Chtěla bych miminko - je mi 20

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24798
30.10.15 15:20
@radkka píše:
@Anonymní Finanční. Alimenty fakt ne.

Ano. Manželovy dluhy budou i její.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.10.15 15:35

Děkuji všem za názory a zkušenosti :)

Myslím si, že když se chce, tak se dá zvládnout všechno, ale nejspíš bude nejlepší ten rok počkat a pak na miminku nejspíš začít pracovat… protože bych ráda, abych miminku mohla dopřát vše, co si přeji :) Ale rozmazleného fakana nechci :D :)

Pracuji na oddělení opatrovnictví (soud), takže moc dobře vím, jaké výdaje obnáší miminka, větší děti a hlavně školáci, kroužky atd… :)

Stále nějak nevidím to, proč je nutná svatba… ano s ní to vypadá určitě lépe, přeji si mít jednou malou svatbu, ale rozhodně jí neberu jako nutnost :) a upřímně si myslím, že v dnešní době není nic neobvyklého mít miminko a pak časem třeba svatbu :)

Ale upřímně, závidim vám všem vaše prcky!:) :srdce:

• Citovat
  • Upravit
7213
30.10.15 15:41
@Anonymní píše:

Stále nějak nevidím to, proč je nutná svatba… ano s ní to vypadá určitě lépe, přeji si mít jednou malou svatbu, ale rozhodně jí neberu jako nutnost :) a upřímně si myslím, že v dnešní době není nic neobvyklého mít miminko a pak časem třeba svatbu :)

Svatba právě není jenom papír jak se tady často píše. Ale důležité to je, pokud bude partner v komatu, ty jako NEmanželka nedostaneš info a nebudeš moct rozhodovat, budeš prostě jako cizí člověk.
A věř mi, že až se jednou něco takového stane tak nad tím začneš přemýšlet.
Já jsem rozhodně pro svatbu, nemusí být hned ale jednou určitě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
30.10.15 15:47

@Anonymní Když je váš vztah natolik pevný, abyste uvažovali o dítěti, proč je problém zpečetit váš vztah i formálně a přivést dítě do úplné rodiny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
30.10.15 15:53

Dle mého je nejdůležitější mít zázemí - rodinu, přátelé, kteří ti pomůžou a můžeš se na ně obrátit a poprosit je o radu a o pomoc. Někdo na to může mít jiný názor, ale pro mě je to jeden z hlavních záchytných bodů, že kdykoliv nevim jak dál nebo potřebuju podporu mám ke komu jít. Dle mého názoru si člověk to mateřství víc užije, když nemusí být pořád ve stresu a být na všechno sám :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
30.10.15 15:53

Je mi 20 a teď čekáme první miminko, jsem v 21 tt a rozhodně nelituji :) A jsou to 3 týdny co jsme se vzali :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
30.10.15 16:46
@Suszane píše:
Dle mého je nejdůležitější mít zázemí - rodinu, přátelé, kteří ti pomůžou a můžeš se na ně obrátit a poprosit je o radu a o pomoc. Někdo na to může mít jiný názor, ale pro mě je to jeden z hlavních záchytných bodů, že kdykoliv nevim jak dál nebo potřebuju podporu mám ke komu jít. Dle mého názoru si člověk to mateřství víc užije, když nemusí být pořád ve stresu a být na všechno sám :kytka:

To určitě, hlavně prarodiče, když jsou oporou, všechno jde líp. Bohužel to tak v praxi moc nebývá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.10.15 17:29

Já jsem nikde nenapsala, že svatba je přítěží či na obtíž :) Nechápu lidi, který na mě útočí kvůli věcem, které jsem nenapsala a ani si je nemyslím :nevim: ale aspon se můžu zasmát :) Nějak jsem si myslela, že tu jsou rozumnější lidi než např na vinted, ale koukám, že to také úplně neplatí :D :)

Svatbu jednou taky plánujeme, ale nejsem toho názoru, že MUSÍ být dřív než miminko :)

• Citovat
  • Upravit
20767
30.10.15 17:48
@Pipet píše:
Ano. Manželovy dluhy budou i její.

Nebo její dluhy jeho :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
30.10.15 20:03

Do diskuze nepatřím, jen by mě zajímalo, kolik je partnerům a kde jste se seznámili, protože by mě zajímalo, jaký chlapy chtějí dítě takto brzy.
Zakladatelce se omlouvám za OT a pokud nechcete odpovídat, nemusíte ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
30.10.15 23:25

Radím dobře a ze své zkušenosti, odpracuj si alespoň rok, jinak budete oba dřít bídu a jen se zbytečně hádat kvůli financím :kytka: ono je rozdíl mít 8 tisíc a 3 tisíce… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KW
279
31.10.15 03:25

Já tedy neotěhotněla ve 20, ale teď mám doma dvouměsíční holčičku a teď mě trochu mrzí, že to nebylo dřív. A s tou svatbou, samozřejmě, není nutností, ale je to fajn a potom je s tím všechno jednodušší. My měli svatbu cca 3 týdny před porodem :D takže se nestresuj, kdyby něco, i na poslední chvíli se to dá zařídit :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.15 11:12

Mě by také zajímalo, jestli ten, kdo měl miminko brzy nelituje? Třeba toho, že nemůže jen tak vyrazit s přítelem/manželem do kina a podobně?:)

Naopak tu pár z vás napsalo, že lituje, že miminko nemělo už dříve, tak by mě zajímalo proč?:)

• Citovat
  • Upravit
KW
279
3.11.15 01:05
@Anonymní píše:
Mě by také zajímalo, jestli ten, kdo měl miminko brzy nelituje? Třeba toho, že nemůže jen tak vyrazit s přítelem/manželem do kina a podobně?:)Naopak tu pár z vás napsalo, že lituje, že miminko nemělo už dříve, tak by mě zajímalo proč?:)

Pokud můžeš dítě zabezpečit a dát mu vše, co bude potřebovat, tak podle nebo není nikdy špatně ho mít a to ani v případě, že by sis ho přála takhle dřív, vždyť kdo určuje v kolika letech je to ideální. Miminko dá Tvému životu nový směr, nový smysl. Samozřejmě zase záleží na úhlu pohledu jednotlivce. Znám i případy, kdy si žena dítě velice přála, ale měla ho v pozdějším věku a když už se narodilo, tak byla tak moc zvyklá na svůj předchozí život a svoji ‚pohodu‘, že si na miminko musela relativně dlouho zvykat a nebylo to úplně jednoduché. Ono když žiješ 30, 35 let sama, max s partnerem, nemusíš se prakticky o nic starat a pak Ti do života přijde malý uplakaný uzlíček, tak se s tím někdo nesrovná na začátku úplně dobře. Tím samozřejmě neodsuzuji nic :) Ale já kdybych měla vhodné podmínky, tak bych do toho šla taky dřív. Takže moje rada zní, že pokud se na to cítíš a zdá se Ti, že i přítel tohle chce a máš v něm oporu, tak proč ne? Hodně štěstí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.15 09:06

Všem moc děkuji za názory… samozřejmě nejspíš počkám tak rok, dva… ale ta touha po miminku už teď je opravdu veliká :)

Ale ráda bych, abych dítěti mohla nabídnout vše… takže bude lepší počkat, za rok si s přítelem plánujeme koupit byt na hypotéku, oba v té době budeme mít práci na dobu neurčitou (pokud samozřejmě vše vyjde), nějaké úspory…

Rozum u mě zatím stále vítězí… ale hodně mě zajímalo, zda je nás tu víc, co touží po miminku tak brzy :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure