Imunitní systém

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20557
11.9.12 23:46
@AneMa píše:
Už očkovaná jsem od mala, bylo by to zbytečné. Paměťové B a T buňky žijí desetiletí.

Je na to nějaká studie, že opravdu žijí desetiletí? nebo je to jenom,,víra,, a zbožné přání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaštinka
11.9.12 23:48

Ano, ale nyni jsou hexavakcíny, tyto by se možná vyplatilo vyzkoušet, černý kašel se opět rozmáhá prave mezi dospělými. Jsem ročník 76 a očkovalo se menevaletnimi vakcinami, ty tolik neposkozovaly, jako nyni prask šest nemoci najednou po měsíci 3× a posledni po pul roce.

• Citovat
  • Upravit
Anna86
11.9.12 23:57

Nejsem proti očkování, ale jsem proti našemu systému očkování. Proč je vůbec očkování povinné, proč jsou stíhání ti, kteří chtějí očkovat třeba trochu jinak? Už jen tento přístup ve mně vzbuzuje odpor.

Já chci například očkovat HEXU ve schématu 2+1, začít v 6 měsících. Je dokázané, že má stejnou účinnost jako schéma 3+1, je šetrnější. A pokud možno nechci očkovat Infanrix Hexa, ale Infanrix Hib (bez složky žloutenky B, která je dle mého zbytečná). Proč mi to systém nedovolí, proč jsou za vším problémy?

Už vůbec nechci očkovat Priorix (MMR). Logicky je lepší, když si dítě těmito dětskými nemoci projde a získá nejen doživotní imunitu proti nemoci, ale také to posílí jejich získanou imunitu. Samozřejmě, pokud chlapec neprodělal příušnice a holka zarděnky řekněme do 10 let věku, klidně dám očkovat - to mi přijde rozumné. Existuje studie, která dokazuje, že děti, které prodělaly spalničky mají větší odolnost na různé alergie.

Očkování proti těmto dětským nemocem mi přijde špatné, ale jsem nucena očkovat.

JÁ NEJSEM PROTI OČKOVÁNÍ, věřím, že má svůj smysl a je účinné (jak které), ale proč není v tomto ohledu trošku více svobody? :zed:

• Citovat
  • Upravit
Lucrezia2
12.9.12 00:05
@AneMa píše:
Myslím to vážně. Ale pochopila jsi to špatně. Ne, že za něj nechám rozhodovat systém, ale že jsem přesvědčená o tom, že očkování je menší riziko než tubera. A že mu tím snížím šanci, že ji dostane. Takže já bych očkovala, i kdyby stát byl proti:-) Taky jsem naočkovaná proti žloutence A i B a nemusela bych.To mi přivádí na mysl další otázku: Očkujete (se) proti klíšťový encefalitidě?

ne neočkuji se, nemám ani béčkovou žloutenku nic - já osobně mám TBC, ČK, tetanus, záškrt, obrnu, zarděnky a spalničky

pro mne jsou furt rizika očkování hodně vysoká. Nexistuje žádná studie dokládající to, že očkování je bezpečné a už jen to, že na sebe nikdo není schopen vzít odpovědnost za případné následky je dost alarmující

• Citovat
  • Upravit
1874
12.9.12 00:07
@AneMa píše:
No, dobře, o očkovacím schématu by se dalo jistě pochybovat, je mi jasný, že tam jde o prachy. A dokážu si velmi jasně představit klinické studie tohle na objednávku dokazující… To si nastuduju, až se mě to bude týkat:-) Děti nemám. Stejně se poznání na tomhle poli za tu dobu pohne o neuvěřitelný kus dopředu. To mě na imunologii právě baví, moc se toho neví a pořád se objevuje něco nového:-)Ale mně jde o ten princip. Že někdo neočkuje proto, že nevěří, že to funguje, nebo, že je to z principu podvod…

Jako ne že bych vůbec neočkovala, děti mám očkované později a ne proti všemu, co je povinné…

Ale…

1. sympatizuji i s úplnýma neočkovačema, protože nevěřím tomu, že očkování nenarušuje celkovou imunitu… A zcela věřím tomu, že může nadělat pěknou paseku…
  1. Memyslím si, že jde o podvod…Podle mě skutečně chrání před konkrétníma nemocema, ale podle mě je to tak trochu vytloukání klínu klínem (před jednou nemocí ochrání a zároveň oslabí imunitu, takže člověk je pak náchylnější k jiným infekcím - o tom mě přesvědčily studie k Prevenaru, podotýkám, nejedná se vůbec o nějaké protiočkovací studie!!!)
  1. Píšeš: To mě na imunologii právě baví, moc se toho neví a pořád se objevuje něco nového:-) To je přesně to se mi furt honí hlavou. Ono se toho totiž moc neví a teprve se objevuje, co třeba Číňani vědí už hodně dávno… :think: Takže na jednu stranu, západní medicína si do dneška neumí poradit např. ani s atopickým ekzémem, ale vakcíny, které jsou jedním z možných spouštěčů, nám tlačí horem dolem… :twisted:
  1. Jo přednáška A. Petek se mi taky moc nelíbila, hlavně díky tomu konci, kde říká, že homeopatií se dá zvládnout všechno… :roll: Nicméně, něco z toho mě přece jen nahlodalo… Rtuť, hliník, formaldehyd do těla fakt nepatří a je mi osobně dost divné, že je tolik alergiků, atopiků, dětí s oslabenou imunitou. Taky pozoruju, že hodně malých dětí je dost pozadu v motorice… :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anna86
12.9.12 00:13
@AneMa píše:
To mi přivádí na mysl další otázku: Očkujete (se) proti klíšťový encefalitidě?

Já osobně ne, ale být houbařem na Šumavě (nebo tam, kde je větší výskyt infikovaných klíšťat) a mít více než 50 let, tak se naočkuji ;) Ale spíše budu dbát na repelenty a řádnou kontrolu, abych klíště vůbec neměla přisáté, přeci jen riziko boreliózy je větší a snad i horší.

• Citovat
  • Upravit
Anna86
12.9.12 00:15

@rébi Souhlasím :palec:

• Citovat
  • Upravit
kaštinka
12.9.12 00:30

Dotaz pro zakladatelku. Jak můžu přirozené posilovat imunitu u sebe a svého dítěte? Jaké jsou doporučení k budování funkční imunity bez pomoci očkování?

• Citovat
  • Upravit
1874
12.9.12 00:37

@AneMa A víš o tom, že zrovna někteří imunologové, jsou hodně proti očkování? Proč asi? :think:

A trochu OT: To že někdo něco studuje, ještě nedokazuje, že tomu rozumí… ;) Npř. naše dětská doktorka by byla schopná diagnostikovat pátou dětskou nemoc jako zarděnky… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anna86
12.9.12 00:40

Do dnes neví, co spouští autismus. Neví ani proč vznikají nejrůznější alergie. Dokud nebudou mít na tohle odpověď, nemůžou tvrdit, že očkování je v tomhle „úplně nevinně“. Chápu očkování proti smrtelným nemocem, ale proč proti dětským běžným nemocem? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
kaštinka
12.9.12 00:46

Neni zájem zjišťovat příčinu podlomeného zdravi.

• Citovat
  • Upravit
1874
12.9.12 00:49
@AneMa píše:
Myslím to vážně. Ale pochopila jsi to špatně. Ne, že za něj nechám rozhodovat systém, ale že jsem přesvědčená o tom, že očkování je menší riziko než tubera. A že mu tím snížím šanci, že ji dostane. Takže já bych očkovala, i kdyby stát byl proti:-) Taky jsem naočkovaná proti žloutence A i B a nemusela bych.To mi přivádí na mysl další otázku: Očkujete (se) proti klíšťový encefalitidě?

No a já si zase myslím, že očkování je větší riziko než tubera… :jazyk: A to z těch nemocí, co se očkují, tuberu považuju za jednu z nejhorších… ;)

Vždyť ať se každý očkuje proti čemu chce… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
12.9.12 00:51
@rébi píše:
je mi osobně dost divné, že je tolik alergiků, atopiků, dětí s oslabenou imunitou. Taky pozoruju, že hodně malých dětí je dost pozadu v motorice… :nevim:

A co tohle jako důvod? http://www.vesmir.cz/…-a-astmatiku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
12.9.12 01:10
@kaštinka píše:
Dotaz pro zakladatelku. Jak můžu přirozené posilovat imunitu u sebe a svého dítěte? Jaké jsou doporučení k budování funkční imunity bez pomoci očkování?

Btw. v jakém smyslu funkční? Imunita je dvousečná zbraň, když je moc silná, může ničit vlastní tělo (autoimunity), nebo reagovat na nepřiměřené podněty (alergie), když je moc slabá, nevypořádává se dobře s infekcema… Chce to zdravou rovnováhu.

Ale k otázce, specifickou imunitu ničim jiným než specifickou imunizací nevystimuluješ (takže leda to očkování a nebo infekce:-)). Obecnou kondici můžeš udržovat zdravým životním stylem, to asi každej zná.. Btw. imunita je velmi úzce provázaná s nervovým systémem, ve stresu je náchylnější k nemoci. Nevím, jestli je to jen autosugesce, ale já, když na mě něco leze, tak piju heřmánkovej čaj se zázvorem a celej loňskej rok jsem nebyla nemocná. Alergie žádný nemám, autoimunity snad taky ne:-)

K té dětské imunitě kdyžtak viz Hygienická hypotéza v odkazu v mém předchozím příspěvku. Ale je to jen hypotéza… A stejně z toho zas vychází zdravý a přirozený životní styl.

@rébi píše:
@AneMa A víš o tom, že zrovna někteří imunologové, jsou hodně proti očkování? Proč asi? :think:A trochu OT: To že někdo něco studuje, ještě nedokazuje, že tomu rozumí… ;)

Kteří imunologové, ráda si něco přečtu:-)
A dík, to jsem potřebovala slyšet:-D Ne, ale vážně, já tomu fakt nerozumim, to ale asi nikdo, jen čerpám ze svých omezených znalostí a odborné literatury.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
12.9.12 01:13
@Anna86 píše:
Do dnes neví, co spouští autismus. Neví ani proč vznikají nejrůznější alergie. Dokud nebudou mít na tohle odpověď, nemůžou tvrdit, že očkování je v tomhle „úplně nevinně“. Chápu očkování proti smrtelným nemocem, ale proč proti dětským běžným nemocem? :nevim:

Noo, ono by se dalo říct, že očkování je něco jako hoodně slabá infekce. Nebojíš se, že ti autismus pak spustí ta opravdová silná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek