Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@AneMa Ano MMR jsou zarděnky, příušnice, spalničky, které se rvou dětem od patnácti měsíců - sám RNDr Petráš, který se podílel na přípravě tohoto očkování upozorňuje na to, že je vhodnější začít s očkováním až po druhém roce života…
@Lucrezia2 píše:
ale grafy, kde je jasně vidět, že výskyt nemocí klesal ještě před zavedením očkování a po očkování měl stejnou klesající tendenci, takže nějak moc nevěřím tomu, že vymizení určitých nemocí bylo díky očkování, ale důležitou roli zde hrály taky životní podmínky a hygiena. vždyť dřív řádil např. mor a taky vymizel aniž by se proti němu začalo očkovat…
Prosím, prosím, nemáš na ty grafy odkaz? To je přesně to, co mě zajímá, díky:-)
A nevím, kdy přesně začal mizet mor, ale ten je poměrně dobře léčitelný antibiotiky + samo ta hygiena, kdo z nás má dnes blechy, že:-)
No, dobře, o očkovacím schématu by se dalo jistě pochybovat, je mi jasný, že tam jde o prachy. A dokážu si velmi jasně představit klinické studie tohle na objednávku dokazující… To si nastuduju, až se mě to bude týkat:-) Děti nemám. Stejně se poznání na tomhle poli za tu dobu pohne o neuvěřitelný kus dopředu. To mě na imunologii právě baví, moc se toho neví a pořád se objevuje něco nového:-)
Ale mně jde o ten princip. Že někdo neočkuje proto, že nevěří, že to funguje, nebo, že je to z principu podvod…
@Caty píše:
Ale ATB jdou léčit i nemoce prot kterým se očkuje
No, kromě těch virových, že:-) Já jsem zase odpůrce nasazování antibiotik na všechno, rezistentní kmeny jsou opravdu vážný problém… Ale to už zabíhám dost jinam.
@AneMa já tě na jednu stranu chápu, ale víš jak se to říká s tou praxí a teorií… Víš jak to chodí třeba u běžného dětského lékaře? Víš co je i celkem rozumný lékař schopen tvrdit? Jak dlouho trvá, než vznikne podezření na imunologický problém, než se to podezření začne řešit atd? Třeba můj druhorozený byl první rok života celkem dost nemocný. Když měl po xytý rýmu, kašel, horečky neznámého původu, tak jsem se ptala dr, zda je to normální, ta mi řekla, že to budem kdyžtak řešit až na podzim, až odezní doba alergenů atd. Teoreticky by mohl mít nějaký menší problém s imunitou, ale podzim ještě není, nicméně mému synovi je 15 měsíců a měl by dostat vakcínu MMR, kterou by mu dr zřejmě píchla, pokud by aktuálně zrovna neměl žádný problém. Je to spousta drobností, které občas dovedou některé lidi k absolutná revoltě proti systému. Proto pak asi existují maminky, které neočkují, protože se celého systému, který je nepružný, autoritativní a omylný, bojí a bojí se os vé děti.
Suhlasim s @Gladys povodne som chcela ockovanie len odlozit do druheho roka a ockovat len nieco. to si mala vidiet @AneMa ze aka hromada vyhrazok a bludov sa na mna zniesla! a kazdu poradnu stale dookola.
inak, minule ma celkom sokovalo, ked som sa docitala, ze ockovanie tbc sa testovalo na detoch z detskeho domova.
bolo to pisane v suvislosti s tym, ze v roku 2009-2010 sa testoval synflorix na „nasich ceskoslovenskych“ detoch.
A este by som doplnila, ze ja neockujem vobec nic a mam z toho riadny stres!
nie je to modny trend ako mi stale niekto tvrdi ![]()
ale fanaticke kecy neockovacov tiez nemam rada, petek prednasku som po 10tich minutach odsudila ako kravinu. to uz sa mi skor pacil film the truth about vaccination. tam vystupuje aj povodom slovenska doktorka.
Chápu to a třeba bych mohla pomoct ten strach trochu zmírnit. Je to něco, čemu asi nejvíc ze všeho rozumím, když už mám tu školu ![]()
Je to tohle, @soldi? http://www.youtube.com/watch?…
Jo jinak mě k neočku přivedly reakce dcerky na očkování, její nemocé o očkování a celkově je náchylnější na rýmy, kašle. Syn je oproti tomu uplná rybička. Taky si začal dřív stoupat a chodit, ale to může být jen náhoda.
@AneMa nie, jedna sa o ine video, teda, nie video, ale normalne film, kde rozpravaju doktori.
a ako by si vedela ten strach zmiernit? to sa Ti asi nepodari
jedine, ze by si mi poradila inu ucinnu prevenciu nez ockovanie ![]()
@AneMa píše:
No, dobře, o očkovacím schématu by se dalo jistě pochybovat, je mi jasný, že tam jde o prachy. A dokážu si velmi jasně představit klinické studie tohle na objednávku dokazující… To si nastuduju, až se mě to bude týkat:-) Děti nemám. Stejně se poznání na tomhle poli za tu dobu pohne o neuvěřitelný kus dopředu. To mě na imunologii právě baví, moc se toho neví a pořád se objevuje něco nového:-)Ale mně jde o ten princip. Že někdo neočkuje proto, že nevěří, že to funguje, nebo, že je to z principu podvod…
tak mi vysvětli, proč třeba 85% všech nakžených černým kašlem bylo plně očkovaných?
@Lucrezia2 píše:
tak mi vysvětli, proč třeba 85% všech nakžených černým kašlem bylo plně očkovaných?
Tak to je přece logický.
Žádná vakcína neúčinkuje stoprocentně a populace je proočkovaná hodně. To mě spíš překvapuje těch vysokých 15 u neočkovačů ![]()
@AneMa píše:
No, dobře, o očkovacím schématu by se dalo jistě pochybovat, je mi jasný, že tam jde o prachy. A dokážu si velmi jasně představit klinické studie tohle na objednávku dokazující… To si nastuduju, až se mě to bude týkat:-) Děti nemám. Stejně se poznání na tomhle poli za tu dobu pohne o neuvěřitelný kus dopředu. To mě na imunologii právě baví, moc se toho neví a pořád se objevuje něco nového:-)Ale mně jde o ten princip. Že někdo neočkuje proto, že nevěří, že to funguje, nebo, že je to z principu podvod…
Až budeš mít vlastní děti a ty děti budou mít po očkování nějakou hnusnou reakci, tak třeba taky změníš názor..ona totiž vlastní zkušenost je nepřenosná a z cizího krev neteče…
no je fajn, že to vidí víc lidí, protože tak to prostě je.