Hypotéka - má to cenu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
12.6.23 17:56
@Pidulka1991 píše:
To jsi musela mít děti sakra brzy 8o nebo rodiče tebe.
Edit: vlastně tchyne bude v důchodovém věku a obe vnoučata budou dospělá.

Ne, máma mě měla ve 21, já první dítě ve 25. Umíš sčítat? :P Mé děti mají dokonce ještě oba prarodiče z mé strany :jazyk:

A navážet se do mě nemusíš, mám plat nadprůměrný a své dvě nemovitosti, na které jsme s manželem společně vydělávali od chvíle, co jsme vylezli ze školy :kytka: A ani jsem nebyla 3 roky na mateřské, ale 5 :lol: páč děti mám dvě. Druhé jsem ve dvou letech chtěla umístit do školky, ve výsledku jsem musela sáhnout po soukromé, za kterou jsem dávala 10k (4 dopoledne v týdnu!), vydělala jsem sotva tolik, aby se mi tam vůbec vyplatilo jezdit. Takže moc dobře vím, jaká je ta realita co se týče umístění prťat do institucí a návratu do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14001
12.6.23 18:10

@unuděná vzdyt se do tebe nemavažím.. i jsem příspěvek editovala… dodala tam věk tchyne… moje děti taky mají prarodiče teda jen prababicky, chlapi v naši i manželově rodině moc nevydrží :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
12.6.23 18:12
@Pidulka1991 píše:
@unuděná vzdyt se do tebe nemavažím.. i jsem příspěvek editovala… dodala tam věk tchyne… moje děti taky mají prarodiče teda jen prababicky, chlapi v naši i manželově rodině moc nevydrží :nevim:

Ajé, promiň, já myslela, že ten příspěvek psal taky miri, tak jsem to vzala jedním vrzem :mrgreen: :mrgreen: Urazil mě s tím platem a válením šunek 3 roky doma :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
12.6.23 18:48
@Pidulka1991 píše:
Jestli klesnou úroky, jestli se nebude zdražovat … atd… moc proměnných a nad tím se oni musí zamyslet… ono pak když se stane něco jako loni, tak rozpočet rodiny šel do plusu u některých o desetitisíce a to už na tak nasponovanym rozpočtu je sakra znát.

Tak se pojďme podívat, co se stalo minulý rok. Rozdělme si lidi na 3 skupiny - majitelé nemovitostí s fixací, majitele nemovitosti po fixaci a nájemníky.

1. Majitelé nemovitostí, kteří koupili nedávno, mají stále fixaci. Kdo má trochu rozum, nastaví si co nejdelší možný fix. Pět let beru jako rozumné minimum.
  1. Majitelé nemovitostí, kteří už mají po fixaci a tedy se jim zvedl úrok, zase kupovali nemovitost v dřívější době za výrazně nižší cenu. Od té doby jim stoupl plat (statisticky) a v porovnání třeba s nájemníky jsou na tom pořád relativně dobře
  1. Nájemníci - ti z toho vyšli úplně nejhůř, protože na nájem žádnou fixaci nemáš a poroste ti celý život. Energie samozřejmě také platíš a nemáš ani možnost si nemovitost zateplit.. jedině se zase přestěhovat do dražšího, už zatepleného.

Takže co se snažíš říct? Jakou bys tedy volila variantu? Bohužel občas nastane doba, kdy všechno zdražuje a všichni to máme těžší. Ale vlastní nemovitost je pořád určitá jistota, i v té těžké době. I kdyby bylo nejhůř, tak jí prodáš, splatíš hypo a pořád ti zbyde několik mega (protože cena vzrostla, něco jsi splatila, zhodnotila jsi nemovitost rekonstrukcí, možná jsi při koupi smlouvala a dostala ses pod běžnou cenu, atd.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1484
12.6.23 18:55

Stavba 4Kk byla 5,5 mil s tím ze bych volila menší a platila menší opravou se na min nedostanete pokud neuděláte vše svépomocí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
17.3.25 12:03

My začínáme přemýšlet o tom, že se posuneme dál a vezmeme si hypotéku na stavbu domu. Můžete mi někdo prosím poradit ohledně toho u koho se o hypo zajímat? Zatím nemám žádné srovnání, kde se to nejvíc vyplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
605
18.3.25 06:17
@Hrubacek píše: Více

Zkusila bych to přes hypotečního poradce, poresila s ním své možnosti a nechala si navrhnout několik možností bank. Pak už si jenom vyberete tu, která se vám bude zdát nejschudnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí