Hysterický pláč ve 4 měsících - prý je to normální

123
1.11.15 12:03

hystericky plac - pry je to normalni ??

Ahoj vsichni..
Mam 4 mesicni slecnu, 3 mesice byla uplakana - prdiky atd.. Prezili jsme a od 3.mes je to usmevavy miminko… ALE…
Obcas ma hystericky zachvat - z niceho nic ( parkrat jsem vypozorovala, ze kdyz se vice lekne nebo je pretazena ) ale jednou zpustila kdyz jsem ji dala k prsu - nechtela se vubec prisat a rvala a rvala.. trva ti cca 15 - 30 min.. a nejde utisit akorad uspat.. Pri poslednim zachvatu jsem volala rychlou - zacala blbe dychat a chraptit.. jen ji poslechli a rekli ze je to jen jak je „uricena“ a ze se mam uklidnit ja a ze se uklidni i mala.. pockali tu semnou a opravdu - usla..
ALE nejde mi do hlavy proc tak moc place? Musi ji precy neco byt..? Mela vyssi zloutenku kdyz se narodila, nemuze mit nejake problemy neuro..?
Mate s tim nekdo zkusenosti??

Moc dekuji.. jsem vyplasena, je to prvni miminko.. a segry si nic takoveho u svych deti moc nepamatuji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
brko
1.11.15 12:11

Ahoj, jaký jsi měla porod? Může to souviset.

• Citovat
  • Upravit
17595
1.11.15 12:14

U nás je to přetažení a funguje jen dát spát. Je to normální, stává se ;)
Já dám malýho na bok, plínu do ruky (přetáhne si ji přes hlavu), dudla a příp. podám ruku a je klid ;)… aspoň chvíli se prospí a pak se může najíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
1.11.15 12:14

Ty jsi volala rychlou protoze dite brečí a na ucpanej nos? To byla modrá nebo co? 8o no kazdopadne ti doporučim ji nepřetahovat protoze si myslim ze zo je ten problém, a jinak jsou proste deti urvane vic a jiné min. Byt tebou to tak neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
1.11.15 12:15

Na tvém místě, když se obáváš, což chápu, bych zašla k dětské doktorce a ty hysterické záchvaty miminka bych jí vylíčila a co že ona na to. Mám půlroční miminko, většinou spokojené, večer plačtivé a ukňourané. Každopádně také už má za sebou pár hysteráků, při kterých se chvílema zajíkalo, popadalo dech… ale vždy se nadechlo. Kdyby ten dech nemohlo popadnout, modralo apod., též bych volala rychlou. O příčině těžko spekulovat - nějaká křeč bříška, velké leknutí, přetažení, možná kombinace více příčin - že je miminko přetažené a do toho nějaká silnější bolest, těžko říct.
Takže závěr - zkusila bych tu doktorku, ale myslím, že u takové malého miminka tyhle záchvaty prostě čas od času mohou být. Odezní to s věkem. Nervová soustava má ještě dost času na dozrání. A pokud se vše srovná a postupně do jednoho roku odezní, psychomotorický vývoj bude probíhat jak má, tak v pohodě. Pokud by to neustávalo, tak pak si myslím, že by bylo na místě podstoupit nějaká další vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
1.11.15 12:22

Z přetažení bývají hodně silné záchvaty pláče, to jo. Chce to prostě hlídat a dávat včas spát. Jestli ti přijde nějak víc lekavá (a po každém leknutí spustí hysterák), tak to prober s doktorkou a ať vás případně pošle na neurologii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
1.11.15 12:30

Oba kluci mívají hysteráky už od narození, starší byl hodně uřvanej i normálně, první 3 měsíce si prořval, pak už spíš jen právě ty hysteráky, stačilo aby byl přetažený, něco se mu nelíbilo, cokoliv. Mladší to má méně, ale také.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1570
1.11.15 12:56

A co rodice, nejste taky hystericky? Po nekom to ty potomci musi mit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
1.11.15 13:16

Nepřetahovat dítě, dávat včas spinkat. jakmile si protře oko, nebo zívne, hned chystat spinkat. jak to budeš prodlužovat bude pozdě. některé děti jsou sice citlivější, ale dá se to trochu usměrnit režimem. jestliže jí nevyhovuje akční program, buďte víc v klídku. Jestliže má problémy usínat, tak ji uspávej. Je ještě malinká, musíš se jí holt stopro všnovat. Jak povyroste, bude to lepší :hug:

• Citovat
  • Upravit
4256
1.11.15 13:28

Dcera trpela asi okolo 3mesice na detskou koliku. To by se mohlo podobat. Ja co najela z kojeni na UM tak to samo preslo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
1.11.15 14:03

Porod byl bez komplikaci - 6hodin.. ale sla ve 37.tt…
Lekava je, ale neplace.. jen obcas, norm.se uklidni..
Co se tyka vyvoje zatim je to pry ucebnicovy miminko :D
Dr prave tvrdi ze je to norm.. :-) me to stejne neda..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
1.11.15 18:10

Mela bych jit s Izabelkou na ockovani a hrozne se toho bojim.. :-( bojim se, ze spusti encefalit.plac..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
1.11.15 18:47

Jejda, zrovna to s jedním dvojčetem prožíváme. Hlavně u usínání :roll: Ale taky u pravého prsu - buď mu to teče málo, nebo moc, tak se vzteká jak hysterka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
1.11.15 19:20

Zkus si najit neco o terminu „excesivne placici deti“, pokud by to byl vas pripad, existuji na to specializovani odbornici. At to brzo prejde. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
2.11.15 22:12

Tak malá mi hystericky a neutišitelně plakala, když chytla virózu. Plakala od rána do odpoledne jen s malýma přestávkama a nechtěla pít. Nevolala jsem rychlou, ale sama s řvoucím dítětem vyrazila na pohotovost, kde nám sdělili naprosto chybnou diagnózu a doteď zvažuju, že tu doktorku někde nahlásím. Od té doby je každá návštěva doktora adrenalin jako blázen, malá si vypěstovala fóbii, kdy vkuse řve tak, že přestane dýchat a nejde utišit. Ale zvládly jsme už 2 hexy a asi 150 vyšetření, tak věřím, že to očko zvládnete taky.( I když si nás už objednávají jako poslední, protože je to s malou fakt síla). Jinak jsou u nás v půlroce taky občas záchvaty pláče, když je unavená nebo se s leknutím probere u kojení. A nemá třeba vyrážku, teplotky apod.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí