Infračervený teploměr Medisana-ftd

14733
28.1.12 01:27

Infračervený teploměr - medisana-ftd

Ahoj,

rozhoduji se koupit nový teploměr. A to přímo tento:

http://www.alza.cz/…-d195340.htm

Máte prosím někdo zkušenosti s těmito teploměry? Nerada bych koupila něco, co bude k ničemu a nepoužitelné.

Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
441
28.1.12 02:58

ahoj zrovna dnes sem dostala podobný :mrgreen:
ten funguje bud u čela nebo ucha
myslím, že je to supr během vteřiny znáš teplotu :palec:
další funkce jsem nezkoušela
ale myslím, že se do něj zamiluju :hug:
změřit teplotu našemu mladýmu je boj a ted to je raz, dva 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
28.1.12 05:13

Máme podobný.
Ale když pohledáš v diskusích o tomto tipu teploměru, moc spokojených holek nenajdeš.
Udajně měří ne příliš přesně a pokaždé jinou teplotu, tak nevím :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5077
28.1.12 10:14

http://www.alza.cz/…-d195339.htm
ahoj
my máme tento a je super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14733
28.1.12 10:37

Ahoj

Gazolda
tak to je vtipné :D a měří pořád stejné hodnoty, Lokofa tady píše, že je s ním takový probmém.

Laaja
Ta samá otázka, ten který jsi mi poslala je spolehlivý, tím myslím ukazuje stejné hodnoty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14733
28.1.12 10:37

Lokof

Díky - ještě se po tom popátrám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
28.1.12 11:20

Neříkám, že to dělá každý.
Já ho prvně koupila a pak až četla recenze a diskuse.
Ale co, vesměs to, že mají teplotu poznám přiložením rtů na čelo. Většinou se snažím nesrážet, tak je to i celkem jedno. A na orientační měření je docela OK

• Citovat
  • Upravit
14733
28.1.12 11:24

NO mysleli jsme i pro nás, protože se přestaly vyrábět rtuťové a již nebudou.
S těma displejovejma (ted nevím jak je nazvat) co dáš podpaží na cca 10 sekund nemám dobrou zkušenost ani s jedním. Vždy jsem podchlazená :D okolo 35C.

Tak nás napadl tento, měřili mě tak v Motole… tak jsem si říkala, že to bude asi spolehlivé.
A já teplotu po přiložení ruky na čelo, nebo rtů na čelo nepoznám, na to čuch nemám. To jde mimo mě. Tak jsem myslela, že tohle bude fajn alternativa, až se nám rozfláká poslední rtuťový. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
28.1.12 11:38
Slunečnička píše:
S těma displejovejma (ted nevím jak je nazvat) co dáš podpaží na cca 10 sekund nemám dobrou zkušenost ani s jedním. Vždy jsem podchlazená :D okolo 35C.Tak nás napadl tento, měřili mě tak v Motole… tak jsem si říkala, že to bude asi spolehlivé.
A já teplotu po přiložení ruky na čelo, nebo rtů na čelo nepoznám, na to čuch nemám. To jde mimo mě. Tak jsem myslela, že tohle bude fajn alternativa, až se nám rozfláká poslední rtuťový. :lol:

Tak miminu bys rtutovým stejně nezměřila. By se ti uřvalo.
A ty klasické digitály - hm taky problém. Nikdy nemám víc jak 35

• Citovat
  • Upravit
14733
28.1.12 11:50
lokofa píše:
Slunečnička píše:
S těma displejovejma (ted nevím jak je nazvat) co dáš podpaží na cca 10 sekund nemám dobrou zkušenost ani s jedním. Vždy jsem podchlazená :D okolo 35C.Tak nás napadl tento, měřili mě tak v Motole… tak jsem si říkala, že to bude asi spolehlivé.
A já teplotu po přiložení ruky na čelo, nebo rtů na čelo nepoznám, na to čuch nemám. To jde mimo mě. Tak jsem myslela, že tohle bude fajn alternativa, až se nám rozfláká poslední rtuťový. :lol:
A ty klasické digitály - hm taky problém. Nikdy nemám víc jak píše: Více

:mrgreen: Ještě přečtu nějaké recenze a uvidíme. Je to potřeba mít a já jiný způsob nemám, rtut né a digitálka je na pytel. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
28.1.12 11:50
Slunečnička píše:
lokofa píše:
Slunečnička píše:
:mrgreen: Ještě přečtu nějaké recenze a uvidíme. Je to potřeba mít a já jiný způsob nemám, rtut né a digitálka je na pytel. :)

Tak pokud ti nevadí ne vždy přesné měření (mně teda ne), tak klidně bezdotykové.

• Citovat
  • Upravit
14733
28.1.12 11:55
lokofa píše:
Slunečnička píše:
lokofa píše:
Slunečnička píše:
:mrgreen: Ještě přečtu nějaké recenze a uvidíme. Je to potřeba mít a já jiný způsob nemám, rtut né a digitálka je na pytel. :)
Tak pokud ti nevadí ne vždy přesné měření (mně teda ne), tak klidně bezdotykové.

No, on člověk vlastně potřebuje zjistit + - 0,5 C… při nemoci jen pro potvrzení výšky teploty…cca. O přesnost vlastně asi uplně nejde. A já jsem takový tupoň, že nepoznám jestli mám 36,5C, nebo 38C :D Takže asi jak píšeš v tomto případě účel splní :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14733
28.1.12 11:59

Hele a ještě jeden +.....
Děti nemůžou pak fixlovat, že jsou nemocný… Já to vždy strkala do čaje :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
28.1.12 12:08
Slunečnička píše:
Hele a ještě jeden +.....
Děti nemůžou pak fixlovat, že jsou nemocný… Já to vždy strkala do čaje :D
:mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
441
28.1.12 14:16

tak sem zkusila změřit teplotu digitálním a infračerveným a měří stejně
aby hodnoty souhlasili musíte 1min počkat (to je i v návodech)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí