Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Děkuju, koukala jsem a v těch kapslích toho dostane ta starší mnohem víc té účinné látky než v tom velkém množství sirupu
asi jí taky objednám ty kapsle.
Ještě dotaz, píší po otevření spotřebovat do dvou měsíců, jenže mám ta 250ml balení a to malá vypotřebuje za měsíce 3, může to vadit?
@terinka4444 Tou lhůtou bych se nestresovala, to bude v pohodě.
A kapsle zkus: kdyby to náhodou nefungovalo, tak se holt zase vrátíš k sirupu, no ![]()
Já mám s immunoglukan také dobré zkušenosti, malej mi v roce dost marodil, dr. doporučila immunoglukan, dávám každý rok, zhruba od půlky srpna 2-3 měsíce, letos protože začal chodit do školky budu dávat déle, už jsme sdělaly dvě malá balení a ted jsem koupila ještě velké.. je pravda, že nudle má, ale má to mnohem lehčí průběh, než nějak horečky, atb atd. takže za mě immunoglukan palec nahoru! ![]()
Moje děti osobně taky braly imunoglukan, ale jen sirup a malé moc nechutnal, tak mi kamarádka doporučila imuregen (prodávají různé typy, právě i glukany)a musím zatukat, že už ho používáme čtvrt roku a zatím žádné nemoci a to už začal podzim, tak doufám, že to vydrží i nadále!!! Máme to ve formě kapslí¨, ale dají se vysypat i do pití, což je pro mou malou ideální! ale šokuje mě, že ten imunoglukan má jiné hodnoty v sirupu a kapslích..celou dobu jsem dětem dávala jen sirup… =/ starší syn byl teda během užívání nemocný, a protože to malé nechutnalo, tak jsem kapsle už ani nekupovala..třeba by měli lepší účinek. nicméně jsem ted spokojená, tak zatím měnit nehodlám…
@haros Muzu se Vas zeptat? Tu Lichorerisnici davate při ryme? A jakou konkretne? V kapkách, nebo tabletky? A od jakeho výrobce? A když davate ten Imunoglukan muzu tu lichorerisnici dat zaroven s tim? Nebo se to nesmí užívat zaroven? Dekuji
Hezký den…mám 15m syna..dnes jsem koupila imunoglukan..nebývá moc nemocný, má rýmu po 3-4…a přidal se ted kašel…dnes jsme byli u dr, protože ho bolí ouško, takže kapeme a snad nebudeme muset na orl se zánětem ucha…no ale k věci..koupila jsem tedy imunoglukan a chci ho dávat přes zimu, takže ted aspon ty 2m než bude hezky…je na něm psáno že nejlépe dát na noc nebo ráno na lačno..můžu mu ho dát na noc ikdyž dostane fenistil, nurofen a ditustat? to máme napsáno od dr…nurofen dám jen když bude mít hodně teplotu, ale vypadá to, že půjde nahoru :-/ a dále se chci zeptat, četla jsem tu, že při nemoci se dává dvojtá dávka, takže mu můžu dát rovnou 4ml hned takto ze startu? děkuji za rady…
Ahoj, obnovuji diskuzi mám dotaz - mám dítka necelé 3 roky a 7 měsíců a jsou týden co týden na hromadě, nejčastěji kašel a rýma
momentálně to je u nás téměř jak na plícním jak kašlou
sháním něco na podporu imunity co může i ten malý který nemá ani rok… myslíte, že ten Imunoglukan mu může ublížit? Téměř vše je od 3 let.. já už nevím jak se z těch nemocí dostat
děkuji za cenné rady
@beruska03 a co nějaké vyšetření (alergo, imuno, ORL)?
u nás to jelo u mladšího od 10m, dostal ho z toho právě až Luivac, který mu napsala alergoložka.. (a singulair, neb má astma, ale to je jiná pohádka,.. )
Luivac, ribomunyl, Bronchovaxom, to jsou léky na principu částí těch bakterií, co dělají rýmy a kašle, a tělo si na ně vytváří protilátky.. (laicky napsáno)
Jesli jsou na hromadě pořád, mohli si už vypěstovat nějaký čupr odolný kmen, může to být už chronický kašel, chronická rýma.
Imunoglukan používáme poslední dva roky a nemocnost prudce klesla, manžel s tím má dobré zkušenosti i u svých pacientů, ale u tak malého dítěte nevím,.. spíš bych se poradila s dr. u malých jsem používala jen multisanostol, a probiotika, pak taky biopron respriron (taky probiotika)
no a nejlepší na všechny kašle a rýmy bylo zahodit všechny sirupy na kašel a koupit si inhalátor a dýchat vincentku, plus stříkat sterimar s mědí do nosu.
Od té doby, co jsem se vykašlala na všechny levopronty, a sinuprety, a stoptusiny a tak, a poctivě děti inhalují, zašlapeme kašel do země většinou dost rychle..
ahoj, omlouvám se, že jdu jen s dotazem, snad nevadí…prosím tě, kolik stojí ten inhalátor?? a kde jsi ho sehnala?? děkuju ![]()
@Gerberka
já mám philips respironics Sami (tvar modrého lachtana), teď stojí 1660
http://www.zpeliska.cz/index.php?…
pak máme pro tchána ještě ten Philips resporonics essence za stejnou cenu
(já ho mám přes známé ještě z doby, kdy se tu neprodával, jen na slovensku a tam stál 100 euro,…ten pro tchána jsme kupovali pak v těch ZP Eliška.. )
jsou to kompresorové inhalátory, mají dlouhou tu hadici od kompresoru, co vhání vzduch, ale ten kompresor musí stát na podložce. dělají kravál..
pak jsou ještě ultrazvukové, ty nejsou hlučné, ale ty dobré stojí jednou tolik, minimálně.
Dobrý den, můžu se zeptat jestli ten imunoglukan mohu dávat i s laktobacilkama? Včera jsme dobrali ATB a tak je jěště dojíždíme. Zapoměla jsem se zeptat dr.
@Pemi89 Myslim ze jo. Oboji jsou doplnky stravy a nijak se to nevylucuje…
Holky, lze dávat Imunoglukan 4letému dítku jen preventivně?
Je druhým rokem ve školce, loni dost kašel, rýma - ale žádná antibiotika.