Syn 4,5 měsíce ochutnává příkrm pro sedící děti

11
7.1.14 19:55

syn 4.5 měsíce ochutnává příkrm pro sedící děti

Dobrý den, maminky,
mám „takový“ dotaz. (Mám plně kojeného syna)
Mám doma dětské výživy od Gerber a na krabičce je napsáno, že je to pro sedíci děti.
Dala jsem synovi na lžičce ochutnat „mrkev“ a moc mu chutnala. Baštil jak pominutej, otevíral pusinku a natahoval se potom…(dala jsem mu půl mističky, zítra se chystám na druhou)
Jde mi o to, ---ikdyž je to asi jen název--- jestli mu nemůžu nějak ublížit tím, že 4,5 měsíčnímu dávám něco co by mělo dítě asi až v 6. měsících. Všechna dětská strava je rozděluje na měsíce… (v čem se to liší?)
Pokud je to pitomej dotaz, omlouvám se :oops:, ale vážně mě to zajímá.
Konzultovat s pediatričkou se mi to nechce, zastává názor kojit kojit a kojit.
My když jíme, syn na nás tak mlsně kouká..jako kdyby chtěl taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
515
7.1.14 19:59

No tak pokud to byla jen mrkev, tak proč ne? U prvního syna jsem to řešila, u druhého už vůbec, u nekojených dětí se začíná s příkrmy od ukončeného 4tého měsíce a mrkví…takže podle mě to nevadí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309

Definice „sedící děti“ mi přijde zcestná-někomu sedí dítě v pěti, jinému až v osmi měsících. To nemá přeci s trávicí soustavou co dělat.
Nebo jo?? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1025

Tak já jsem zastánce toho, nijak to neřešit, pokud dítěti chutná, tak mu čistou mrkev, bramboru, banán, jablíčko klidně po tom čtvrtým měsíci dát. Ale tohle je téma dobrý tak pohádat se :) Za mě - pokud mu chutná, klidně bych začla s příkrmama. Je to jen čistá mrkev nebo co je ve složení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
7.1.14 20:00

:mrgreen: mrkev ho maximálně zabetonuje. Nicméně po zkušenosti s nejedlikem a kojícím maniakem říkám, buď ráda, že mu chutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
7.1.14 20:04
@farska píše:
Definice „sedící děti“ mi přijde zcestná-někomu sedí dítě v pěti, jinému až v osmi měsících. To nemá přeci s trávicí soustavou co dělat.
Nebo jo?? 8o

Jasně neurosvalový vývoj je individuální, kdežto trávící soustava se vyvíjí přesně dle kalendáře. Takže bych řekl, že to označení je naopak super - prostě přibližně v tom věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
7.1.14 20:05

Kojila jsem a bylo mi doporučeno doktorem začít s příkrmy od ukončeného 4 měsíce, pokud mu to chutná tak mu občas dej nic se tím nezkazí, jinak sedící dítě no nevím, ale každé dítě sedí v jiném věku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
7.1.14 20:06

Pokud mu to chutna, bud jen rada, ale az mu to nezachutna vic, jak mliko… :mrgreen: a pojem sedici deti slysim prvne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
7.1.14 20:08
@farska píše:
Nebo jo?? 8o

no já dooufám, že ne. Syn si sedl sám těsně před 12m. Jídlo jsem začala dávat v 5,5m. To by se teda načekal, kdybych já čekala až si sedne :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
7.1.14 20:08

No a co ty děti, co ii sednou třeba až kolem roka? To mají být do té doby o hladu? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
7.1.14 20:09

To je fakt ulet s tim sezenim :-D to prece nema vliv na prikrmy. obecne se radi zacit u kojenych deti od 6m, my zacali asi tyden po 5.m a je to v pohode. po prikrmu ho jeste dokoj, ptz celou porci jeste nesni.

• Citovat
  • Upravit
4151
7.1.14 20:10

Jestli mu chutná… Malá dostávala od 4,5 měsíců mrkev+ brambor+hrášek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
7.1.14 20:23

Ještě jsem ho dokojila… je to jedlík, právě i mi přijde, že mu jen mléko nestačí a rád by i něco víc. (dojem) Jí vážně co tři hodiny (v noci), někdy i po dvou…a to pak fakt člověk nedělá nic jiného. Pro děti vše, ale když jsou okolo vychytávky, tak proč po nich nesáhnout…
Díky moc za názory! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
7.1.14 20:24

Já teda absolutně nechápu dotaz. Buď se rozhodnu, že to dítěti dám a neptám se pak, když už je pozdě, nebo se zeptám, něž mu to dám.
Co je to za logiku? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
7.1.14 20:25

Já bych se neřídila ani sezením ani měsíci, ale spíš tím co a v jaké konzistenci je vevnitř.
Ono totiž i naše české přesnídávky, které jsou popsané podle měsíců obsahují občas potraviny, které jsou doporučované pro děti až na pozdější věk- např. jahody, ryby, tvaroh apod.
Takže jestli Ti už ve 4,5měsíci má chuť jíst, klidně bych mu dala, ale pečlivě bych sledovala jaké potraviny a v jaké konzistenci (jestli jemně mixované, nebo s kousky apod.).
Jo a mimoch. naše čerstvě 10.měsíční prtě taky ještě nesedí. :roll: Za to, ale leze jako ďas, stoupá si a začíná pochodovat kolem nábytku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí