Hypotéka, manžel cizinec

Anonymní
14.3.14 08:25

Hypotéka manžel cizinec

Nemáte prosím někdo zkušenost se žádostí o hypotéku, kdy manžel je cizinec? Manželé jsme půl roku, manžel zde normálně pracuje, jeho rodiče vlastní firmu s vysokým měsíčním obratem a on je vedený jako spolumajitel/zaměstnanec… já v současné době na mateřské, která přejde do rodičáku… mateřskou mám celkem vysokou a chodí mi na účet. Samozřejmě bychom měli nějakou hotovost svou, jde mi o to, jestli nevíte jak je obtížné na hypotéku dosáhnout, případně kde se nezávazně informovat? Bojím se že když se někde zeptám hned budeme nuceni si ji vzít. Děkuji za reakce

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101628
14.3.14 08:29

Takhle, s cizincem neporadím, ale toho zeptání se neboj, oni počítají s tím, že to nejsou rohlíky a tedy si ji nevezmes hned… Nebo vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
14.3.14 08:30

My jsme si brali hypošku - manžel je také cizinec - uplně v poho nám jí dali, ale manžel měl v té době trvalý pobyt, asi záleží jaký má pobyt, odkud je, zeptala bych se v bance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
14.3.14 08:32

Kamarádi - Slováci - dostali hypotéku, ale museli tady mít trvalý pobyt…nevím, zda to ještě platí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224

@Irinka0210 a mohu se zeptat jestli a zhruba kolik jste měli svoji hotovost? jako třeba 80% odhadované ceny nemovitosti a tak, ne přesně částku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370

@Irinka0210 přesně, já se na to kdysi ptala a řekli mi, že bez TP čechách nám hypo nedají. A ten můj tu nemá ani přechodný zatim. Nemám kam ho nahlásit bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
14.3.14 08:34

@mejdylko jak jsme jen půl roku manželé a trvalý mu dají po dvoou letech manželství tak nemá trvalý no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
14.3.14 08:38

@Míša91 Tak to se přiznám, že si nepamatuji, ono už je toi nějakých 8 let, můžu se zeptat chlapa, až přijede domu z práce, fakt teď nevím.
@mejdylko Jj, švára taky musel čekat, až tady dostane TP, aby ml nárok, myslím, že to platí pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
14.3.14 08:43

@Míša91 my se brát nechceme, takže to bude ještě asi zajímavý :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
14.3.14 09:18

Trvalý pobyt lze získat i jinak než manželstvím… @mejdylko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
14.3.14 09:59

@Aliki já vím, už jsem si něco četla.. ale s mým chlapem je to malinko složitější. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
14.3.14 10:19

No tak s každým cizincem je to složitější… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Hlavně, že jsi spokojená :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
14.3.14 10:29

No, tak ja mam trochu jinou zkusenost. Manzelovi (je z EU, ale tenkrat jeste muj manzel nebyl a mel tu jen prechodny pobyt) dali hypo v GE naprosto bez problemu. Jenom chteli videt prac. sml., zda vydelava urcitou castku mesicne a to asi ve vasem pripade problem nebude. Ted je uz muj manzel, ma zde TP a refinancovali jsme u KB a ta teda problemy dela, ale jen administrativni- vse musi byt napsane na me, i kdyz jsem na rodicovske. Jinak hypo refinancovali moc radi. Ja myslim, ze by to u vas nemel byt problem.
Pri nejhorsim si vemte financniho poradce a ten bude jeste rad, ze to za vas muze vse vyridit (bude mit od dotycne banky za vas penize).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
14.3.14 10:44

@Kitiarka Ono je možný, že pro EU to bude jiný, než pro občany tzv. třetích zemí. Záleží, odkud je zakladatelky manžel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
14.3.14 10:47

To je pravda. EU a non EU je dost rozdil. Kamaradky pritel je z Asie a ten i pres vysoke prijmy hypo nedostal, musela ona. Jinak mi prijde, ze ceske banky jeste porad davaji ty hypoteky celkem v klidu a moc si nevymysleji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel