Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Mate prosim zkusenosti s hysteroskopii (pouze vysetreni a odber vzorku z delohy) a jestli pouze toto vysetreni by mohlo napomoct v otehotneni? Dekuji ![]()
Já jsem byla a proběhlo to naprosto bez komplikací. Jen mě trošku pak bolelo břicho. Ale maličko. A k otěhotnění podle mě nepomůže. Jak taky?
@Čičorečka prave premyslim, jestli treba ze se tim pristrojem nak dostane, tak muze tou cestou trochu rozrusit pripadne srusty nebo podobne..ale to by mi asi rekl Dr. ze neco rozrusil
Tak uvidime. Kazdopadne dekuji za nazor ![]()
@Čajíček1980 Dekuji,no ja uz na tom vcera byla.Nic moc prijemne teda, ale dalo se to vydrzet, kazdopadne Dr nic nezjistil.Vse se mu zda v norme a byla jsem tam kvuli cca rok trvajicimu snazeni o dalsi dite a mam cca 4,5 cm myom a potvrdil, ze delohu pry nedeformuje..ze by nemel vadit tomu otehotneni..takze zas jiny nazor nez ostatni odbornici, co jsem se ptala..tak je mozne ze je problem jinde..jen me tak zajimalo, jestli treba ciste ten pruzkum tou kamerkou nemuze jakoby trosku zpristupnit tu cestu k tomu vajicku..nevim jak to vysvetlit..snad me chapete ![]()
Ahoj ,chci se prosím zeptat mam 4.pokus po ket neúspěšný. A jeden samovolny potrat. Mám pco .protrombinovou mutaci . Myom maly za zadní stenou děložní.
Chromozom x.mam embrya po 5denni kultivaci po PGS metodě.jeste dvě zdravé embrya a další dvě mozaiky.tak sem žádala v klinice vyšetření další.protoze ,oni nevidí problém jít do dalšího pokusu.imunologie dopadla dobře.i genetika.Ale já od 16let do teď 28let.trpim na vaginalni mykozu.vzdy před menzes nebo během stimulace hormonů.nebo po menzes.nekdy to bývá.kdyz si dám něco sladkého.myslite ze to vadí taky tomu uchyceni embryu ?a další otázka prosim : ja sem tedy žádala o hysteroskopii diagnostickou.myslite ze odeberou taky vzorek té děložní sliznice?mě na klinice furt přemlouvání o dražší variantě.odebrat děložní sliznici připravit hormony jako na ket a pak odebrat sliznici.a poslat do Španělska.to stojí 31tisic. Což je fakt dost..tak hledám levnější variantu..a za měsíc ma přijít odpověď zda nemám posunuty cyklus apod.taky jste něco podobného řešili?děkuji za odpověď