Imunitní systém

Napsat příspěvek
Velikost písma:
60142
11.9.12 20:49
@AneMa píše:
Hmm, proto by se právě měla dělat osvěta:-) A asi si to najdu, německy teda rozumim dost mizerně, ale chtěla bych si ověřit, jestli se nepletu.Nad tím vlivem očkování na autismus musím v literatuře zabádat. Když vidim, jak je tělo složitej systém, tak bych si netroufala tvrdit jen podle pozorování podle zkušeností lidí z okolí nebo netu. Klinický studie (kterým se teda taky moc veřit nedá, pořád je tam neodhadnutelný vliv mnoha jiných faktorů) se prováděj na minimálně stovkách až tisících případech + je to ošetřený kontrolama.

Nechci ti kazit ideály, ale až tady na tebe naběhne tlupa neočkovaček, tak zjistíš, že o imunitě víš velký kulový, doktoři jsou Mengelové, kterým jde jen o prachy, o imunitním systému v životě neslyšeli, mají ze školy vymyté mozky, protože očkování se bere jako posvátná kráva, o které se nesmí pochybovat, jinak tě vylijou z LF, ČLK a možná i vystřelí na měsíc :twisted:
A k prostudování doporučuju vakcinační detoxikaci. Kdyby nebylo tak smutný, že někdo vydělává na strachu, tak by to bylo k popukání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
11.9.12 20:50

No, rozdíl je v tom, že nejdřív je potřeba tu imunizaci proděláním onemocnění přežít, což se ne všem v minulosti povedlo…

Myslím, že zrovna příušnice, zarděnky jsou přežitelná nemoc - v současné době. Stejně tak i spalničky za stavu běžně dostupného zdravotnictví pro všechny, výživových podmínek současných dětí… Chápu, že ve třetím světě to pro dítě už pak může být problém, protože jsou děti oslabené nedostatkem potravin a lékařská péče není dostupná, ale my nežijem ve třetím světě.

Tvrzení, že neživé vakcíny jsou neškodné, tě bohužel sráží na stejnou úroveň jako ty, kteří věří v jejich absolutní škodlivost - zkus o tom ještě trochu přemýšlet, začla bch četbou nežádoucích účinků u jednotlivých vakcín :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
11.9.12 20:51
:mrgreen:
@Baba píše:
Nechci ti kazit ideály, ale až tady na tebe naběhne tlupa neočkovaček, tak zjistíš, že o imunitě víš velký kulový, doktoři jsou Mengelové, kterým jde jen o prachy, o imunitním systému v životě neslyšeli, mají ze školy vymyté mozky, protože očkování se bere jako posvátná kráva, o které se nesmí pochybovat, jinak tě vylijou z LF, ČLK a možná i vystřelí na měsíc :twisted:
A k prostudování doporučuju vakcinační detoxikaci. Kdyby nebylo tak smutný, že někdo vydělává na strachu, tak by to bylo k popukání.
:palec:To je přesný
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
11.9.12 20:52
@Baba píše:

ale o ty posvatny krave je to pravda :-D kdyz jsem se chtela s doktorem pobavit co si mysli o tom a tom …tak chytli upne hysterii a meli me za idiota, co si vubec dovoluju pochybovat, ze ockovani je svaty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
11.9.12 20:54

A je, zase se to tu popere. Promiň zakladatelko, ale nemyslím, že tvůj příspěvek je šťastný. A správně píšeš, že v minulosti se nepovedlo přežít. Ono jde ruku v ruce vše se vším. Hygiena, životní úroveň, kvalita vody, potravin, domovů, kde lidi žijí atd atd, toho by bylo.Ale jedno musím nechat, též nejsem pro očkování, ale A. Pettek tak nějak nemusím. Její povídání jsem viděla a někdy mi přišlo, že si to vycucqala z prstu. Jak může proboha někdo vědět, že ten dotyčný na to řekl zrovna to nebo to? Že měl takovou reakci a neřekl něco jiného? Jako uvádět citace, že to někdo řekl mi přijde dost blbý. Když u toho nebyla a asi nikdo z nás kdo by to dokázala a tím už pro mě ztrácí na věrohodnosti. Nicméně mám vlstní špatné zkušenosti s očkem u dcerky a syn už očkován není. Syn je zdravý, silný jedinec, který v roce ty samé nemoce co dcerka zmáknul bez ATB a to během pár dnů, dcerka skončila na ATB a lízala se z toho dlouho. A t nemluvě o reakcích na očko. A trochu se pleteš, živá vakcína je i MMR, ne jen TBC.
A říká ti něco imunita vrozená a získaná? TH1 a TH2? Možná by stálo za to to prostudovat.

• Citovat
  • Upravit
31594
11.9.12 20:55
@AneMa píše:
Nad tím vlivem očkování na autismus (nebo na co narážíte) musím v literatuře zabádat. Když vidim, jak je tělo složitej systém, tak bych si netroufala tvrdit jen podle pozorování podle zkušeností lidí z okolí nebo netu. Klinický studie (kterým se teda taky moc veřit nedá, pořád je tam neodhadnutelný vliv mnoha jiných faktorů) se prováděj na minimálně stovkách až tisících případech + je to ošetřený kontrolama.Příspěvek upraven 11.09.12 v 20:48

Já to z laického pohledu beru tak, že pokud už přiklepnou někomu odškodný a před justicí uznají, že opravdu to očkování rozběhlo nemoc, tak něco málo na tom bude, přinejmenším. Je otázka, zda by u dítěte nepropuknul autismus tak jako tak, jen vakcína posloužila jako spouštěč, to už nikdo nezjistí (teda pokud se nezjistí nějaký jednoznačný faktor podmiňující vznik autismu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
11.9.12 20:57

Jo a ještě sem si vzpoměla na homeopatické očkování :mrgreen: Výborný. Paní Bc. MUC Sedláková tvrdila, že si homeopatickým očkováním navodila tvorbu protilátek. Ale jaksi opoměla zmínit, že byla očkována klasicky :D Ale proč by to napsala na rovinu, že jo? Takovouhle pěknou lží si vydělá víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucrezia2
11.9.12 21:00
@Julie5 píše:
Mě by zase zajímalo, pokud jsou očk. vakcíny takové svinstvo způsobující zdravotní problémy, tak proč se vakcíny nechovají stejně i u zvířat?

po tom, co jsem na doporučení doktora dala očkovat kocoura - zašel na selhání ledvin…

• Citovat
  • Upravit
39
@Gladys píše:Tvrzení, že neživé vakcíny jsou neškodné, tě bohužel sráží na stejnou úroveň jako ty, kteří věří v jejich absolutní škodlivost - zkus o tom ještě trochu přemýšlet, začla bch četbou nežádoucích účinků u jednotlivých vakcín :nevim:
Nemyslím vakcíny jako celek nebo jiné vedlejší účinky! Ale že je neškodnej ten mrtvej patogen v tom, že nemoc asi nezaviní:-) A to dítě s vrozenými chybami v imunitě na to nezemře.
@Baba píše:A k prostudování doporučuju vakcinační detoxikaci. Kdyby nebylo tak smutný, že někdo vydělává na strachu, tak by to bylo k popukání.

Jestli myslíš různé „zázračné“ kapky, tak to jsem četla:-) K přemýšlení na toto téma mě vlastně přivedl článek o neočkující mamince na ona.dnes, kde o nich byla taky zmínka. A fascinovalo mě, jak někdo bojuje proti farmaceutické lobby a pak vráží peníze do něčeho takového :roll::lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
@Caty píše:A říká ti něco imunita vrozená a získaná? TH1 a TH2? Možná by stálo za to to prostudovat.

A už je to tady.
Anemo, tady zjistíš, že jako imunolog víš o imunitě vlastně prd, protože si jen slepě věřila masáži ve škole. ALe ta skutečná pravda je někde venku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
11.9.12 21:01
@Caty píše:
A je, zase se to tu popere.

Já honem diskutuju, než sem vlítne ultrakřídlo :mrgreen: Pak už to bude jen houstnout :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
11.9.12 21:04
@Gladys píše:
Já honem diskutuju, než sem vlítne ultrakřídlo :mrgreen: Pak už to bude jen houstnout :lol:

:potle :potlesk: :palec: sk: ikdyž já jsem asi taky trochu ultra, no tedy bohužel můj názor, ne já :P

• Citovat
  • Upravit
31594
11.9.12 21:06
@AneMa píše:
Jestli myslíš různé „zázračné“ kapky, tak to jsem četla:-) K přemýšlení na toto téma mě vlastně přivedl článek o neočkující mamince na ona.dnes, kde o nich byla taky zmínka. A fascinovalo mě, jak někdo bojuje proti farmaceutické lobby a pak vráží peníze do něčeho takového :roll::lol:

Jako sladký kuličky jsou velkej byznys, to bezpochyby. Ale velkej byznys je i klasická vakcinace, co si budem povídat. Pokud se v ČR očkuje klasická „hexavakcína“ v nějakém schématu a ve finále jsou podané 4 dávky a existuje schéma, stejně účinné, kde stačí tři dávky, tak co je pro výrobce výhodnější? Samozřejmě prodat každému dítěti o dávku víc. Pokud mi ten prodej zajistí zákon, tak jsem za vodou.
V současné době, kdy zrovna na povrch vyplouvají třeba v Praze neskutečný odtoky peněz na naprostý nesmysly si už nedělám iluze, že by takové rozhodnutí (4 dávky místo 3) nebyli na základě nějaké farmaceutické lobby :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucrezia2
11.9.12 21:07
@AneMa píše:
Několikrát jsem někde četla, že zastánci očkování si mají založit vlastní diskuzi a nevtírat se na vaše protiočkovací témata, kterých je tu naopak mnoho a nechce se mi to číst. Takže pokud už někde byly mé otázky zodpovězeny, stačí mi odkaz, nemusíte se opakovat;-) Nechci zakládat flame, ale prostě mi to už tak půl roku vrtá hlavou…

Takže já se chci zeptat hlavně na toto: Rozhodl se někdo z vás neočkovat i přesto, že rozumí principu, na jakém imunitní systém a vakcinace funguje? Že nejde ani tak o protilátky, ale paměťové B-lymfocyty, že po sekundárním setkání s antigenem je imunitní reakce mnohem rychlejší a zacílenější = účinější, protože se právě díky těm paměťovým buňkám ušetří tak týden času? Jak funguje prezentace antigenů, návaznost adaptivní imunity na vrozenou?

Že se do vakcín přidávají nepříliš zdravá adjuvans, je věc druhá, ale kolik z vás se podobně poctivě vyhýbá hliníku v deodorantech a antiperspirantech?

Teď se zrovna dívám na přednášku paní A. Petek a jsem si jistá, že se po dodívání ještě moje otázky (a údiv nad tím, co je možné) znásobí. Za možný útočný tón se omlouvám, ale jsem v šoku (jako ostatně z každého jiného projevu populismu - ať už se Petek přirovnává k Pasteurovi nebo Rath k Havlovi a Horákové)…

Zatím jsem teprv na začátku a to jak „pomlouvá“ Jennera, je neuvěřitelný! Obdivuju toho pána, že při tehdejší úrovni znalostí přišel na něco tak fungujícího, což potvrdily až mnohem pozdější objevy principů (viz výše). Btw. před 200 lety byl průměrný věk dožití 45 let. Proč je dnes dvojnásobný? (nápověda: mýdlem to nebude… :think: )

jinak k otázce - video jsem ani neviděla, důvodem odmítnout hexu nebyl žádný momentální zkrat, ale grafy, kde je jasně vidět, že výskyt nemocí klesal ještě před zavedením očkování a po očkování měl stejnou klesající tendenci, takže nějak moc nevěřím tomu, že vymizení určitých nemocí bylo díky očkování, ale důležitou roli zde hrály taky životní podmínky a hygiena. vždyť dřív řádil např. mor a taky vymizel aniž by se proti němu začalo očkovat…

já v podstatě nemám problém ani tak s očkováním samotným, jako se systémem očkování, který nám nedává na výběr a nutí nás do jedné jediné varianty. Všem se cpe hexa bez rozhlížení se nalevo nebo napravo, nikdo nebere v potaz zdravotní stav dítěte a kdo se chce vzepřít je pomalu vyvrhel. My narazili na výborného pediatra, ochotného diskutovat a poradit alternativy, ale trvalo to. To ovšem neznamená, že jsme nechali napíchat malému všechno. Má jen Infanrix a tím prostě končím

• Citovat
  • Upravit
39
11.9.12 21:11
@Caty píše:
A je, zase se to tu popere. Promiň zakladatelko, ale nemyslím, že tvůj příspěvek je šťastný. A správně píšeš, že v minulosti se nepovedlo přežít. Ono jde ruku v ruce vše se vším. Hygiena, životní úroveň, kvalita vody, potravin, domovů, kde lidi žijí atd atd, toho by bylo.Ale jedno musím nechat, též nejsem pro očkování, ale A. Pettek tak nějak nemusím. Její povídání jsem viděla a někdy mi přišlo, že si to vycucqala z prstu. Jak může proboha někdo vědět, že ten dotyčný na to řekl zrovna to nebo to? Že měl takovou reakci a neřekl něco jiného? Jako uvádět citace, že to někdo řekl mi přijde dost blbý. Když u toho nebyla a asi nikdo z nás kdo by to dokázala a tím už pro mě ztrácí na věrohodnosti. Nicméně mám vlstní špatné zkušenosti s očkem u dcerky a syn už očkován není. Syn je zdravý, silný jedinec, který v roce ty samé nemoce co dcerka zmáknul bez ATB a to během pár dnů, dcerka skončila na ATB a lízala se z toho dlouho. A t nemluvě o reakcích na očko. A trochu se pleteš, živá vakcína je i MMR, ne jen TBC.
A říká ti něco imunita vrozená a získaná? TH1 a TH2? Možná by stálo za to to prostudovat.
Předem přiznávám, že v očkovacím kalendáři se nevyznám, v očkovacím slangu už vůbec ne, ale MMR jsou zarděnky, příušnice a spalničky? Ty se ale dávaj pozdějc, než hned po narození ne? Takže se ta nedostatečnost imunity má čas projevit.
Říká, ale trochu mi uniká souvislost… Jedině snad, že jsem to trochu zjednodušila, Th2 buňky stimulují aktivaci B buněk a taky tvoří paměťové buňky.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek