Hypotéka před manželstvím + rozvod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Pet32
25.5.20 20:27
@P4ja píše:
@Pet32 já vůbec nehodnotím, jestli to přepsání je správné. Na obou postojích je něco. Ale jen jsem přidala další pohled. Ano závěť je asi ok. Ale zase nemůžeš vyřadit neopominutelné dědice, pokud je nějak nneporovnáš. Nebo pak můžeš ustavit manželku nebo přítelkyni jako obmyslenou osobu, tam kde to jde, když se s tebou neco stanem

To je těžký, nejlepší by bylo, kdyby si po svatbě koupili něco společně

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.5.20 20:37
@Pet32 píše:
To je těžký, nejlepší by bylo, kdyby si po svatbě koupili něco společně

To určitě nepřipadá v úvahu. Už to tady máme zabydlené a v téhle lokalitě se nedá nic sehnat za rozumné peníze :cert:

Rozhodně po něm nechci půlku baráku, i já si myslím, že by ti nebylo fér. Každopádně hypotéku má pět let a spolu jsme sedm let. Akorát jsem v době pořizování domečku ještě nepracovala. Jen pro dokresleni situace, aby to nevypadalo, že jsem přišla k hotovemu. Také jsem se při rekonstrukci dost nadrela a peněz jsem vložila také dost (ale tedy jen do vybavení).

• Citovat
  • Upravit
mackA159
25.5.20 20:45
@P4ja píše:
No. On to nemusí být rozvod, ale nikdy nevíš, co se stane. Trefí ho auto teď a zakladatelka půjde s holým zadkem. A v případě dědictví po manželovi je taky rozdíl, jestli má na sebe napsanou polovinu domu nebo nemá nic.

Tak já předpokládám že mají před svatbou, tudíž jako manželka dostane celej barák pokud nemají děti.. Nebo on nekde…

• Citovat
  • Upravit
102087
25.5.20 21:19
@mackA159 píše:
Tak já předpokládám že mají před svatbou, tudíž jako manželka dostane celej barák pokud nemají děti.. Nebo on nekde…

Celej nedostane, bude se dělit s jeho rodici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
25.5.20 21:38
@mackA159 píše:
Tak já předpokládám že mají před svatbou, tudíž jako manželka dostane celej barák pokud nemají děti.. Nebo on nekde…

Právě že nedostane. Když nebudou mít děti, tak s ní budou myslím dědit jeho rodiče. Když děti budou mít, tak děti, a ona. Kdyby měla půlku ona, tak bezdětné manželce zůstane její půlka a pak část z té druhé poloviny, kterou bude dělit s jeho rodiči. Když bude dedit s dětmi, tak ji zase zůstane její polovina a část, kterou bude dedit s dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.20 08:24

Děkuji všem za odpovedi a prosím @admin o smazání diskuze. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky