Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Děkuji všem za názory a zkušenosti ![]()
Myslím si, že když se chce, tak se dá zvládnout všechno, ale nejspíš bude nejlepší ten rok počkat a pak na miminku nejspíš začít pracovat… protože bych ráda, abych miminku mohla dopřát vše, co si přeji
Ale rozmazleného fakana nechci
![]()
Pracuji na oddělení opatrovnictví (soud), takže moc dobře vím, jaké výdaje obnáší miminka, větší děti a hlavně školáci, kroužky atd… ![]()
Stále nějak nevidím to, proč je nutná svatba… ano s ní to vypadá určitě lépe, přeji si mít jednou malou svatbu, ale rozhodně jí neberu jako nutnost
a upřímně si myslím, že v dnešní době není nic neobvyklého mít miminko a pak časem třeba svatbu ![]()
Ale upřímně, závidim vám všem vaše prcky!:) ![]()
@Anonymní píše:Stále nějak nevidím to, proč je nutná svatba… ano s ní to vypadá určitě lépe, přeji si mít jednou malou svatbu, ale rozhodně jí neberu jako nutnost
a upřímně si myslím, že v dnešní době není nic neobvyklého mít miminko a pak časem třeba svatbu
Svatba právě není jenom papír jak se tady často píše. Ale důležité to je, pokud bude partner v komatu, ty jako NEmanželka nedostaneš info a nebudeš moct rozhodovat, budeš prostě jako cizí člověk.
A věř mi, že až se jednou něco takového stane tak nad tím začneš přemýšlet.
Já jsem rozhodně pro svatbu, nemusí být hned ale jednou určitě ![]()
@Anonymní Když je váš vztah natolik pevný, abyste uvažovali o dítěti, proč je problém zpečetit váš vztah i formálně a přivést dítě do úplné rodiny?
Dle mého je nejdůležitější mít zázemí - rodinu, přátelé, kteří ti pomůžou a můžeš se na ně obrátit a poprosit je o radu a o pomoc. Někdo na to může mít jiný názor, ale pro mě je to jeden z hlavních záchytných bodů, že kdykoliv nevim jak dál nebo potřebuju podporu mám ke komu jít. Dle mého názoru si člověk to mateřství víc užije, když nemusí být pořád ve stresu a být na všechno sám ![]()
Je mi 20 a teď čekáme první miminko, jsem v 21 tt a rozhodně nelituji
A jsou to 3 týdny co jsme se vzali ![]()
@Suszane píše:
Dle mého je nejdůležitější mít zázemí - rodinu, přátelé, kteří ti pomůžou a můžeš se na ně obrátit a poprosit je o radu a o pomoc. Někdo na to může mít jiný názor, ale pro mě je to jeden z hlavních záchytných bodů, že kdykoliv nevim jak dál nebo potřebuju podporu mám ke komu jít. Dle mého názoru si člověk to mateřství víc užije, když nemusí být pořád ve stresu a být na všechno sám
To určitě, hlavně prarodiče, když jsou oporou, všechno jde líp. Bohužel to tak v praxi moc nebývá.
Já jsem nikde nenapsala, že svatba je přítěží či na obtíž
Nechápu lidi, který na mě útočí kvůli věcem, které jsem nenapsala a ani si je nemyslím
ale aspon se můžu zasmát
Nějak jsem si myslela, že tu jsou rozumnější lidi než např na vinted, ale koukám, že to také úplně neplatí
![]()
Svatbu jednou taky plánujeme, ale nejsem toho názoru, že MUSÍ být dřív než miminko ![]()
@Pipet píše:
Ano. Manželovy dluhy budou i její.
Nebo její dluhy jeho ![]()
Do diskuze nepatřím, jen by mě zajímalo, kolik je partnerům a kde jste se seznámili, protože by mě zajímalo, jaký chlapy chtějí dítě takto brzy.
Zakladatelce se omlouvám za OT a pokud nechcete odpovídat, nemusíte ![]()
Radím dobře a ze své zkušenosti, odpracuj si alespoň rok, jinak budete oba dřít bídu a jen se zbytečně hádat kvůli financím
ono je rozdíl mít 8 tisíc a 3 tisíce… ![]()
Já tedy neotěhotněla ve 20, ale teď mám doma dvouměsíční holčičku a teď mě trochu mrzí, že to nebylo dřív. A s tou svatbou, samozřejmě, není nutností, ale je to fajn a potom je s tím všechno jednodušší. My měli svatbu cca 3 týdny před porodem
takže se nestresuj, kdyby něco, i na poslední chvíli se to dá zařídit ![]()
Mě by také zajímalo, jestli ten, kdo měl miminko brzy nelituje? Třeba toho, že nemůže jen tak vyrazit s přítelem/manželem do kina a podobně?:)
Naopak tu pár z vás napsalo, že lituje, že miminko nemělo už dříve, tak by mě zajímalo proč?:)
@Anonymní píše:
Mě by také zajímalo, jestli ten, kdo měl miminko brzy nelituje? Třeba toho, že nemůže jen tak vyrazit s přítelem/manželem do kina a podobně?:)Naopak tu pár z vás napsalo, že lituje, že miminko nemělo už dříve, tak by mě zajímalo proč?:)
Pokud můžeš dítě zabezpečit a dát mu vše, co bude potřebovat, tak podle nebo není nikdy špatně ho mít a to ani v případě, že by sis ho přála takhle dřív, vždyť kdo určuje v kolika letech je to ideální. Miminko dá Tvému životu nový směr, nový smysl. Samozřejmě zase záleží na úhlu pohledu jednotlivce. Znám i případy, kdy si žena dítě velice přála, ale měla ho v pozdějším věku a když už se narodilo, tak byla tak moc zvyklá na svůj předchozí život a svoji ‚pohodu‘, že si na miminko musela relativně dlouho zvykat a nebylo to úplně jednoduché. Ono když žiješ 30, 35 let sama, max s partnerem, nemusíš se prakticky o nic starat a pak Ti do života přijde malý uplakaný uzlíček, tak se s tím někdo nesrovná na začátku úplně dobře. Tím samozřejmě neodsuzuji nic
Ale já kdybych měla vhodné podmínky, tak bych do toho šla taky dřív. Takže moje rada zní, že pokud se na to cítíš a zdá se Ti, že i přítel tohle chce a máš v něm oporu, tak proč ne? Hodně štěstí ![]()
Všem moc děkuji za názory… samozřejmě nejspíš počkám tak rok, dva… ale ta touha po miminku už teď je opravdu veliká ![]()
Ale ráda bych, abych dítěti mohla nabídnout vše… takže bude lepší počkat, za rok si s přítelem plánujeme koupit byt na hypotéku, oba v té době budeme mít práci na dobu neurčitou (pokud samozřejmě vše vyjde), nějaké úspory…
Rozum u mě zatím stále vítězí… ale hodně mě zajímalo, zda je nás tu víc, co touží po miminku tak brzy ![]()