Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, já nechci rýpat, opravdu ne, ale stále tomu nerozumím - k čemu je dítěti, které má rýmu a potřebuje uvolnit nos kapkami do nosu, inhalátor? Ten se přece dává do úst a vdechuje… beru, že to může mít efekt na laryngitidu nebo tak, když vdechuje třeba Vincentku. Ale jaký smysl to má na rýmu?
@ivodička píše:
Malá mi vdechuje kortikoidy, má astma od 4 měsíců. Inhalátor na zvlhčování vzduchu do elektrické sítě mám,
Inhalátor do elektrické sítě?
Co to je? ![]()
@BohunkaP tak u nás třeba právě obyčejná rýma většinou skončí jinou nemocí. Jak začne smrkat přidá se kašel a pak průdušky nebo právě laryngitida nebo mu to pak sedne na průdušky.
U detskeho inhalatoru je i detska maska ktera kryje noc i usta. takze muze dychat normalne nosem.
@Mar80 píše:
U detskeho inhalatoru je i detska maska ktera kryje noc i usta. takze muze dychat normalne nosem.
ano přesně a proto to ma vliv i na rymu
,ale hlavně na kašel. je větší pravděpodobnost, že se to dětem neusadi na průduškách.
@Mar80 píše:
To já vím, máme ho doma, dcera ho kdysi používala kvůli zánětům průdušek, když byla menší. Právě proto nerozumím, jak pomůže s aplikací nosních kapek, když má dítě při rýmě ucpaný nos.
Ahojky, já jsem dcerce inhalátor objednala dnes. Tak doufám, že ji to pomůže. Chci zkusit inhalovat pravidelně Vincentku.
Obnovuji diskuzi ![]()
Dětská doktorka nám doporučila koupit pro ročního syna inhalátor. Když jsem byla ve zdravotnických potřebách, tak mi paní ukázala asi 3 od rúzné firmy. Prosím, můžete mi dát odkazy, jaké jste koupily a jak jste spokojené? Jaké mají ty vaše inhalátory třeba i malé nevýhody? Díky moc ![]()
@zoubky máme omron ale jsem na telefonu tak to teď nechci hledat ![]()
Koupila jsem tento: http://inhalatory.heureka.cz/…28p-compair/ Je trochu hlučný, ale jinak jsem s ním spokojená.
http://zdravotnicke-potreby-welnes.cz/…sana-pro-jet
Máme tento inhalátor, ale na doporučení alergoložky a zaplatila ho pojišťovna.
Nam doktorka rekla, ze nejlepsi je ultrazvukovy, ale cena je desna.. takze jsem ted objednala kompresorovy od Omronu, podobny viz odkaz vyse, ale mame ten detsky se zviratky, zitra ho vyzkousime, deti dost trpi na kasle, ale ne zas tak hrozne, abych kupovala nejaky drahy´, ten bych vzala spis kdyby mely velke problemy nebo astma…
Ahoj Lucah,
Prosím te, jaká je spokojenost s tím inhalatorem?
Mladší dcerce je necelý půlrok a už podruhé ma strašlivou rýmu…poprvé to bohužel neslo bez ATB.Syn je první rok ve školce, tak je pravděpodobnost, ze rýmu bude MIT, celoročně,
a tím i nakazí malou… ČTÚ tady ty recenze a ty inhalatory mi přijdou zajímavé…a možné řešení…
Díky za odpověď. Gab.
Chtěla bych se přidat do diskuze…jaký mucosolvan daváte? kapky sirup? ředite nebo ne? mě dala v lekarně pani ambrosan kapky že to mám ředit v destilované vodě ale v přibalovém letáku nic o inhalaci neni psáno(mám kompresorový inhalátor)děkuji