Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
V insolvenci nesmí nadělat další dluhy. Bohužel podrobnosti nevím.
Zkus se podívat tady: https://isir.justice.cz/…mon/index.do , jestli je tam najdeš a určitě tam bude i jméno správce.
Hlavně se je snaž co nejrychleji dostat z bytu, aby dluh nenarůstal. 10 tisíc jsou drobné.
Podle toho co zatím víme, chtějí zmizet potají a nejlépe tak aby jsme se to vůbec nedozvěděli. A podle jejich řečí ještě čekají, že se jim kauce vrátí, protože tu přece skládali kdyby něco zničili a ne na nájem - tohle si myslí.
@Anonymní píše:
Podle toho co zatím víme, chtějí zmizet potají a nejlépe tak aby jsme se to vůbec nedozvěděli. A podle jejich řečí ještě čekají, že se jim kauce vrátí, protože tu přece skládali kdyby něco zničili a ne na nájem - tohle si myslí.
Tak peníze z akce si podle NOZ vzít můžeš : https://www.penize.cz/…mnikum-uroky Ale insolvenčního správce bych určitě kontaktovala. Tím nic nezkazíš.
Příspěvek upraven 07.11.18 v 16:44
Určitě ho kontaktujte, takovým by to nemělo procházet.
A jak by asi chtěli vrátit kauci, když chtějí zmizet a ani nedodržet nějakou výpovědní dobu? Tak ta kauce padne na ni, ne?
@Monchichik píše:
No to si bohužel myslí správně. Kauce není na úhradu dlužného nájmu. Ale insolvenčního správce bych určitě kontaktovala. Tím nic nezkazíš.
Kauce by snad měla být na úhradu nájemného..
Podle § 2254 odst. 2 občanského zákoníku je pronajímatel povinen po ukončení nájemního vztahu vrátit složenou jistotu nájemci, přitom je však oprávněn si započíst, co mu případně nájemce z nájmu dluží. Dále je třeba zdůraznit, že nájemce má právo na úroky z jistoty od jejího poskytnutí alespoň ve výši zákonné sazby.
zdroj: https://www.epravo.cz/…u-97175.html
@Pandulka máš pravdu, už jsem to taky našla a opravila ![]()
já si pamatuju, že to tak nebylo, ale podle NOZ je to už naštěstí jinak
@Monchichik píše:
@Pandulka máš pravdu, už jsem to taky našla a opravila
já si pamatuju, že to tak nebylo, ale podle NOZ je to už naštěstí jinak
Naštěstí…Jinak už by to vážně postrádalo logiku ![]()
@Anonymní píše:
Máme takový problém, nájemníci nezaplatili už dva nájmy. Jsou od letošního roku v insolvenci a dluh zřejmě neuhradí (i po odečtu kauce tam nějakých 10t dluhu zůstane a to budou po nich ještě nutné nějaké drobné opravy). Dozvěděli jsme se přes kamaráda, že se mají v plánu stěhovat a to tak, že rychle (prý jim schází jen klíče). Jak se zachovat? Má smysl kontaktovat jejich insolvenčního správce?prosím o zachování anonymu
Kontaktovala bych pro to, abych se zeptala jak dál postupovat. Já takhle kontaktovala insolvenčního správce, když mi jedno prase (slušně řečeno) chtělo prodat auto, na které už jsme nedopatřením zaplatili zálohu. Pán nechtěl zálohu vrátit a pak stačilo jen pohrozit, že to dám vědět ins. správci a zažaluji za podvod a do druhého dne to vrátil.
@Anonymní píše:
Máme takový problém, nájemníci nezaplatili už dva nájmy. Jsou od letošního roku v insolvenci a dluh zřejmě neuhradí (i po odečtu kauce tam nějakých 10t dluhu zůstane a to budou po nich ještě nutné nějaké drobné opravy). Dozvěděli jsme se přes kamaráda, že se mají v plánu stěhovat a to tak, že rychle (prý jim schází jen klíče). Jak se zachovat? Má smysl kontaktovat jejich insolvenčního správce?prosím o zachování anonymu
Jak se pise vyse, nesmi delat dalsi dluhy. Do insolvence padaji dluhy do doby podani insolvence (prezkoumani). Ostatni naklady dale hradit musi!!! Napriklad pokud by ti dluzili z lonska pred insolvenci, tak to do insolvence spada, ale od te doby ti musi i tak platit najem atd. Pokud to tedy nejsou dluhy pred podanim insolvence, ale az po, porusuji insolvencni podminky a insolvence jim padne (konkurz). Jak pisou vyse - okamzite se obrat na spravce - dohledat jde.
@Halamka asi počítají s tím, že jim to vydáme, ale i bez toho dluhu by jsme to vrátit nemohli, víme už o několika zničených věcech
@Yopii Já to už vše dohledané mám, mám i číslo na tu správkyni, jen jsem se chtěla poradit, zda je to správný postup. Oni jim pak tu insolvenci zruší a stejně je nikdo nedonutí nám ty peníze dát. Podle těch dokumentů, které byly volně ke stažení, kde byl i kalendář jak spláceli tak prakticky ani tu insolvenci, z důvodů toho, že prostě nedělají neplatí a nebo platí, ale jednou za čtvrt roku nějakou směšnou částku v řádech stovek. Přitom víme, že makají na černo. Je to děs, já bych ty insolvence zpřísnila.
@Pandulka píše:
Naštěstí…Jinak už by to vážně postrádalo logiku
Stejně nám to nepomůže, protože to přesahuje už tu kauci a do toho ještě nepočítáme ty případné škody, zkusíme si s nimi promluvit a dát jim šanci na splacení do konce měsíce, jinak kontaktujeme insolvenčního správce.
Myslím si, že by měl existovat seznam neplatících nájemníků, je někdo pro?
Máme takový problém, nájemníci nezaplatili už dva nájmy. Jsou od letošního roku v insolvenci a dluh zřejmě neuhradí (i po odečtu kauce tam nějakých 10t dluhu zůstane a to budou po nich ještě nutné nějaké drobné opravy). Dozvěděli jsme se přes kamaráda, že se mají v plánu stěhovat a to tak, že rychle (prý jim schází jen klíče). Jak se zachovat? Má smysl kontaktovat jejich insolvenčního správce?
prosím o zachování anonymu