Hysterický pláč a nespokojené miminko

18.2.17 13:15

Hysterický pláč a nespokojené miminko

Zdravim, potrebuji nutne radu ohledne place u meho synka (3,5m). Od sveho 14 dne je dost plactive ditko, nikde nevydrzi, v houpatku, na hraci dece, kdyz mu zpivam, povidam.. To natahuje a ja vim, ze je zle. Kojila jsem doted, nebo resp. kojim jeste ted ale malej se prisaje jen v noci kdyz je rozespaly, ve dne se odtahuje a dela caviky, takze pres den jsme na UM. Spinka mi asi 4× 30 min pres den a prvni velkej spanek ma kolem 21h a vydrzi jak kdy..(3-5,5h) a potom po hodine buzeni, nechce se chovat, mazlit ale pit. Pije 5 min a usne. Kdyz ho budim at pije, tak nereaguje a proste chrni. Zkousela jsem v noci dat i um a to si vypil 80+z prsu a stejne byl za hodku vzhuru :( posledni asi tyden ma hrozny hystericky zachvaty, zrudne, zpozti se, nekdy i slzicky :,( a zalyka se. Prdiky uz nemame, prdi ostosest, takze boleni bych tomu neprikladala. Bojim se, aby mu nebylo neco vic, protoue ty zachvaty jsou hrozne. Ja uz jsem vycerpana, protoze ho mam cely den na ruce, jinde nevydrzi. Byli jsme i na neurologii a vse v poradku.
Prosim ma nekdo zkusenost? A zdrzte se prosim hnusnych komentu, to me moc neprispeje. Dekuji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3327
18.2.17 13:21

Narocny mimino :nevim:

Urcite se ti dostane rad jako zavazovat, spat v jedne posteli, pres den nositko atd. Zkusit to muzes, ale beztak to budes muset prezit, holt drazdivec :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.2.17 13:22

Vse vyzkouseny. Spi s nama, protoze se mi fakt nechce 6× za noc vstavat. V nositku zachvat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
18.2.17 13:30

Pořídit si nosítko. A nemá i spurt? Jestli se to poslední týden zhoršilo. Řekla bych, že u takhle velkého dítěte stačí pít i 5 min.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
495
18.2.17 13:59

A je malý takto nespokojený jen s tebou nebo se všemi (partner, babičky,…)? A to, že prdí, ještě neznamená, že ho bříško nebolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
18.2.17 14:06

Četné buzení nad ránem u mých dětí většinou znamenalo potřebu kakat, jenže se zdráhala to vyrobit do plinky, nahatí na přebalovací tvořili hned…
To Um které dáváš, mu nemuselo sednout, určitě bych přidala laktobacila.
Může mít i skrytý reflux, nedostatečné odříhne, alergii na bílkovinu kravského mléka.
A nebo je to opravdu dráždivé miminko, zkus si prohlídnout fotky Kiedronove, jak manipulovat s novorozencem, možná byla chyba tam. V neposlední řadě některé děti reagují i na hypotonie či hypertoniků, což by mohla vyřešit rehabilitace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
530
18.2.17 14:07

Asi te nepotesim, mam dve dcerky, obe od narozeni rvaly, v pod vecer pravidelne hystericke zachvaty breku, duvod nemely, byly jako by mimo, hrozne jsem se o ne bala, starsi to preslo v cca pul roce, dnes ma pomalu tri roky a je docela hodna, vybusna povaha v ni je, mladsi ma 16mesicu a ted ma asi obdobi vzdoru, furt se jen vzteka, rve, mlati kazdeho a vsechno, muzu ti rict, ze mladsi nebyla jedinny den v klidu, kazdy den k vuli necemu jinemu krik, jak mela asi tak jak tvuj synecek, mela vzdy od pul patedo tech deviti zachvaty breku, ale byl to stejny interval, rozbrecela se, az zapominala dychat, no sileny obdobi, ale preslo to, dodnes je ale strasne narocne dite, nekdy uz z ni fakt nemuzu, v noci se budi co hodinu, vyzaduje mleko, pres den pritom pekne papa, nevim, nemohu se dockat dne, kdy to prejde. preji, aby u tebe to preslo hodne brzy, je to hrozne narocne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
18.2.17 14:56

@Karolina snažilka Znám, včetně toho bojkotu kojení. Mně malý i odmítal jakýkoliv alternativní dokrm, takže jsme to přežili na plném kojení z prsu, ale jednu dobu to byl fakt mazec. Co nejvíc pomohlo - šátek na nošení. Ne nosítko (to mám po starším taky), ale šátek. Zafačovat do něj mimino i s ručičkama a hlavičkou, prostě mu nasimulovat prostředí v děloze včetně toho tlumeného světla a vyšší teploty. Syn byl taky naprosto neodložitelný, ale i v náručí se kroutil, ani houpání na balónu nebylo ono. Pořád byl takový nervózní a ukňouraný. Při vázání do šátku sice většinou řval, ale jak už tam jednou byl, tak usnul a spal klidně tři, čtyři hodiny. Kamkoliv jsem s ním takhle šla, všichni mi záviděli zlaté miminko. No, kdyby věděli… :zed: Trvalo to dlouho, později akceptoval i to nosítko, ale tak do jednoho roka v něm potřeboval strávit minimálně půlku dne. Teď je mu rok a půl, pořád je to trochu klíště, ale už víceméně v rámci normy. Hhodně se osamostatnil, když zvládl samostatnou chůzi. I lezení a jakýkoliv zvládnutý pohyb pomohl, ale pořád to nebylo úplně ono. Jinak je to povahou hodné a veselé děcko, jen potřebuje pozornost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.2.17 15:45

@Judithkaj ano mel. Ale tahla se s nami 2,5mesice. Takze tim to asi nebylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.2.17 15:48

@nani77 je nespokojeny u vsech. Potrebuje se nosit, jakmile ho „odlozime“ je zle. Taky se mu libi be vode a byt nahulaty, takze to mu taky dopravame. Treba na prebal. pulte. Tam docela vydrzi.. Ikdyz.. :mrgreen: jinak po dlouhe dobe jsem ho vcera zavazala do zavinky, mel sileny zachvat, protoze zkousim usinani v postylce bez toho aniz bych ho musela pul hodiny v ruce uspavat..a spal 1,5h :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.2.17 15:48

@kazda.m 8o uz ted jsem zrala na psychiatra :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.2.17 15:51

@Helileli mam biogaiu od narozeni, myslim ale ze vubec nepomaha, taky jsem zkusila vsecky kapky na prdiky. Neprdel vubec, az ted mu to jde samo.
Ta alergie se pozna jak? Musi mu vzit krev? Na neurologii nas poslali na rehabky - vojtovka, aby se sklidnil. Prvni cvico mame 1.3. Jsem zvedava ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.2.17 00:58

@kazda.m me se vzdy sevre zaludek kdyz ho slysim plakat :D a ten den se snazim uzit si s nim, ikdyz je vetsinou boj o preziti a neskutecne se tesim az kolem 21h usne :) svagrova meli to same, a ten mu jsou 3 roky, taky nikdy nevydrzel hrat si sam, stavet kostky, poslouchat pohadky.. Jen lita jak z divokych vajec. Mam se na co tesit :palec: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
19.2.17 07:47

@Karolina snažilka místo te Biogai zkuste Apo-Laktik. U nas to byla spása :palec:, nedám na ne dopustit.
Jinak takhle nevrlé miminko jsme měli taky a nám pomohlo vysadit Vigantol a nahradila jsem ho jinými kapkami a od te doby se hodne zklidnila. Ale třeba mate jen mrzouta :nevim:, to se časem upraví. Každopádně držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.2.17 08:59

Holky, uz mam pricinu toho hroznyho place posledni tyden. 1 prorezanej spicak a 3 dalsi zoubky 8o posledni dobou hrozne slintal a vse strkal do pusinky, rikala jsem si, zda to nejsou zoubky, ale prislo mi to strasne brzo. Jsou mu 3 mesice a 14 dni 8o prdolka muj malej :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí