Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@LuciqueLand píše:
Me prave napadlo, ze chlap a jeho rodice pracuji ve fabrice a tam je spousta cizincu…a ze tam moznost nakazeni je…a to oni samozrejme na navstevy budou chodit hned ze zacatku…ze to mohou jen prenaset…no ale chlapa jeho dr. Od toho odradila, tak ten ma jasno…je to tahani penez a blbost, protoze ani u nej v praci( u tech co cekaji mimco) o tom neslyseli…tak pry co to mam za doktorku…
To máš fuk. Lítá to i mezi Čechy. Očkování chrání max těch deset let. A to fakt max.
Očkovaní s manželem jsme oba. Setkala jsem s černým kašlem už tolikrát, že to fakt nebudu riskovat. Z toho důvodu jsem s miminkem nechodila do obchoďáků dokud nemělo očkování, riziko je malé, ale je. Očkování jen doporučuju.
@Bábrdl Ja si vybavuju minimálně 3 mimina cca z let 2015-16, co skoncila a ARO na intubaci pro pertussi (2× to mela od neockovaneho staršího sourozence) I proto jsem se nechala tehotna ockovat.
@kaiserin píše:
@Bábrdl Ja si vybavuju minimálně 3 mimina cca z let 2015-16, co skoncila a ARO na intubaci pro pertussi (2× to mela od neockovaneho staršího sourozence) I proto jsem se nechala tehotna ockovat.
To je zcela možný. Na ARO jich každý rok pár skončí. Je to loterie ![]()
Já reagovala na to, že „každý rok je to víc než jedno mrtvé dítě na pertusi“. To není (zatím?) pravda. Poslední bylo někdy v tom roce 2016.
Jinak je přeočkování dobrý nápad. ![]()
@Bábrdl Jasně, to mas pravdu, ze je potřeba nezkreslovat data
Jediny jsem teda nestihla preockovat manžela, protoze malej se narodil dřív. Ale když člověk koji, tak aspoň preda protilátky.
Nechala jsem se, když jsem byla těhotná. Vzhledem k tomu, že už je to přeci jen pár let, nechala bych se letos znovu, pokud bych byla těhotná.
@LuciqueLand píše:
Ahojky holky, jste tu ted nektera tehotna, co ceka za chvilku miminko?
Ja se byla zaregistrovat u detske doktorky a ta mi rekla, ze bych se mela nechat preockovat na cerny kasel. Plus cela rodina (manzel a rodice) ze pry je to ted nebezpecne a je toho hodne. A ze se to dela ted ve tretim trimestu a tim ma mimco protilatky a nebo po porodu…ale teda nevim v tehotenstvi…chlap se zase ptal u sve dr. A ta rikala, ze je to tahani penez…tak jsem se chtela zeptat, jestli ted mate nekdo podobnou zkusenost? Dekuji za odpovedi…
Lékařka má pravdu pokud se necháte očkovat pak bude mít dítě první měsíce po porodu protilátky a pak už bude očkované. Já jsem se jako otec nechal očkovat proti černému kašli. Jinak podobně fungují meningitidy i chřipka. Manželka když byla těhotná tak se nechávala vždy očkovat proti chřipce.