Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Prosím, neabsolvoval jste někdo hysteroskopii bez celkové narkozy? Pokud ano, prosím, kde jste byly a jak zákrok probíhal? Dostaly jste lokální anestezii, nebo něco jiného? Děkuji za sdílení jakékoliv zkušenosti, jsem ze zákroku nervózní.
Ano já absolvovala. Byla jsem v Krnově a super. Bezbolestný zákrok, vdechovala jsem u toho rajský plyn.
@lenkushkas tak zalezi kvuli cemu ti to delaji. Ja jsem byla na diagnosticke s odebranim vzorku a to je bez narkozy. Jako uzivat jsem si to teda neuzivala
, ale nic hrozneho to nebylo.
Pokud mas uz operacni, tak se dava narkoza.
Ja byla pred ivf, bylo to jen kontrolni, mela jsem podezreni z ultrazvuku na myom, delali mi to v gennetu na porici..dostala jsem pred tim jen prasek na uvolneni, nejaky diazepam nebo naky jiny oblbovak, uz nevim…bylo to neprijemny, ale dalo se to uplne v pohode, sestricka si se mnou povidala celou dobu a doktorka mi pak ukazovala, co vidi na kamere, bylo to docela zajimave..a pak jsem sla hned domu…narkozu jsem nechtela, protoze pak jsem mela mit hned dalsi kvuli odberu vajicek..navic jsem si nechtela brat volno kvuli predoperacnimu vysetreni a proste nezabit den narkozou…urcite se to vyplatilo
@kateka.1 Byla jsem na diagnosticke plus dilatace čípku před 14 dny a vlastně mi ani nedali na výběr, takže narkoza. Na můj dotaz, zda to udělají bez narkozy mi řekli, že nedoporučují. Kdybych dopředu věděla, jak mi bude zle, asi trvám na tom, že uspat nechci ![]()
Ahoj, já šla na KET, ale byla se mnou na pokoji (ani neležela na posteli, seděla na židli) paní, která šla na hysteroskopii, šíleně se bála. Dělali jí to bez narkózy, asi jen znecitlivění čípku (ale to dělali i mně při KET), nakonec odešla po svých rovnou ze sálu domů a že nechápe, proč se tak hrozně bála, že to bylo v pohodě ![]()
@citlivaduse píše:
@kateka.1 Byla jsem na diagnosticke plus dilatace čípku před 14 dny a vlastně mi ani nedali na výběr, takže narkoza. Na můj dotaz, zda to udělají bez narkozy mi řekli, že nedoporučují. Kdybych dopředu věděla, jak mi bude zle, asi trvám na tom, že uspat nechci
Ja s narkozou a uplne ok..
@lilith1 Měla jsem smůlu a narkoza mi nesedla, jsem holt slabší kus. Bylo nás 6 na pokoji a mně jediný bylo šoufl.
Prosím jen o názory bez celkové anestezie. Dnes už se právě diagnostická a operační hysteroskopie v mnoha případech stírá. Prosím, kde konkrétně jste na ambulantní hysteroskopii byly? Slyšela jsem o Havířově a Odolene Vodě. Děkuji.
@lenkushkas píše:
Prosím jen o názory bez celkové anestezie. Dnes už se právě diagnostická a operační hysteroskopie v mnoha případech stírá. Prosím, kde konkrétně jste na ambulantní hysteroskopii byly? Slyšela jsem o Havířově a Odolene Vodě. Děkuji.
mně ji doktor udělal rovnou v ordinaci, při prohlídce. Na tu další za dva roky jsem jela k němu pod narkozou do nemocnice. Bez narkozy to bolelo, ale dalo se to přežít. Při narkoze to byla rychlovka a pak jen dva dny krvácení.
Já byla, bez anestezie a bylo to v pohodě, bolest jako při slabší menstruaci, záležitost asi na 5 minut. Konkrétně v Gynetu v Ostravě.
Ano. MUDr Kovář Hlucin. On je na to odborník. Jen s dvěma brufeny. Úplně na pohodu.