Injekce clexane, obávám se, že jsem neaplikovala celou dávku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2
1.5.25 11:51

Injekce clexane špatná aplikace

Dobrý den, mamka spadla ze schodů a má oba kotníky vyvrtnute a má ortézu. Dostala injekce clexane na píchání do břicha aby neměla trombózu a samozřejmě ji to píchám já, jenže dnes u druhé injekce se mi stala taková věc že mi nevyjela ta krytka na tu jehlu takže jsem asi neaplikoval celou dávku. Jenže co teď může se jí něco stát jsou tam nějaká rizika nebo co dělat? Je tu někdo kdo tomu rozumí třeba zdrav. sestra a trochu mě uklidní docela se bojím aby tu trombózu mamka nedostala. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8014
1.5.25 11:56

Mě se to občas taky stane, nemyslím si že by nebyla aplikovaná celá dávka jen se zasekla ta pružina. Ikdyby tam pár kapek zůstalo tak si nemyslím že by to mělo nějaký vliv ( třeba se pletu a někdo mě opraví) hlavní že víceméně celou dávku dostala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11797
1.5.25 12:26

Dávku jsi na 99% aplikovala celou, akorát jsi asi úplně nedomacka ten píst natolik aby se uvolnila pojistka co drží tu krytku…je tam trošičku rezerva…když se podíváš na tu injekci zblízka tak zjistíš že je tam malá vzduchová bublinka…jinak i kdybys neaplikovala celou dávku tak se nic zásadního nestane. Běžně se třeba i celá dávka vynechává když se jde na nějaký zákrok..třeba vyndání drátu při zlomenině apod…a nijak se to nenahrazuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1747
1.5.25 12:33

Nic se nestane, klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
1.5.25 12:41

Moc děkuju, fakt jsem potřebovala asi jen uklidnit. Tak jsem zvědavá jak to zvládnu zítra, se toho teď docela bojím. Přitom první injekce byla v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
1.5.25 16:55

Nic, klid, v pohodě ( dělám v oboru)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie