Imatrikulace - jak probíhá?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@vokishka - Tak samozřejmě, někde ho nemají. U nás je praxe ta, že nám normální index a pak se vše zapisuje ještě elektronicky do systému (portál). Než šaty jako na taneční bych spíš volila třeba kostým nebo pak nějaké kratší šaty se sakem. Dlouhé bych fakt nebrala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eli196 píše:
Ano, dnes už hodně škol nemá klasický papírový index, ale známky a termíny zkoušek se sledují elektronicky.
Určitě stačí společenské oblečení tipu kostýmku, kalhot s halenkou,…
Tak na UK mají pořád papírový index..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@prcekniky já jsem na UK a papírový index nemám. Přes svoje identifikační číslo se mi vše zobrazuje v tzv. SIS, tedy studentský informační systém. Ale papírově jsem nikdy nic neměla
. Docela mě to překvapuje, ona sice každá fakulta má určitou svobodu, ale tohle mi příjde zvláštní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Stačí slušné oblečení např. sukně (kalhoty) a halenka (ne rifle a mikina), nemusí to být plesová róba ![]()
Já jsem měla kostýmek od maturity.
Studenti sedí v prvních řadách, naproti nim akademcká rada, rodiče a diváci (pokud jsou) mají vyhrazeny zadní řady.
Nejdříve obkec o škole o důležitosti vzdělání atd… pak někdo přečte slib studentů, pak každého volají jménem, jde před radu, šáhne na berlu, řekne slibuji a jde pryč. Ještě někdy mezi tím česká hymna a studentská hymna (Gaudeamus) a při těch se musí stát.
Nám tehdy říkali, ať si pamatujeme jak se to dělá, že u promocí je to stejné, akorát nás tam bude sedět mnohem méně
měli pravdu, z původní skupinky 10 lidí daného oboru nás po 5 letech zbylo jen 5.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@prcekniky
Neboj
pokud už se člověk na VŠ dostane, tak když není lajdák a chce, tak ji dokončí. A trochu záleží na oboru, někde dokončí 80% někde 50%
Navíc dnes se dá skončit i po 3 letech bc. (za mě to teprve začínalo).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@prcekniky já si myslím, že @subsomi to myslela tak, že už se častěji dá končit bc. a pak jít na navazující a ne rovnou celých pět let, což je určitě lepší
. Bakaláře jsem zvládla, ale magistr se mi začíná táhnout a nějak už prostě je to pomalejší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme pred imatrikulaci museli prijit o neco driv, aby s nami nacvili, jak budeme chodit
nakonec naostro jedna holcina asi neodhadla podpatky a spadla, tak i na to si davat pozor
pak klasika- psisli honorabilis v takovych tech talarech, nejaky proslov, hymny, cteni slibu a pak byl kazdy volan jmenem a musel sahnout na tu berli a rict slibuji. Obleceni jsem mela stejne jako na maturitu nebo zkousku, nic honosneho
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@prcekniky
přesně jak píše @eli196 dneska už jsou myslím všechny obory na 3 (bc) + 2 (mgr. nebo ing.)
Za mě (já jsem byla na VŠ 2001-2006) bylo běžné nastoupit na 5 let (mgr. nebo ing.) a jen některé obory postupně otevíraly studium na 3 roky (bc) s možností nástavby 2 roky (mgr. nebo ing.)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem to měla stejně, jak píše @subsomi, taky jsem nastupovala 2001 a dělala jsem napřed bakaláře a pak navazující s ing.
Ale ti co měli magistra na 5 let, stejně museli dělat postupové zkoušky a když je neudělali, měli smůlu. My jsme museli akorát dělat bakalářskou práci navíc a státnice.
A to oblečení - to jsem samozřejmě nemyslela večerní šaty
ale třeba kostým nebo šaty a sako..
- Citovat
- Upravit
@subsomi píše:
@prcekniky
přesně jak píše @eli196 dneska už jsou myslím všechny obory na 3 (bc) + 2 (mgr. nebo ing.)Za mě (já jsem byla na VŠ 2001-2006) bylo běžné nastoupit na 5 let (mgr. nebo ing.) a jen některé obory postupně otevíraly studium na 3 roky (bc) s možností nástavby 2 roky (mgr. nebo ing.)
Teď to je naopak, většina oborů je na 3 roky Bc. + další dva na Mgr. či Ing., ale i v této době jsou obory rovnou na 5 let, bez mezistupně Bc.
Jinak imatrikulace probíhala tak jak se tu už psalo, řekli jméno, přišli jsme dopředu, poklonili se, dva prsty jsme položili na berlu, řekli „Tak přísahám“, šli se podepsat a zpět na místo..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@subsomi jo taaak, aha, tak to jo, to máš pravdu ![]()
Jinak vám všem moc děkuji, aspoň už trochu vím, co mě čeká
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit