stalo minulý rok. Rozdělme si lidi na 3 skupiny - majitelé nemovitostí s fixací, majitele nemovitosti po fixaci a nájemníky.
Takže co se snažíš říct? Jakou bys tedy volila variantu? Bohužel občas nastane doba, kdy všechno zdražuje a všichni to máme těžší. Ale vlastní nemovitost je pořád určitá jistota, i v té těžké době. I kdyby bylo nejhůř, tak jí prodáš, splatíš hypo a pořád ti zbyde několik mega (protože cena vzrostla, něco jsi splatila, zhodnotila jsi nemovitost rekonstrukcí, možná jsi při koupi smlouvala a dostala ses pod běžnou cenu, atd.)
Stavba 4Kk byla 5,5 mil s tím ze bych volila menší a platila menší opravou se na min nedostanete pokud neuděláte vše svépomocí
My začínáme přemýšlet o tom, že se posuneme dál a vezmeme si hypotéku na stavbu domu. Můžete mi někdo prosím poradit ohledně toho u koho se o hypo zajímat? Zatím nemám žádné srovnání, kde se to nejvíc vyplatí.
@Hrubacek píše: Více
Zkusila bych to přes hypotečního poradce, poresila s ním své možnosti a nechala si navrhnout několik možností bank. Pak už si jenom vyberete tu, která se vám bude zdát nejschudnejsi.