Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
dajdulka25 píše:
Zdvojnásobit dávku, pokud dáváš 2ml tak dáš 4ml najednou
u nas to zatim funguje,co jsem nasadila imunoglukan,tak je dobra. ja ji to davam kazde rano tou tycinkou od nurofenu,z toho mi to vezme nadherne.
Ahojky, mám zrovna angínu, tak mě napadlo koupit dceři imunoglukan, má 21 měsíců. Ale nebývá často nemocná, myslím, že imunitu má dobrou, tak myslíte, že to je dobrý nápad? Nemůže to mít opačný efekt?
Díky
molik píše:
Ahojky, mám zrovna angínu, tak mě napadlo koupit dceři imunoglukan, má 21 měsíců. Ale nebývá často nemocná, myslím, že imunitu má dobrou, tak myslíte, že to je dobrý nápad? Nemůže to mít opačný efekt?Díky
Urcite ji to stav nezhorsi.
Molik, já bych dceři určitě Imunoglukan nedávala jako prevenci, protože nadužívání léků na podporu imunity může mít opačný efekt a imunita „zleniví“ (je to jako s projímadly). Nasadila bych ho až kdybych viděla, že má dcera oslabenou imunitu, ale teď bych nechala její tělo bojovat a ať si imunitu buduje přirozeně. Přece jenom imonoglukan je imunomodulancium a s těmi se má zacházet opatrně - přesně toto mi řekla naše dr.
Já jsem ho dětem začala dávat, až když byly první rok ve školce, ale i tak, školka je o budování imunity a myslím, že imunoglukan sice neuškodil, ale ani zásadně nepomohl. Prostě si to musely odmarodit a teď jsou zdravé jako rybky, i když pořád chodí do školky.
Veveří píše:
Molik, já bych dceři určitě Imunoglukan nedávala jako prevenci, protože nadužívání léků na podporu imunity může mít opačný efekt a imunita „zleniví“ (je to jako s projímadly). Nasadila bych ho až kdybych viděla, že má dcera oslabenou imunitu, ale teď bych nechala její tělo bojovat a ať si imunitu buduje přirozeně. Přece jenom imonoglukan je imunomodulancium a s těmi se má zacházet opatrně - přesně toto mi řekla naše dr.
Já jsem ho dětem začala dávat, až když byly první rok ve školce, ale i tak, školka je o budování imunity a myslím, že imunoglukan sice neuškodil, ale ani zásadně nepomohl. Prostě si to musely odmarodit a teď jsou zdravé jako rybky, i když pořád chodí do školky.
Vis, kdyz je ditko mesic co mesic nemocne tak je kazda mamina rada za to, ze mu muze posilit neco imunitu.
Ja jsem za nej urcite vdecna a davam ho tedy jen v mesicich, kdy je zvysene riziko onemocneni…
Kazde dite nema tak dobrou imunitu a je dobre ji necim podporit.
Znam i deti, kterym ani imunoglukan nezabira a ty rodice by za to dali cokoliv.
Já dávám dceři Imunoglukan od 3 let, kdy začla chodit do školky. Září i říjen byla vždy týden ve školce, a pak 3 týdny doma. V listopadu jsem si ji nechala pro jistotu doma a od prosince nasadila až do jara imunoglukan. Další školkovní rok to samé - od září imunoglukan a když na ni něco začlo lézt, zvýšili jsme dávku na 8 ml. Musím zaklepat, že je letošní školkovní rok poprvé nemocná i s horečkami. Je to prý ale jen viróza a stačí sirup. Lehký kašel nebo rýmu bez problémů zvládáme jen s imunoglukanem. I lékařka nám jej doporučila, že je mnohem kvalitnější než různé Marťánky a Vibovity. Nesmí se ale nic přehánět. Cpát by se dítě už ničím dalším nemělo, mohlo by se pak spustit autoimunní onemocnění, to by byl teprve malér ![]()
fatanela píše:
Já dávám dceři Imunoglukan od 3 let, kdy začla chodit do školky. Září i říjen byla vždy týden ve školce, a pak 3 týdny doma. V listopadu jsem si ji nechala pro jistotu doma a od prosince nasadila až do jara imunoglukan. Další školkovní rok to samé - od září imunoglukan a když na ni něco začlo lézt, zvýšili jsme dávku na 8 ml. Musím zaklepat, že je letošní školkovní rok poprvé nemocná i s horečkami. Je to prý ale jen viróza a stačí sirup. Lehký kašel nebo rýmu bez problémů zvládáme jen s imunoglukanem. I lékařka nám jej doporučila, že je mnohem kvalitnější než různé Marťánky a Vibovity. Nesmí se ale nic přehánět. Cpát by se dítě už ničím dalším nemělo, mohlo by se pak spustit autoimunní onemocnění, to by byl teprve malér
vždyt imunoglukan postaci..my zacinali s martankama a nemelo to zadny ucinek, az po nasazeni imunoglukanu, ktery opravdu dáváme jen v období zvyseneho vyskytu infekci..
nechapu, proc bych mela svemu diteti posilovat imunitu tim, ze ho necham v kazde nemoci, co pouzivame tenhle sirup, tak bez antibiotik a s prirodnimi leky..
Dajdulka, já jsem neřekla „nechat dítě v každé nemoci“, já tvrdím nestimulovat imunitu, když to ještě není zapotřebí a dítě není nemocné. Až pak bude potřebovat imunitu posílit, nepomůže mu nic. Prostě nevystřílet si munici…
mmch dcera brala imunoglukan bez efektu, měla od rým záněty středního ucha a v jednom roce brala 7× ATB, protože uši se musely píchat… na rýmu jí imunoglukan nezabral, lepší byl sinupret. Ale jediné co zabralo bylo odstranění té mandle.
Veveří píše:
Dajdulka, já jsem neřekla „nechat dítě v každé nemoci“, já tvrdím nestimulovat imunitu, když to ještě není zapotřebí a dítě není nemocné. Až pak bude potřebovat imunitu posílit, nepomůže mu nic. Prostě nevystřílet si munici…
mmch dcera brala imunoglukan bez efektu, měla od rým záněty středního ucha a v jednom roce brala 7× ATB, protože uši se musely píchat… na rýmu jí imunoglukan nezabral, lepší byl sinupret. Ale jediné co zabralo bylo odstranění té mandle.
ja s tebou souhlasim, ze by se nemela imunita podporovat neustale, ale ja mu imunoglukan davam prave v techto mesicich a opravdu musim zaklepat - malej uz nebyl 3mesice nemocnej a to i ja a manzel jsme mezitim nemocny byli. u nas tedy ryma byla casto ale zvladli jsme to vzdy bez antibiotik a jen za pomoci morske vody a vysavace a u kasle se sirupem hedelix a silvan bio…je taky pravda, ze nezabere kazdemu, moje sestra ma 8letou holcicku a taky ji nezabral a ta trpi na infekcni rymy..
Na jare zase vysadime a uvidime..
Ahojky,
zvažuji , že malému(5 let)nasadím na další školkový rok imunoglukan. Trápí nás časté kašle a rýmy, bez teplot, občas mu to sedne na průdušky. Vyzkoušeli jsme toho už hodně a tak mě zajímá jaké máte s imunoglukanem zkušenosti? A kdy ho nasadit, jestli stačí v září, nebo dříve. Nebo pokud má někdo jiný osvědčený přípravek, radu uvítám.
Děkuji moc.
@Věrka.. píše:
Ahojky,
zvažuji , že malému(5 let)nasadím na další školkový rok imunoglukan. Trápí nás časté kašle a rýmy, bez teplot, občas mu to sedne na průdušky. Vyzkoušeli jsme toho už hodně a tak mě zajímá jaké máte s imunoglukanem zkušenosti? A kdy ho nasadit, jestli stačí v září, nebo dříve. Nebo pokud má někdo jiný osvědčený přípravek, radu uvítám.
Děkuji moc.
my bereme imunoglukan od 1roku, meli jsme porad rymu a kasel a zabral nam hned…kdyz neco mame tak si to projdeme teplotou coz je lepsi.
jinak nevim, jake to bude mit ucinky, kdyz je vam uz 5let, sestrine 6ti lete to nezabiralo, trpela dost na zelene rymy..ja zacinam davat od konce zari a ted ho jeste bereme, ty zmeny teplot jsou silene a kdyz jsem mu ho pred mesicem vysadila, tak onemocnel. ![]()
Pročítala jsem diskusi, a někdo tam píše, že nedávat imunoglukan preventivně, ale až při nástupu infekcí - ale není to právě opačně? Začít dávat už teď od září, aby se ta imunita posilovala? Ale mám ještě druhý dotaz - začala jsem ho dávat malému, 4 roky, dávku večer před spaním a po pár dnech si začal stěžovat, že ho bolí bříško, bez zvracení, průjmu nebo tak. Tak jsem přestala a po pár dnech začala dávat ráno na lačno, jak píšou v letáčku a opět - sice ne bolesti břicha, ale nechutenství. Myslíte, že to má souvislost? Že na lačno mu to nesedí? A co když to bude brát s jídlem, to pak ztrácí tu účinnost? Nebo mám zkusit raději něco jiného? Děkuji za rady.
Dobry den chtela jsem se vas zeptat ja tady ctu ze ten sirup je vyborny a ze zabyra muj syn dnes onemocnel ma horecku, kasel, na horecku mu davam paralen cez den syrup na kasel a mezi tym mu dam cibulkovy syrup a chci se vas zeptat kdyz je nemocni muzu mu dat ten imunoglukan i kdyz je nemocny? nebo mam pockat az se uzdravy a pak mu davat ten syrup dekuju za odpoved
@zuzana zuzik píše:
Dobry den chtela jsem se vas zeptat ja tady ctu ze ten sirup je vyborny a ze zabyra muj syn dnes onemocnel ma horecku, kasel, na horecku mu davam paralen cez den syrup na kasel a mezi tym mu dam cibulkovy syrup a chci se vas zeptat kdyz je nemocni muzu mu dat ten imunoglukan i kdyz je nemocny? nebo mam pockat az se uzdravy a pak mu davat ten syrup dekuju za odpoved
Klidně mu ho dávat můžeš
, můj syn, když byl nemocný tak dostal ATB a ještě jsem mu dávala ten imunoglukan, mělo to lepší průběh ![]()