Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
To záleží na financích. Já bych brala to první-kvůli zahradě ![]()
Urcite prvni byt. Sebelepsi rekonstrukci neodstranis hlavni nevyhodu panelaku- prenos hluku. Dale rekonstrukce je casto libive udelana, ale kvalita muze byt horsi.
Stejně jako @BaMaK . Pokud by to finančně vyšlo, brala bych byt se zahradou. Z vlastní zkušenosti - kvůli dětem. My ji nemáme a denně mi je z toho smutno. Pokud na to peníze nejsou, tak vám bohužel asi tato možnost odpadá ![]()
@BaMaK píše:
To záleží na financích. Já bych brala to první-kvůli zahradě
No finance právě moc nebudou, už kvůli té hypotéce, kterou budeme moc platit a s plánujícím prckem.
Ale ten byt má opravdu takové kouzlo oproti tomu panelovému. Ale trápí mě ta představa, jak by se to vše vleklo, než by to bylo hotové, vše je tam opravdu 20 let staré.
Mít peníze, tak jdu do toho prvního. Pokud fakt nemáte, tak to asi nemá cenu. A proč by nemohl být dětský pokoj s balkonem? Pojistku a hotovo ![]()
Taky bych brala ten první i přes to, že byste se museli uskromnit. U mě by rozhodla ta zahrada, tak je s dětma super.
1 variantu - pro mě vítězí zahrada. A mmchdm, můžeš žádat hypo na byt a tu rekonstrukci k tomu - teď jsme žádali o totéž u KB. A v pohodě.
@SussieS máme totiž kocourka zvyklého na balkón a tak by jsme mu tam nemohli nechávat otevřeno.
@PetiteFillette píše:
Stejně jako @BaMaK . Pokud by to finančně vyšlo, brala bych byt se zahradou. Z vlastní zkušenosti - kvůli dětem. My ji nemáme a denně mi je z toho smutno. Pokud na to peníze nejsou, tak vám bohužel asi tato možnost odpadá
@Anonymní píše:
No finance právě moc nebudou, už kvůli té hypotéce, kterou budeme moc platit a s plánujícím prckem.Ale ten byt má opravdu takové kouzlo oproti tomu panelovému. Ale trápí mě ta představa, jak by se to vše vleklo, než by to bylo hotové, vše je tam opravdu 20 let staré.
Jeste je otazka, jak byt beres. Pro me je byt investice, radeji lepsi byt, ktery za par let necham opravit, nez ted nablyskany zrekonstruovany panelakovy byt, ktery az bude take 20 let stary, tak bude mit mnohem mensi hodnotu nez ten prvni.
@Anonymní píše:
No finance právě moc nebudou, už kvůli té hypotéce, kterou budeme moc platit a s plánujícím prckem.Ale ten byt má opravdu takové kouzlo oproti tomu panelovému. Ale trápí mě ta představa, jak by se to vše vleklo, než by to bylo hotové, vše je tam opravdu 20 let staré.
Ber to tak nemusíte mít vše hned nové. My jsem koupili před narozením syna dům. To nejhorší jsme opravili hned a zbytek doděláváme postupně. Nyní po dvou letech už budeme mít uvnitř skoro hotovo. A jsem ráda za baráček se zahrádkou i když s omezením než kdybysme měli byt sice bez fin. omezení, ale bez zahrady.
@BaMaK Šlo by to, ale vše opravdu postupně, asi tak, že by se dělala místnost po místnosti, ale když já jsem taková, že chci mít vše hned hezké.
![]()
@Anonymní píše:
@SussieS máme totiž kocourka zvyklého na balkón a tak by jsme mu tam nemohli nechávat otevřeno.
Kocourka zvyklého na balkon, ve 4. patře? No, jak myslíte, kamarádky byl taky zvyklý a jednou se rozmáchl po mouše a spadl, druhý den umřel na následky šoku ![]()
@Aspera píše:
Ber to tak nemusíte mít vše hned nové. My jsem koupili před narozením syna dům. To nejhorší jsme opravili hned a zbytek doděláváme postupně. Nyní po dvou letech už budeme mít uvnitř skoro hotovo. A jsem ráda za baráček se zahrádkou i když s omezením než kdybysme měli byt sice bez fin. omezení, ale bez zahrady.
No manžel mi to říká také, on je pro ten 1. byt, ale ta představa, že budu mít třeba 4 roky komunistickou kuchyňskou linku a mozaiku přes dvě stěny… ![]()
Ahoj maminky, v létě si bereme hypotéku a nějak se nemůžeme rozhodnout, který byt si vybrat. Napíši to stručně.
1. byt.
Výhody - veliké prostory, 1. místnost 20m, 2. místnost 35m, kuchyň+ špajz 20m, prostorná předsíň, nepravidelné místnosti.
nevýhody - stará dvojtá okna, v každé místnosti jsou 2 veliká okna, staré dveře, musela by se udělat celková rekonstrukce od podlah až po strop. Hrubý odhad 300 000 včetně kuchyňské linky. ta je zde asi 20 let stará, koupelna to samé o toaletě nemluvě.
2. byt.
výhody - byt je po celkové rekonstrukci, po mladých majitelých, krásný nový design, tapety, vymalováno, dle naší představy, byli bychom tam spokojeni, kuchyňská linka taktéž nová - v černém lesku ( to se mi moc líbí ) a koupelna i toaleta je také nová - krásná. jsou zde všude plovoucí podlahy. S ničím by se nemuselo ani hnout.
nevýhody -místnosti jsou mnohem menší oproti 1. bytu. Výhled z okna už také není na krajinu jako z 1. bytu ale na paneláky. Dětský pokojík má jen 13 metrů. Zvažujem ještě jedno dítko… s ložnicí bychom to vyměnit nemohli, ta má sice 20 metrů, ale je tam balkon.
Tak bych ráda slyšela, jakému bytu byste dali přednost, jestli starému, nebo novému, Peníze na rekonstrukci nemáme, dají nám hypotéku jen na byt, nic víc, potom se budeme muset uskromnit a tak než by se to vše udělalo, tak by to trvalo klidně i 10 let.
Omlouvám se za anonym, ale v profilu mám uvedené město, nechci aby nikdo věděl, kde budeme bydlet. Děkuji moc.