Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Anonymní píše:
Zdravím, máte někdo prosím zkušenosti s injekcemi na hubnutí Saxenda, Mysimba nebo Ozempic? BMI mám 36, stravuji se formou Low carb, injekce mi doporučila i paní dietoložka cca 2-3 měsíce zpět. Zítra jdu k obvodnímu lékaři, který též může tyto injekce předepsat. Mám o tom už načteno. Chci pouze vědět vaše zkušenosti. Předem moc děkuji.
Ahoj, já byla v červnu na obezitologii, mám nadváhu dlouhodobě, do injekcí jsem vkládala naději. Dostala jsem Saxendu s tím, že ji budu píchat měsíc a pak přejdu na Ozempic. Bohužel jsem Saxendu píchla 2-krát a třetí den jsem prozvracela. A to jsem měla tu nejnižší dávku. Obezitolog se divil, tak jsem to pak nasadila asi za 3 týdny znovu, zas 2 dny injekce a zas zvracení a bylo mi i celkově šíleně zle. Takže bohužel pro mě to není. Ale kamarádka se Saxendou prý dost zhubla. Držím palce.
Tuším že @Lollitka psala že to absolvovala a bylo jí z toho špatně. Pokud se teda nepletu.
Já beru Bupropion. Předně na deprese ale je to složka třeba té Mysimby. Takže mi v hubnutí pomohl. Za 13 měsíců jsem zhubla ze 140 na 93. Ale asi je to fakt hodně individuální.
@Anonymní píše:
Zdravím, máte někdo prosím zkušenosti s injekcemi na hubnutí Saxenda, Mysimba nebo Ozempic? BMI mám 36, stravuji se formou Low carb, injekce mi doporučila i paní dietoložka cca 2-3 měsíce zpět. Zítra jdu k obvodnímu lékaři, který též může tyto injekce předepsat. Mám o tom už načteno. Chci pouze vědět vaše zkušenosti. Předem moc děkuji.
Napsala sem je mati, ma je asi 14 dni, jeste neni na plne davce. Nevazi se, ale ji min, a nema ani chut na sladky, nezadouci ucinky zadny.
Kolegyne to ma asi dva mesice, spokojena porad, kolik zhubla teda netusim, ale prijde mi, ze to na ni zacina byt i videt - je hodne silna, BMI mozna i vyssi nez Ty
@Anonymní píše:
Tuším že @Lollitka psala že to absolvovala a bylo jí z toho špatně. Pokud se teda nepletu.Já beru Bupropion. Předně na deprese ale je to složka třeba té Mysimby. Takže mi v hubnutí pomohl. Za 13 měsíců jsem zhubla ze 140 na 93. Ale asi je to fakt hodně individuální.
Fakt jsi po bupropionu tolik zhubla? Já ho brala asi 2 roky, taky na deprese a naopak jsem přibrala trošku tehdy. V Mysimbě je, já se o tom jednou bavila s psychiatričkou, ale když jsem nehubla po burpopionu, tak by to asi nemělo cenu. Tak ti gratuluji, já bych potřebovala tak 20 kg dolů.
@Lollitka píše:
Fakt jsi po bupropionu tolik zhubla? Já ho brala asi 2 roky, taky na deprese a naopak jsem přibrala trošku tehdy. V Mysimbě je, já se o tom jednou bavila s psychiatričkou, ale když jsem nehubla po burpopionu, tak by to asi nemělo cenu. Tak ti gratuluji, já bych potřebovala tak 20 kg dolů.
Jo. Já jsem měla depresi kdy jsem byla hodně zpomalená a unavená. A ten Bupropion by měl aktivizovat. A snižovat chuť k jídlu. Asi to funguje. Ale třeba bych zhubla i bez něj, to těžko posuzovat.
Ale beru i Kvetiapin 400mg večer. Po tom bych měla mít nájezdy na ledničku a tloustnutí podle zkušeností ostatních a neděje se mi to ![]()
@Anonymní píše:
Jo. Já jsem měla depresi kdy jsem byla hodně zpomalená a unavená. A ten Bupropion by měl aktivizovat. A snižovat chuť k jídlu. Asi to funguje. Ale třeba bych zhubla i bez něj, to těžko posuzovat.
Ale beru i Kvetiapin 400mg večer. Po tom bych měla mít nájezdy na ledničku a tloustnutí podle zkušeností ostatních a neděje se mi to
No já právě taky pořád spím a jsem unavená, proto jsem měla ten bupropion, ale na mě tedy efekt neměl moc ani na depresi a na hubnutí vůbec. Quetiapin beru už asi potřetí, momentálně 600 mg. Brala jsem i 1000 mg a to jsem měla tehdy anorexii a chutě vůbec, ale teď vždycky večer hrozné. Ale já ho beru 200-200-200 mg teď a žeru jen v noci, tak nevím, čím to je, ale už to potřebuji zastavit, to přibírání.
Ale koukám že v té Mysimbě je toho Bupropionu 90g a já ho beru 375mg. To možná taky má vliv.
Na injekce půjdu také. Jsem zvědavá, jaký to bude zázrak. Moje BMI je cca 40. ![]()
Saxenda je super, bohužel má i vedlejší účinky což muze být i ze ti bude špatně. Nicméně moje zkušenost je taková ze ty nevolnosti do par dni odezní… princip saxendy mimo jiné je, ze zpomaluje vyprazdňování zaludku, takže vydrzis déle syta… je sice draha a pak na plné dávce už je to významná položka, ale zhubnout se s tím dá, každopádně je to berlicka a doporučila bych k tomu konzultace u obezitologie nebo nutricni terapeutky…
@Baba naproste totalno OT. Ale moc rada te zase vidim (ctu)!
jeste ses epipinem nenechala uplne otravit
jak se ti dari? Co houba a axetrotlove, jeste zijou?
Ahoj, take tu hledam zkusenosti, konkretne s Ozempicem, uz ho mam v lednici
Bala jsem se vedlejsich ucinku, proto jsem na prvni nabidku leku lekarkou nereagovala zadosti o predpis, ale pri dalsi kontrole me dr. ujistila, ze nejzavaznejsi vedl. ucinek (zanet slinivky) u tohoto leku nikdo z jejich pacientu u tohoto ani pribuzneho leku nemel a jine vedlejsi ucinky jsou u me predepsane nizke davky minimalne. A jak rekl muj muz - obezita ma take vedlejsi ucinky. Mam obavy, ale zkusim to, s kily navic zapolim od detstvi.
Treba sem jeste nekdo zkusenosti vlozi.
XY ![]()
Dodatek - jinak od detstvi znamena, ze v dospelosti jsem nikdy nemela normalni vahu ani nadvahu, i po vetsim zhubnuti vzdy obezita a nasledne jojo efekt. BMI mam temer 45.
XY ![]()
@Anonymní píše:
Já s ní začala vloni v březnu, využila jsem 2 balení, dolů jsem dala asi 8 kg a to zcela lehce. Rychlý pocit sytosti, jídlo mi bylo šumák, žádné chutě. Paráda. Pak jsem zhubla ještě 2,5 kg sama. Váhu si celou dobu držím docela v pohodě. Teď jsem začala znovu s nejnižší dávkou, začala jsem 9. 2., dole mám už kilo, takže znovu funguje. Už nepotřebuji tolik, ještě tři kila a jsem úplně v pohodě. Za mě Saxenda top. Před tím jsem si jídlo omezovala, sport, ale co jsem shodila, bylo fakt za krev. Jinak vedlejší účinky: První dny mě pobolívala hlava, to je vše. Moje kamarádka s ní už dala taky 10 dolů, vedlejší účinky - pálila jí žáha. Takže za mě super. Ale je pravda, že to není spása zadarmo, fakt to chce si počítat jídlo, dobře se hýbat.
M.
Tak nakonec jsem pichla prvni Ozempic az ted na konci mesice. Par hodin po aplikaci se dostavila tendence k rihani s tim velmi lehky nabeh k paleni zahy, lehka nevolnost, vzhledem k tomu, ze mam male dite a jsem nevyspala, necitim se zrovna nejlip -unava, potrebovala bych se najist a nechce se mi (to je jinak zadouci ucinek). Podle dr.by u uvodni (pro nekoho trvale) nizke davky mely byt nezadouci ucinky minimalni nebo zadne, podle letaku ruzne, ale mely by odeznit, tak uvidim dalsi dny.
XY ![]()