Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Dodatek - asi do hodinky (pote, co jsem si na chvili lehla a pak sla na cerstvy vzduch) vse odeznelo a je mi fajn:-) Chvili po veceri, coz byly dva vetsi platky toustoveho chleba s oblohou, jsem mela trochu vetsi pocit plnosti nez obvykle a uz je to taky v poradku. V leze jsem mela opet trosku pocit na zahu, ale odeznelo vse a citim se dobre. Tolik prvni zkusenost, zkusim sem napsat treba po tydnu nebo dvou.
XY ![]()
@modrousko píše:
Dodatek - asi do hodinky (pote, co jsem si na chvili lehla a pak sla na cerstvy vzduch) vse odeznelo a je mi fajn:-) Chvili po veceri, coz byly dva vetsi platky toustoveho chleba s oblohou, jsem mela trochu vetsi pocit plnosti nez obvykle a uz je to taky v poradku. V leze jsem mela opet trosku pocit na zahu, ale odeznelo vse a citim se dobre. Tolik prvni zkusenost, zkusim sem napsat treba po tydnu nebo dvou.XY
Jak to pokračuje, já jsem to teď vyzkoušela, měsíc mám tu nejnižší dávku Ozempicu a zdá se mi, jako bych byla častěji a rychleji sytá (obvykle mi přijde, že mám prakticky neustále mám hlad).
Ahoj. Moc prosím zkušenosti z Prahy kde Vám předepsali Saxendu? Nebo Ozempic? Předem moc děkuju
@Nikous12 píše:
Ahoj. Moc prosím zkušenosti z Prahy kde Vám předepsali Saxendu? Nebo Ozempic? Předem moc děkuju
Tu napíš i praktický lékař, musí být obezita s BMI nad 30 nebo 27 s komorbitami. Diabetolog nebo obezitolog to být nemusí.
Ahoj holky, obnovuju diskuzi.. muzu zacit na 1mg, nebo postupne 0.25mg a pak vyš a vyš, pripadne jak dlouho ty mg davat a za jak dlouho navysovat? dekuju
@Anonymní píše:
Ahoj holky, obnovuju diskuzi.. muzu zacit na 1mg, nebo postupne 0.25mg a pak vyš a vyš, pripadne jak dlouho ty mg davat a za jak dlouho navysovat? dekuju
Příbalový leták máš kde? Vše tam je.
Bohuzel ani Mysimba ani Saxenda nijak nepomohly… Saxenda asi 4kg za pul rokua je to spis voda… Ozempic mi nikdo nenapise teb je jen pro diabetiky. Ale ja jsem mela pri 182 cm 98kg, ted 93 nemam pres 30BMI
@Anonymní píše:
@Proto02 nemám.. proto se ptám.. díky za odpoved
No…stačí strýček gugl, vyjede ti..
@Anonymní píše:
@Proto02 nemám.. proto se ptám.. díky za odpoved
A koupila jsi kde, to je nějaký pokoutni prodej? Protože v balení samozřejmě leták je, plus lékař který předepíše vysvětlí. Zahravas si se svým zdravim, kdoví co to vlastně máš.
@Proto02 lekar mi predepsal 1mg, ale na zahranicnich forech ctu, ze jim po 1mg je desne blbe.. v lekarne mi to objednali, proto se zatim ptam tady.. na zkusenost s 1mg hned od zacatku..
@Anonymní píše:
@Proto02 lekar mi predepsal 1mg, ale na zahranicnich forech ctu, ze jim po 1mg je desne blbe.. v lekarne mi to objednali, proto se zatim ptam tady.. na zkusenost s 1mg hned od zacatku..
Prosím tě, co vlastně máš? Saxenda se po jednom mg nedávkuje. Lékař ti to předepsal, tedy vyzvedlas v lékárně, musí být příbalový leták, navíc tě lékař poučil. A jestli máš problémy, tak řeš s ním a neptej se tady, kde ti nemá kdo jak poradit, když ani nevíme název léku. Ale předpokládám, že to od lékaře a z lékárny nemáš, protože by jsi se nemusela ptát. U každého léku ten leták je.
Jo teď mi to došlo - ty to ještě nemáš a už řešíš problémy? A proč? Každý to vnímá jinak a po počáteční dávce Saxendy, což je tuším 0,6 mg špatně nebývá, max. pár dní a to odezní.
@Anonymní píše: Více
Ahoj, podle mé zkušenosti je lepší začít postupně na nižší dávce, tedy 0,25 mg, a postupně zvyšovat dávku. To pomáhá tělu lépe se přizpůsobit a minimalizovat případné vedlejší účinky, jako jsou nevolnost nebo zažívací potíže. Každý je ale jiný, takže někteří lidé mohou dobře snášet i rychlejší nárůst dávky. Obvykle se doporučuje zvyšovat dávku každé 1–2 týdny, dokud nedosáhneš 1 mg nebo doporučené cílové dávky. Důležité je také sledovat, jak se cítíš, a konzultovat to se svým lékařem.
Kromě Saxendy mi s hubnutím také skvěle pomohl přípravek Xenical (Orlistat), který blokuje vstřebávání části tuku z jídla, což vede k postupnému úbytku hmotnosti. Díky němu jsem si mohl lépe udržovat váhu a snížit příjem kalorií. Je ale důležité používat pouze kvalitní Xenical (Orlistat) z důvěryhodných lékáren pro dosažení nejlepšího účinku a minimalizaci vedlejších účinků. ![]()
Příspěvek upraven 28.10.24 v 10:24