Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nevím, jestli je to cesta pro tvou dceru. Jako dítě jsem na tom byla úplně stejně, taky mě drželi vždycky tři. Zlomilo se to až někdy tak v 11 letech, kdy jsem se souhrou okolností ocitla v ordinaci bez mámy. Najednou to šlo i bez hysterie. ![]()
Moje dcera má tendence při pohledu na krev omdlévat..Zítra ji čeká další - jde s ní manžel a jsem zvědavá.. Ale asi bych se domluvila s dr, jestli by nestačily odběry z prstu a úplatek..
@alexxa co jí poslat s tatínkem a něco jí za úspěšný odběr slíbit. Chudák malá, evidentně má z toho trauma.
Ono je potreba udelat krevni obraz a biochemku nebo jak to rikaly.Uplatky na ni v tomhle neplati.:-(
@Králičice píše:
Moje dcera má tendence při pohledu na krev omdlévat..Zítra ji čeká další - jde s ní manžel a jsem zvědavá.. Ale asi bych se domluvila s dr, jestli by nestačily odběry z prstu a úplatek..
asi má jen nízký tlak, taky se mi dělá mdlo a není to pohledem na krev, takže pokud to jde, žádám sestřičku, abych si mohla k odběru lehnout, pak je to v pohodě.
@alexxa já jsem taky jako dítě vyváděla, to bylo vždycky drámo, dneska ani nevím proč přesně (tak hezky zdůvodněné jako tvoje dcera jsem to neměla). Pak mě to nějak přešlo. Asi bych o tom dceři předem neříkala, aby nestihla moc vyvádět.
To me vzdycky zajimalo, jak to takove divky, co omdlevaji pro pohledu na krev, zvladaji jako zeny? Bez ironie, vazne me to zajima, jak se to resi.
@aiwwa píše:
@alexxa co jí poslat s tatínkem a něco jí za úspěšný odběr slíbit. Chudák malá, evidentně má z toho trauma.
tatinek s nami nezije.Nevim, zda by byl ochotny tam s ni jet. Uz me tahle moznost taky napadla. Naslibovany ma vzdy hory doly a je to marny
@milktea - není - má už za sebou neuro vyšetření - je nedonošená, takže se to u ní hlídalo. Prostě je to moje hysterka
. Neomdlí vždy, ale je potřeba s tím počítat..
No a k nezvladnutelnym detem… Zkusili jste ji nechat v ordinaci bez vas? Otec doktor na to prisaha, ze to deti neuveritelne zklidni.
@alexxa píše:
tatinek s nami nezije.Nevim, zda by byl ochotny tam s ni jet. Uz me tahle moznost taky napadla. Naslibovany ma vzdy hory doly a je to marny
To jsem nevěděla, promiň.
Tak jak radily holky, poslat jí dovnitř samotnou, třeba by to šlo.
@alexxa mám to stejně, akorát tě nepotěším, nezbavila jsem se toho ani v dospělosti. Samozřejmě nevyvádím už jako když jsem byla malá, snažím se držet se, ale když vím že mám jít na odběry, je mi mdlo, chce se mi zvracet, začnou mě hrozně bolet ruce, fakt je mi zle, těsně předtím ještě hůř. Na plánovanou operaci jsem si žádala o extra oblbovák, protože to fakt nedávám a dělala jsem co jsem mohla, abych byla co nejvíc ospalá a mimo. Ale je fakt, že tím přikurtováváním apod. se to jenom zhoršuje, snažila bych se spíš najít doktorku která bude mít trpělivost a snažit se odlákat pozornost, všechno něžně, mírně. Jinak to v té hlavě zůstane.
@milktea píše:
@alexxa já jsem taky jako dítě vyváděla, to bylo vždycky drámo, dneska ani nevím proč přesně (tak hezky zdůvodněné jako tvoje dcera jsem to neměla). Pak mě to nějak přešlo. Asi bych o tom dceři předem neříkala, aby nestihla moc vyvádět.
prave ze uz mame vyzkouseno pripravu i nerikat. Ale jak kdyby mela v sobe nejaky radar na to. Doktorka to ani nemusi vyslovit , naznaci sestricce a v tu ranu je z ni silenec
@alexxa - nemám tak starou dceru, takže nevím, co je vhodné.. Ale co zkusit najít nějaký pořad o tom - zkus najít jestli nenajdeš díl S Hurvínkem za lékařem nebo Operace auu! - pořady na déčku..
@DanielaS píše:
To me vzdycky zajimalo, jak to takove divky, co omdlevaji pro pohledu na krev, zvladaji jako zeny? Bez ironie, vazne me to zajima, jak se to resi.
Dost blbě, snažím se na to nekoukat. Nejsem schopna se dívat ani na očkování nebo píchnutí léku dítěti/zvířeti, vlastně komunikoliv, ale s dospělákem většinou nejsem v ordinaci.