Hysterický křik před usnutím

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27
16.1.14 18:30
@lasecta píše:
Ahojky, my máme taky ten samý problém. Ondrášek má skoro 8 měsíců a taky před každým usnutím řve. Někdy řve i hodinu. Řve tak, že pak neumí přestat.
Ve 3.měsících řval každý večer i dvě hodiny. Já jsem ho uspala na rukách, položila do postýlky a za pět minut řev a vše nanovo. Někdy se opět vzbudil a vše se opakovalo. Trvalo to více jak měsíc. Pak se to zlepšilo, usínal sám, u uspávače, rádia.
A teď řve i během dne. Občas máme světlou chvilku a po deseti minutách je klid, ale většinou má výdrž.
Pořád si mne oči, oči rudé, ale pořád sebou mele, převrací se na bříško… jde vidět, že je unavený, že by spal, přesto má v sobě hodně energie.

Tak to jsme na tím úplně stejně akorát naší malé je 10m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
16.1.14 18:47

Nás malej tohle děla před spaním vecer, nakojim, klidne usina na kojicim polštáři, dam do postýlky a řev. Nepomáhá hlazeni, zpěv, povídání, nic. Vydrží to klidne dve hodinky. Protoze se bojím, ze vzbudí svoji sestru, dvojce, časem to vzdam.. Ale trochu se braním chovani v náruči, mam obavu, ze kdyby začala i holcicka, ze se pak zblaznim, takze jsem zjistila, ze funguje pouze prendat na naši velkou postel, obehnat perinama a spinka do minuty. Proste se mu asi nelíbí v postýlce. Přesto ho tam po prvním nočním kojeni (cca 23:30) prendam a to uz je klid, to uz je tak rozespalej, ze rovnou spinka. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
712
17.1.14 14:43

Tak se přidávám do klubu ;) Moje malá má 3 měsíce a začalo to minulý týden. Řev před každým spaním. Právě teď jsem ji uspávala za doprovodu jejího hysterickjého řevu asi 40 minut. Nepomáhalo nic, i když byla unavená a spát se jí chtělo. Takže přebalit, nakrmit (to mě překvapila, že chtěla papat po hodině) a houpat. Ale ne ledajak. Někdy pomáhá pohupování zprava doleva, jindy zepředu dozadu. Jindy zezdola nahoru a dnes jsem ji musela mít vyvýšeně, aby jakoby viděla na okolí. Najednou jí to přešlo a byla tuhá. Snad to brzo přejde, jinak se zbláááázním :zed: Doktorka říkala, že je to tím, že miminko neví, že spánkem si odpočine a že prostě neví, že má spinkat. Taky že vidí spoustu podnětů a je z toho paf. Tak já nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
17.1.14 17:39

No tak malý se mi teď po tom 5.měsíci trošku uklidnil, ale i tak sem tam řve a to je potom kravál :( :( tak ho vždycky zabalím do té deky nebo peřiny a snažím se utěšovat zjistila sem že na něho zabírají vlasy přes obličej :think: a taky že musí mít schované ruce jinak je to v pasti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
18.1.14 18:04

Naše desetitýdenní malá poslední týden taky hodně špatně usíná, vždy přes den a večer. Mele sebou, šije, někdy začne plakat… Vypadá děsně unaveně, jen zabrat. Někde jsem se dočetla o „plenkové“ mětodě - přes hlavičku a ruce přehodit látkovou plenku - to ji trochu uklidní. Sice je mi to děsně nepříjemné, že na ni nevidím, taky mám strach, aby se jí nic nestalo, ale jinak křičí, ani nosit nebo huždat nepomáhá… A tak pustím hlídačku dechu, dělám pššššš a snažím se to vydržet. Jen doufám, že ta plínka není návyková

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
712
18.1.14 22:02

U nás plínka nezabírá. Ale to bude asi tím, že jsem ji zkoušela dávat poprvé až teď ve 3 měsících. Taky jsem zjistila, že je malá někdy přemaminkovaná. U mě pláče, ale vezme ji taťka, pohraje si sní, malá se uklidní, a pak ji můžu lépe uspat. Ale ne vždy. Prostě pokaždé zabere něco jiného..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makikki
24.1.14 11:20

Ahoj, zkousis zavinovat? :think:

• Citovat
  • Upravit
100
24.1.14 21:40

Vzdycky zabalim do deky a houpu…nastesti je ted klid za to nechce spat vubec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
24.1.14 22:45

Mame doma stejny problem. Vecer zatim nastesti dobry, ale pres den uspavam v naruci a i presto za hysterickyho revu treba 2 hodiny, i kdyz je unavenej az hruza. Je to na palici, od malicka jsme malyho zavinovali do deky, ted mu jsou 4 mesice a uz ma silu se z deky rozmotat. Jakmile ale nema ruce svazany, je to uplne konecna a bez sance na usnuti. Je tu nekdo, kdo zavinoval - kdy jste s tim museli prestat a jak jste naucili ditko spat nezavinute?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5748
27.4.14 15:01

Holy můj kluk má 6 měsíců a spal sám první týden… pak jsme přišli domů, nastaly koliky a my nosili a od té doby neumí usnou sám, nesnší jak ho položím do postýlky, řev co náselduje je šílený - křičí jak by mu někdo utrhnul ruku… no děs.. musím uspávat na rukou, jinak nic, nebo ještě usne u kojení, ale sám jen v kočáru a to ještě někdy..no mazec, vůbec nevím, jak ho mám naučit v té posýlce nebo aspoň samého… jako metoda „vyřvat“ neexistuje, to by vyplivnul plíce a chytnul dřív infarkt než aby usnul :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5748
27.4.14 15:02

@figurka6 jo my zavinovali a zavinujem ještě nekdy i ted… zavinu ho normalne do priryvky, on tak máchá těma rukama že se tím stršně moc ruší a nemůže spát… to spaní je za trest :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí