Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A co ještě dáváte do inhalatoru kromě mukosolvan atd.?Fyziologicki roztok, Vincentka? Může se Vincentka inhalovat? Sterilní fyziologicki roztok běžně v lékárnách není…a ta Vincentka moc sterilní mi ne připadá ![]()
@skvela píše:
A co ještě dáváte do inhalatoru kromě mukosolvan atd.?Fyziologicki roztok, Vincentka? Může se Vincentka inhalovat? Sterilní fyziologicki roztok běžně v lékárnách není…a ta Vincentka moc sterilní mi ne připadá
DO inhalátoru dávám POUZE a JEN vincentku. Normálně z lahve, co se prodává v obchodě. inhalovat fýzák je na nic ![]()
@Marcek89p píše:
Chtěla bych se přidat do diskuze…jaký mucosolvan daváte? kapky sirup? ředite nebo ne? mě dala v lekarně pani ambrosan kapky že to mám ředit v destilované vodě ale v přibalovém letáku nic o inhalaci neni psáno(mám kompresorový inhalátor)děkuji
inhalujeme jen vincentku (rada pneumologa).mám doma astmatika. žádný ambrosan, nic. mucosolvan nepoužívám na nic a nikdy, rozpustí hleny, které dítě neumí řádně vykašlat a pak se v nich topí. pneumologové jsou z něj celí diví ![]()
inhalovat 4× denně po 5ml vincentky do nebulizéru. taky mám kompresorový..
Tak asi budu jedinej člověk nespokojenej s inhalátorama
jsem astmatik a doktorka nám inhalátor doporučila koupit domů, tak jsme za něj dali nemalý peníze a nakonec jsem ho použila asi 2× protože ta pára mě nakonec dusila víc než aby pomohla :/
@Kriss Tina píše:
Tak asi budu jedinej člověk nespokojenej s inhalátoramajsem astmatik a doktorka nám inhalátor doporučila koupit domů, tak jsme za něj dali nemalý peníze a nakonec jsem ho použila asi 2× protože ta pára mě nakonec dusila víc než aby pomohla :/
fakt? můj manžel je pneumolog a naopak s tím má výborné výsledky, právě u astmatiků. Možná jsi měla příliš výkonny?
a inhalovala jsi čistou vincentku?
Já mám teda Philips Sami a ten stojí 1800 a úplně v klidu stačí.. od doby, co ho máme, léčíme rýmy sterimarem/vincentkou do nosu a inhalací a za týden je po nejhorší rýmě, ale hlavně, už nikdy nešla do zelena..
A tu Vincentku davas do inhalatoru rovnou z láhve i s bublinkama? Malá zrovna je po AB ale stále nevyléčena tak chcy vyzkoušet. Děkuji.
@skvela já si odliju si trochu do skleničky.., zbytek vrazím do lednice. V té skleničce nechám vyprchat, leju to bez bublinek, ale když si nestihnu připravit, taky jsem už lila čerstvou a nikdo si nestěžoval ![]()
Když inhalátor platí pojišťovna, tak si vyberete a pak necháte proplatit, nebo doktor napíše poukaz na konkrétní druh?
Chci pořídit inhalátor, hlavně pro děti, které mají často kašel. Chodíme na Alergologii, mladší dcera má astma. Při další kontrole se zeptám doktora, jestli by nešlo proplatit od pojišťovny. (jsme zrovna v lázních a inhalace snášejí moc dobře a pomáhají na pročištění dutinek a lepší dýchání).