Insolvence a přeplatek na RWE

Tunrida
30.1.14 15:13

Dost by mě zajímalo, co je to inclovence :nevim: Ať si nechá poslat peníze složenkou, když je nechce dávat na splacení dluhu :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2068
30.1.14 15:15

Co je to insolvence bych vedela, co inclovence tezko rict :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
30.1.14 15:16

Já myslím, že zakladatelka myslela insolvence. A určitě by se to odevzdat mělo, správce není hloupý a na takovou věc příjde a pak můžou být problémy… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nejhodnější
30.1.14 15:17

8o 8o 8o 8o 8o 8o zakladatelko ty neumíš psát? To je mazec fakt :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2453
30.1.14 15:20
@Pavlinky píše:
Holky inclovence je osobni bankrot :hug:

Fakt, jo? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
30.1.14 15:22
@Charlottka píše:
Já myslím, že zakladatelka myslela insolvence. A určitě by se to odevzdat mělo, správce není hloupý a na takovou věc příjde a pak můžou být problémy… :nevim:

Já si to myslím taky. Správce insolvence má určitě přístup ke všemu, co má dlužník kdekoliv podepsané :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2730
30.1.14 15:23
@Pavlinky píše:

osobní bankrot je insolvence… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
30.1.14 15:24

Za prve je to INSOLVENCE a za druhe je povinna jakykoliv prijem hlasit insolvencnimu spravci, ktery prijem. rozdeli mezi veritele dle splatkoveho kalendare odsouhlaseneho insolvencnim soudem.

Příspěvek upraven 30.01.14 v 15:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elessar
30.1.14 15:24
@Pavlinky píše:

ne, to je insolvence :P

• Citovat
  • Upravit
2785
30.1.14 15:26

Tak přeplatek na energiích snad není v rámci insolvence braný jako příjem ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
30.1.14 15:40
@Pavlinky píše:

Jsi si naprosto jistá? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
30.1.14 15:41
@Daniella82 píše:
Tak přeplatek na energiích snad není v rámci insolvence braný jako příjem ne?

Taky si myslím, že vratka předtím zaplacených záloh na spotřebu čehokoliv není příjmem.

Vzhledem k tomu, že zálohy na energie platí z toho, co jí insolvenční správce nechá na životní potřeby, tak přeplatek není příjmem, který by musela odevzdávat. Podle mne. Stejně tak, pokud by měla nedoplatek na energiích, tak se ji o to nesníží splátky.

Příspěvek upraven 30.01.14 v 15:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
30.1.14 15:50

Taky si myslím že by měl zůstat paní, já řeším přeplatek na daních…tam je to složitější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
30.1.14 15:54

Nebo se zeptat rovnou správce, já se zeptala a odpověd sem nedostala…ale myslím že to si přece platím já sama z toho co me zbyde, jako to minimum a je na mě jestli si nastavím zálohy velmi vysoké nebo nízké, a přeplatek by měli vrátit mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
30.1.14 15:57

@krecek1 Přeplatek na daních je jiný případ, protože nejdříve se odečítají daně, ze zbytku úhrada dluhu a zbude vám životní minimum, ze kterého platíte životní potřeby.

Pokud byste daně nezúčtovávala, ale mzdová účetní vašeho zaměstnavatele měla všechny podklady, tak čistá mzda bude vyšší a tudíž by byly vyšší i splátky dluhu.

Naproti tomu zálohy na energie jsou placeny z životního minima, tedy z toho, co nechal insolvenční správce na úhradu životních potřeb. Kdyby si sestra zakladatelky snížila zálohy, zůstalo by jí víc peněz a neměla by vratku (měla by přeplatek). Proto ty peníze, které jí vrací dodavatel energie jsou její, tj. už očištěné od splátek dluhu (rozdíl oproti nižším zálohám je ten, že je nemá doma, ale u dodavatele).

Proto jsem přesvědčen, že by jí měly zůstat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel