Spánek miminka bez zavinutí

KW
279
29.10.15 20:29

Spánek miminka bez zavinutí

Ahoj, mám doma skoro dvouměsíční holčičku, neusneme zatím bez zavinutí. Ručičky i nožičky nám střílejí kolem tělíčka a to malou při usínání hrozně ruší. Máte někdo s tímto zkušenosti? Jak ji naučit usínat bez zavinutí? Nebo kdy ustanou takové ty prudké ‚miminkovské‘ pohyby? Ono samo zavinutí by nebyl problém, ale malá nemá ráda velké teplo a hlavně když se vzbudí, tak je vždycky celá upocená, což znamená ji převlékat několikrát za noc, jak se budí na krmení a čím víc ruchu, tím delší usínání. Děkuji za každou radu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25193
29.10.15 20:31

@KW Zavinovat se dá jen do plenky. Stačí stáhnout ruce, nohy se nestahují, nedělalo by to dobrotu na kyčle.
Já první dvě zavinovala do 5 měsíců, třetí na tom bude asi podobně. Podle mě se to nedá „odnaučit“, dítě prostě musí samo nechtít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
29.10.15 20:33

Moje děti byly obě zavinované do nějakých 7 měsíců. Zkus mrknout na zavinovačku Swaddle me, je jen z bavlněného úpletu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
29.10.15 20:36

Většinou se děti „odzavinují“ sami. Náš první po třetím měsíci. Druhá je extrém - tu zavinujeme ještě teď (10m.). Zavinovat můžeš i do prostěradla nebo do plenky nebo (snad na mě nikdo nepošle sociálku) já vážu z pásu u županu povijan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ferret
29.10.15 20:36

@KW Synka jsem přestala zavinovat přesně ve třech měsících, přišlo mi, že je na to už velký. Točil se na bříško, v leže na zádech si přidržel hračku, prohlédl si ji… takže ty pohyby byly už takové plynulejší. Asi poznáš sama, kdy je čas to zkusit bez zavinutí. K tomu pocení - je takhle zpocená jen ze zavinovačky, nebo ji ještě přikrýváš? Jestli doma nemáte zimu, tak to asi nepotřebuje. My máme stabilně 22 stupňů, malý spal jen v bavlněném overálku a naše „zavinovačka“ byla jen převázané povlečení na polštář (z klasické zavinovačky byl do 10 vteřin venku), peřinku jsem začala dávat, až když byl bez zavinovačky.

• Citovat
  • Upravit
KW
279
29.10.15 20:37

No jde o to, že my se bohužel potíme i v té plíně. Nevím proč, ale malá má opravdu raději zimu než teplo. Ale možná tu zavinovačku
Swaddleme zkusím, občas ani zavinutí do pleny nestačí, děkuji za radu ;)

Příspěvek upraven 29.10.15 v 20:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
29.10.15 20:41

Asi bych změnila materiál zavinování, a myslím, že ještě pár měsíců na to „nárok“ má

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KW
279
29.10.15 20:41

@ferret no zimu určitě doma nemáme a peřinku v postýlce má, ale přikrývám jen když je ‚svázaná‘ jenom tou plínou, ale i tak jí je asi teplo, nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KW
279
29.10.15 20:43

@Gosi já se ptám kvůli tomu, že u nás byla včera moje máma a s velkým údivem se mě ptala…‚Ty ji ještě zavinuješ?‘ :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ferret
29.10.15 20:49

@KW Asi bych teda zkoušela různé materiály na to zavinutí a spíš zavinovat tak, aby byla zavinutá celá (nožičky ale nestažené, jen zakryté) a mohla být bez peřinky. Něco pomoct musí. Jestli se nadměrně nepotí přes den, tak nedává smysl, že by se bez vnější příčiny potila v noci.

• Citovat
  • Upravit
5808
29.10.15 20:49
@KW píše:
@Gosi já se ptám kvůli tomu, že u nás byla včera moje máma a s velkým údivem se mě ptala…‚Ty ji ještě zavinuješ?‘ :think:

tak jestli je tohle důvod, proč nad tím přemýšlíš, tak to pusť v klidu z hlavy… jako jo, sem tam je nějáká rada, nebo podnět užitečnej, aleje to minimum z toho množství, co uslyšíš :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
29.10.15 21:05

Tak já zavinovala do třech měsíců. Pak se najednou malá zklidnila a už to nebylo potřeba. Jinak zavinování nám udělalo velkou službu, spinkala klidně. Mamina se také divila. Ale pak viděla, jak rychle usne a jak je spokojená…takže pak už na to koukala jinak. Nestresovala bych se z řečí..miminko si určí samo, kdy už to není potřeba. U nás to tak bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
29.10.15 21:10

Pokud zavinuješ do klasické zavinovačky, stačí vytáhnout vložku a máš zavinovačku jen tenkou bavlněnou.
Já jsem nezavinovala své dvě letní děti, nějakým způsobem to nepotřebovaly. Spaly jen přikryté a zavinovačka byla rozvázaná. Zimní děti ano, jednu dceru až do 7 měsíců, nejmladší dcerka spala už ve dvou měsících ve spacím pytli, do zavinovačky se nevlezla, ale měla ráda, když měla „něco na těle“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KW
279
30.10.15 04:56

Tak jsem se teď zrovna na malou dívala a ze zavinutí se mi uvolnila, takže ručičky má úplně volně a taky to jde. Tady bude asi problém opravdu jedině to usínání, snad se to časem zlepší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
30.10.15 08:37

Syn má 5m a do 3.m jsem pravidelně zavinovala. Pak se z toho začal vykrucovat a častěji se budit. Nerad spí na zádech. Nyní je bez zavinutí, ale pokud je večer neklidný, přetažený a nedaří se mu usnout, tak ho na chvilinku „svážu“, on se uklidní a jak začne usínat, tak ho rozvážu a přetočí se jak potřebuje. Takže klidně na usnutí zaviň a pak rozvaž a překryj jen lehčí dekou a mělo by to být OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí