Imodium na syndrom dráždivého tračníku

9209
29.7.25 10:31

Imodium na syndrom dráždivého tračníku

Ahojte,

chtěla jsem se zeptat, zda někomu z vás pomáhá Imodium na syndrom dráždivého tračníku. Jen dnes jsem byla cca 7-krát na wc, mám to takhle poslední dobou každý den. Na kolonoskopii jsem byla 2-krát a bez nálezu. Infekční by to také snad být nemělo, protože to takhle mám už dlouho. Praktická Dr. mi říkala, že by se mohlo jednat o IBS.

Našla jsem doma Imodium rapid a píší, že se dává i v této indikaci, nejprve 2 tabletky pod jazyk a pak po každé řídké stolici. Stresy mám hrozné poslední měsíce, i proto bych to také na IBS tipovala.

Případně pokud máte jiné tipy (jen Prosulpin jsem už brala a bez efektu).

Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
29.7.25 10:35

Osobní zkušenost nemám, ale mé mamce právě jako jediné při tomto problému Imodium pomáhá.

• Citovat
  • Upravit
9209
29.7.25 10:39
@Anonymní píše: Více

Ahoj, díky moc za zkušenost. Já právě doufám, že to také zabere, uvidím. A můžu se zeptat, jak to mamce diagnostikovali, jestli byla na nějakých dalších vyšetřeních, pokud víš?

Já mám k tomu ještě hyperaktivní močový měchýř, takže na wc jsem pořád.

Akorát to Imodium je tedy dost drahé, mám balení 6 tablet a stálo to kolem 180 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.25 10:53
@Lollitka píše: Více

Ona bere klasické Imodium. Také byla na kolonoskopii a tam bylo vše v pořádku. Má to vždy především ze stresu. Když jsme jeli třeba na dovolenou, tak už den dva předtím nic moc nejedla a na cestu si brala právě Imodium.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.7.25 10:59

Test na střevní lamblije a jiné parazity, eliminační test na laktózu a lepek proběhly? Další testy na potravinové alergie a intolerance proběhly? Taky jsem měla denně „psychické“ průjmy. Po vyšetřeních doporučeno imodium. Nenechala jsem to být a hledala. Výrazně mi ulevila bezlaktózová dieta (už jsem nemusela akutně lítat), následně ještě více pomohla bezlepková a po letech diet to rázem vyřešila léčba entizolem, který byl nasazený na helikobaktera v žaludku (ten průjmy nedělá). Najednou ty průjmy přestaly. Když jsem zpětně hledala, jak je možné, že to tak zázračně pomohlo, vyšly mi podle příznaků a léčby lamblie. Na začátku tedy špatná diagnostika.

• Citovat
  • Upravit
65312
29.7.25 11:06

Kup si normální Imodium, polykací tabletky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9209
29.7.25 11:11

Ahoj, díky za zkušenost, právě ten lepek, nebo laktóza apod. už mě taky napadly a ještě je mi divné, že mám ve stolici - řídké, kusy a slupky od ovoce a zeleniny, které hodně jím. To si moc neumím vysvětlit. Helicobactera snad nemám, byla jsem na gastroskopii, kde mi brali i vzorek sliznice a nebyl tam.

Jinak eliminační testy jsem zatím nedělala, jak dlouho mají tak trvat? Jen jsem nedávno měla období, kdy jsem měsíc nesnědla nic (šílené stresy, posttrauma) a pak jsem měla výživu tekutou do sondy a to pak už nějak zas průjmy v menší četnosti byly - měla jsem směs Nutrison.

Tak se asi ještě obrátím na praktickou Dr., co si o tomhle myslí.

Já bych ráda věřila, že je to psychika, na psychiatrii se léčím roky a stresy mám někdy větší, někdy menší.

Každopádně moc díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9209
29.7.25 11:12

Díky, já právě mám hrozné stresy teď, ale tyhle průjmy mám střídavě roky. Ale je fakt, že poslední dobou už vůbec nemám normální stolici, ale jen vodu s kusy potravin. Asi to tedy ještě budu muset nějak řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9209
29.7.25 11:13
@vokishka píše: Více

Jj, asi si je koupím, děkuji, protože to Imodium rapid je fakt pálka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zmrzlik
29.7.25 11:40

Nasaď si dietu rýže nebo brambory.Par dní výdrž jen na tom Postupně vyzkoušej přidat nějakou jinou potravinu.Mam Hist intolerancí, laktózovou a další. Kolikrat mi to rozjede i jen pečivo. Lepek. Musis zkoušet a vypozorovat co ti vadí. Bacha na sóju a pod Dávají ji do hodně potravin i nápojů a umí slušně rozjet GIT na maďeru. Ovoce není taky bezpečný. Kazdy to má jinak, zkoušek co sneseš. Imodium je drahý, ale třeba já ho mám neustále u sebe. Držim palce. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
7749
29.7.25 12:19

Mně Imodium pomáhá. Nosím ho všude s sebou. Když jdu už během rána dopoledne více než 3× na záchod tak si ho dám.
A když mám párkrát do roka klasickou střevní chřipku tak mi pomáhá Smecta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5933
29.7.25 13:37

A duspatalin jsi zkoušela, mě po operaci žlučníku a žaludku si střeva začali dělat co chtěli, takže si nejsem jistá jak se budou chovat. Prosulpin mě taky na gastru dali ale nemohla jsem ho brát, se mi začalo dělat mlíko :lol: A přiznám se na kolonoskopii si netroufám. Stačila mi každý rok hadice do žaludku. Pokud to ještě neřešíš na gastru tak bych se objednala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.25 13:47

@Lollitka Helikobacter stejně průjmy nedělá. Mně ten lék na helikobaktera velmi pravděpodobně vyléčil lamblie. A ty lamblie průjmy dělají a imitují i falešnou laktózovou a lepkovou intoleranci. Měla bys být pořádně vyšetřená na gastru. Kolonoskopie neprokáže spoustu nemocí a vad. Ale plácnout na to nálepku stresový průjem je snadnější.

• Citovat
  • Upravit
711
29.7.25 15:47

@Lollitka imodium rapid funguje, ale „neléčí“. Kup si ho přes net-tam stoji 180kc 12 tablet.
Jinak bych zkusila enterol-ten mi přijde, že zabírá a přitom i pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9209
1.9.25 13:00

Holky, opožděně díky všem za příspěvky. Byla jsem na té gastroskopii a na sonu břicha a nikde nic. Nemám zánět žaludku, ani vřed, ani něco podobného, ani pozitivní H. pylori, ani celiakii. Zvracení nějak přestalo (beru pantoprazol dočasně), ale průjmy mám pořád. Zkusila jsem vysadit laktózu, ale průjmy pořád. Asi to fakt bude ten dráždivý tračník. V sobotu jsem byla 6-krát po sobě a jelikož jsem měla jít ven, tak jsem si dala Imodium rapid a hned to ustalo. Vím, že neřeší příčinu, ale uklidní mě, že se to alespoň na den zastaví. Na duspalatin a enterol mrknu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí