Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky,
Uz nekolik let sem sporadicky chodim nakouknout, tak jsem si rekla, ze uz je mozna nacase se i zaregistrovat a chodit rozdavat moudra a nebo o ne zadat 😅
Je mi 36, manzelovi 38. Mame dceru z IVF v roce 2019. Tehdy mel manzel v podstate azoospermie, ja vsechno v poradku. S metodou ISCI se povedlo napoprve. Meli jsme dve zmrazena, pry skvela, embrya. Oba KETY v roce 2023 ale nedopadly. Myslela jsem, ze se s tim smirim a dalsi IVF uz podstupovat nebudeme, ale pak jsem byla u doktora a ten mi rekl, ze mi hodne kleslo amh (na 0,6) a jestli jeste chceme dite, nemame na to roky, ale spis mesice. A ja jsem totalne zpanikarila a stala se ze me blazniva snazilka. 🙈 Zkusili jsme IVF, mela jsem jen 3 vajicka, jen jedno vydrzelo do 3. dne, neuspech. V dalsim cyklu jsem sla k doktorce a ta rekla, ze mam zrovna moc hezky folikul a at zkusime nativ. “Vyhodili” jsme skoro 50k, protoze nativ
Pojistovna neproplaci, meli jsme jedno hezke vajicko a z nej i embryo, ale zase nic… Manzelovi se mezitim docela zazracne opravil spermiogram (prestal behat marathony a ma mene stresu v praci), ale porad zadna slava, vse lehce pod normou.,tak jsme aktualne 1.12. zkusili iui. Ja mela Letrozol a Ovitrelle. Jako na potvoru v den iui jeho spermio bylo slabsi - dostal ze sebe jen 0,9mil. Doma jsme to jeste podporili. Ale musim rict, ze v sobe tezko hledam silu si dvakrat denne zavadet Amalgen, ze kteryho je mi blbe, protoze nadeji moc nevidim. Rozhodujeme se, jestli jit do 3 cyklu.
Mate nekdo podobny pribeh? Nebo jste ted nektera po iui a chcete si psat, v tech prokletejch 14 dnech mezi? ❤️
Ahoj, nemam zkusenost primo s IVF, ale nizkym AMH. 0,5 v 41 letech. Dva měsíce po verdiktu, že já jedině s darovanym vajíčkem, jsem otěhotněla a porodila zdravou holčičku.
Manzelovi doporucim kotvicnik, je to fakt zazrak a pak klasika selen zinek.
Vam doporucim knihu It starts with egg. Napsala to žena, která se právě chystala na IVF, ale z duvodu PCOS. Proto je třeba z te knihy vzit co je vhodne pro vas ![]()
Kvantita vajíček je skutečně nic moc, je třeba se zaměřit na kvalitu. A souhlasim, je treba neco delat. Vam vrele doporucuji vynechat rafinovany cukr a hormonalni jogu ![]()
Z knihy It starts with egg bych rekla, ze nejvic udelal Q10/ubichinol/ubochinon. Chce to vetsi davky.
Ahoj, vím, že už to je delší doba…ale jak to u vás dopadlo? My podstoupili teprve 1. IUI, ale já to nějak nedávám, celá „neplodnost“ mě už nějak vysiluje a štve a když vidím, co všechno mě třeba ještě čeká, tak fakt nevím ![]()