Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní no tak mně je 21 a mám 5 měsíční holčičku, takže tě chápu. V tvojí situaci bych do toho nešla
A za druhé zastávám názor, že první má být svatba, potom dítě.
Mela jsem to stejne. Odmaturovala jsem, nastoupila do prace, odmakala si rok a sli jsme na to
a ted ve 23 letech uz jsem dvojnasobna maminka. Vubec toho nelituji. Detem dopravame co muzem
myslim ze se mame dobre.
Taky jsem chtěla být mladou maminkou, vysadila jsem HA před 22. narozeninami… teď je mi 25 a dítě jen tak mít nebudu ![]()
Mě je 21 a čekám druhé
a nikdy jsem nelitovala, naopak jsem štastnější jak kdy dříve ![]()
Svatbu jsme meli kdyz jsem byla v sestem mesici s druhou rostandou ![]()
Odkladat ditko na svetle zitrky je blbost. Nikdo nevi co bude zitra. Ja zit znova zacinam s plozenim ve dvaceti a mela bych vic deti ![]()
Ahoj, měla jsem to podobně a nakonec jsem porodila mojí holčičku měsíc před 23.narozkami
Pracovala jsem hned po matuře od 19, nájem jsme taky platili dost, takže jsme se přestěhovali do většího za méně peněz (jde to, ale musela jsem slevit z požadavků na bydlení). Takže nejlépe abys dostala smlouva na neurčito, rok dva odpracovat, pořešit bydlení a hurá chovat
Když na to jsou podmínky, tak jsem taky zastánce mladých rodičů
Sama bych si přála dětí víc, tak mám aspoň dost času na splnění ![]()
Chápu, že spousta lidí zastává názor, že nejdřív svatba a pak až dítě, ale svatba pro mě zatím není nijak moc důležitá, i když kdo ví, třeba i ta nakonec bude dřív než miminko.
Známá mě nedávno požádala, zda bych jí na internetu nezkusila prodat pár věcí po její malé holčičce, no ani netušíte, jak moc mě bavilo se hrabat v tich mini oblečkách.. ![]()
vím, že bude nejlepší počkat rok, dva… ale ty pocity… to je prostě něco šíleného a vlastně ani netuším, proč tak moc toužím po svém malém miminku ![]()
Ale moc bych si ho prostě přála… vím, že nejvíc rozumné bude prostě počkat… s přítelem si plánujeme za rok koupit vlastní byt (Pokud vše vyjde, byty nejsou moc levné a v Praze už vůbec ne), ale kdyby se to povedlo, tak by i pořizování miminka do vlastního bydlení (i když na hypotéku) bylo samozřejmě lepší.. ![]()
@Terezxx no ja se toho teda hrozne bala. Druhe jsme planovali tak za rok. Ale starsi je hrozne sikovna a uz se da rict samostatna a mladsi je hodna. Uz se tesim az budou lumpacit spolu ![]()
@janulikz Druhé mimi právě plánované nebylo, ale když se stalo…jsem zásadně proti potratům
Také mám štěstí na hodné dítko, neustále se směje a je příšernej pohodář, tak snad i další bude stejné povahy ![]()
Tak v praze bych si zkusila zažádat o obecní byt, tím by vám možná trochu klesly náklady… aby měla nárok na mateřskou musíš ten rok mít odpracovanej(a teda musela bys být už aspoň ve třetím měsíci) a je sice lepší mít smlouvu na neurčito, ale i tak dost známých, po návratu čekala výpověď, ale zas to mělo výhodu odstupného a co přítel na tvůj nápad? u něj je teda horší ta smlouva na určito…
Zdravím, předem se omlouvám, pokud jsem tuto diskuzi špatně zařadila, ale jsem tu nová, tak se tu zatím moc nevyznám a moc nevím, co a jak tu chodí…
V květnu jsem úspěšně odmaturovala, přes prázdniny měla brigádu a od září jsem nastoupila na práci na HPP, zatím jsem ve zkušební lhůtě, ale zatím to vypadá vše dobře a nejspíš v této práci zůstanu
S přítelem spolu bydlíme od května s tím, že od začátku září bydlíme v Praze podnájmu. S přítelem jsem dva roky.
Vždycky se mi moc líbil ten „hit“ mladých maminek. Ráda bych byla také maminkou… možná se to zdá někomu zvláštní, ale já po miminku už toužím a to mi teprve nedávno bylo 20 let.
Jenže vím, že si ho nyní nemůžeme dovolit. S přítelem jsme oba nastoupili do práce (on pracuje již 3. rokem, ale od půlky září je také v nové práci). Jsme ve zkušební lhůtě, smlouvy máme na dobu určitou, do toho platíme vysoký nájem v garsonce, kterou máme pronajatou na rok…
Takže si moc dobře uvědomuji, že nyní ještě není nejlepší doba na to, si pořizovat miminko. I když po něm moc toužím, tak vím, že bych mu nyní nemohla dopřát vše, co bych chtěla…
Občas si připadám jak blázen… nikdo z okolí mě v tomto nechápe a většina kamarádek šla raději na vysokou školu s tím, že je ještě minimálně 3 roky budou živit jejich rodiče…
Ani nevím, proč vám to tu píšu, asi to ze sebe jen potřebuji dostat…
Každopádně mě velmi zajímá, zda jste to některá měla také podobně?: