Hypotéka, jít do toho?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34
13.2.18 18:57

@ka2ka za jidlo utratime asi 4000,telefony 1000,najem 3000, nafta 2000…usetrit se nam obcas povede treba 5000…jinak ostatni jde momentalne na konicky a tak noo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2111
13.2.18 18:57
@Lucias241 píše:
A mate nejakou hotovost?

Předpokládám, že mají, jinak už bychom se rovnou mohly začít ptát, jestli ten jejich pozemek je vůbec stavební a na podobné samozřejmosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
406
13.2.18 18:59

Nešla bych do toho už nikdy znovu. Svět se začne točit kolem baráku. Navíc vy ještě neumíte hospodařit, když nebydlite sami. Zkuste si první pronájem na rok nebo dva a uvidíš sama, že vás příjem je tak akorát na vyžití, ne na stavění. Počkej, až půjdeš po RD do práce, bude to lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
13.2.18 18:59

@enyf ano neco mame :) plus ten pozemek, ten by se taky pocital jako vlastni finance

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
13.2.18 19:00

Pokud jsi na MD tak je to asi pase. Zrovna nedávno toto řešili zájemci o nás byt. Stejný příjem. Paní na MD, ač pracující, ale měli smůlu. Musíte mít naspořeny se vším 4% a max., dostanete do +-2 milionů. Oni měli nárok na 2.5 mil, ale jsou zcela bez půjček.

A to měla paní vyšší příjem, než ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
663
13.2.18 19:02

Hlavne pocitej s tim, ze i kdyz je to dum na klic, platis rezervacni poplatek, to je kolem 100tisic většinou, pokud mas svuj pozemek tak ne, ale dum na klic je vypocitany se standarty do kterych se nnormální clovek většinou nevejde, takze pocitej ze přibližně dalsich 100tisic budes doplacet za nadstandarty, i kdyz to mas od developera, tak nemusis platit pojistku za dum a pozemek pod nim, ale za okolni ano, to se poprve taky dost vysplha, pojistka doma, inkaso, popelnice, internet atd, opravy za dum, vybaveni atd atd, tak to propocitej a uvidíš co ti vyjde, jit do hypo bez jakekoliv finanční rezervy je podle me sebevražda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
13.2.18 19:03
@Terina94 píše:
@ka2ka za jidlo utratime asi 4000,telefony 1000,najem 3000, nafta 2000…usetrit se nam obcas povede treba 5000…jinak ostatni jde momentalne na konicky a tak noo

Jako už je pozdě to řešit, ale stavět dům jste asi chtěli už dlouho, když máte ten pozemek, tak proč tedy takhle utrácíte a spíše jste nešetřili? Na vašem místě bych šetřila už dříve a ne, že bych bydlela u rodičů a zbylo by mi jen 5 tis. Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
13.2.18 19:05

@Míša 95 Holt asi pockame az ja pujdu do prace, sebevrah fakt nejsem :lol: Pak to bude jistejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
13.2.18 19:07

@Kaliopa Nechteli jsme prave stavet uz dlouho, to jsme se zacali bavit az ted…ty pozemky ma muj tatinek. Tak jen, ze ho nemusime resit uz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
13.2.18 19:07
@Terina94 píše:
@Míša 95 Holt asi pockame az ja pujdu do prace, sebevrah fakt nejsem :lol: Pak to bude jistejsi.

Máte výhodu bydlení u rodičů, můžete stavět postupně, nemusíte spěchat a začít hned od zítřka pořádně šetřit, 5 tis. Kč měsíčně je málo. Chce to alespoň 10, nejlépe 15.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.18 19:09

Manžel má příjem 30 tis., já jsem na rd, tedy 3. 800,– našetřeno máme 200 tis.. Byli jsme ve 4 bankách a půjčili by nám jen v 1 a to max. 1 mil. Navíc prý chtějí minimálně za půl roku výpis z účtu a chtějí vidět, jak hospodaříte s penězi. Pokud, jak píšeš, utrácete za kraviny, divím se, že schválili, že vám něco půjčí. Mi každý měsíc odkládáme 5 tis. + 700,– na investice. I tak nám prý více nepůjčí. Kolik máte našetřeno?

• Citovat
  • Upravit
34
13.2.18 19:14
@Anonymní píše:
Manžel má příjem 30 tis., já jsem na rd, tedy 3. 800,– našetřeno máme 200 tis.. Byli jsme ve 4 bankách a půjčili by nám jen v 1 a to max. 1 mil. Navíc prý chtějí minimálně za půl roku výpis z účtu a chtějí vidět, jak hospodaříte s penězi. Pokud, jak píšeš, utrácete za kraviny, divím se, že schválili, že vám něco půjčí. Mi každý měsíc odkládáme 5 tis. + 700,– na investice. I tak nám prý více nepůjčí. Kolik máte našetřeno?

Dali by nám do 2200000 kc…svych penez uplne bokem ze sporeni a stavebka mame cca 450000 plus k tomu mame pozemek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
13.2.18 19:18
@Anonymní píše:

A to je tedy divne, ze by Vam pujcili jen v 1 bance :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Máme velmi podobné příjmy jako vy a hypotéku jsme si vzali před 4 měsíci (1,9mil) a žádný problém nebyl :mavam:

• Citovat
  • Upravit
3641
@Terina94 píše:
Dali by nám do 2200000 kc…svych penez uplne bokem ze sporeni a stavebka mame cca 450000 plus k tomu mame pozemek.

Tak to je dobré, to máte v hotovosti 4,5 mil. Kč a jste schopni ušetřit 5 tis. Kč? To jste asi teda dostali od rodičů, protože sami byste takovou sumu našetřili asi těžko, ne? Pokud je to takto, tak to máte ale velmi dobrý základ vlastích prostředků, to můžete tedy nejdříve postavit hrubou stavbu ze svého, a potom si vzít hypotéku na zbytek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel