Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj,
nejsem moc technický typ a nemám se koho zeptat, tak zkusím tady. Mám pro malou novou autosedačku (z vajíčka vyrostla), je s isofixem, v autě (škoda yeti) by měl být, jsou tam i na sedadle takové látkové čtverečky s nápisem isofix, ale nemohu ten isofix najít
. To musím nějak odklopit zadní sedadlo, abych ho viděla? A jak na to přicvaknu tu autosedačku, když to je někde schované? Slečna mi to v obchodě předváděla na zkušebním sesadle, vypadalo to jednoduše, ale teď prostě nevím. Poradíte někdo? díky moc ![]()
No, ta oka nemusí být vidět, jsou mezi sedací a opírací částí sedačky v autě. Zalov rukou
A pap vezmi návod a podle něj nainstaluj
My máme až tu 15-36kg, ta se jen nasune doi těch ok. Návod ti poradí, bývá to tam dost podrobně i s obrázkama ![]()
Nic se neodklápí, jen ta kovová oka bývají často dost hluboko mezi opěradlem a sedákem sedadla, zkus tam nejdřív nacpat ruku, ať víš, kde ta oka přesně jsou. No a pak když to nejde silou, tak to jde větší silou
U většiny sedaček se ty chňapáky na autosedačce musí nějakým způsobem trochu vysunout, tak jestli je taky nemáš nějak zasunuté, to by pak nešlo ani největší silou ![]()
Přesně tak, zalov rukou mezi sedákem a opěradlem, měla by jsi najít kovová oka…mě se podařily lépe najít z kufru, v jakých místech jich asi máme…
A sedačka (my máme Romer 9-18) má takové výsuvné háky a těmi zajedeš do prostoru ok a zaluskneš to…jednoduchým tahem pak celou sedačku přitáhneš k opěradlu (čili skrátíš délku těch háků) a sedí to jak hrnec na prdel, jak se říká
Prvně mě to přišlo jako věda, ale je to jednoduché, po té nastavíš nohu do podlahy (pokud máš model, který jde jak do auta s isofixem i bez isofixu jako my. Vím, že už jsou modely jen do isofixových aut a ty nohu do podlahy nemají). No a jinak u každé sedajdy máš návod, jsou tam obrázky, tak to je dostačující i pro mě
a to nesnáším návody.
My máme octávku s isofixem a musmíme tu látku kde je ten nápis isofix odepnout zipem. Nevim jestli to vysvětluju srozumitelně, já moc popisovat neumim ![]()
Jo a ještě můj postřeh
Ze sedadla co nejvýš zvednout opěradlo hlavy… Já nadávala, potila se v 35ti stupňovém vedru co jsem to zas koupila za klunkr že to tam nejde…A na vině bylo opěradlo, které nebylo dost nahoře… ![]()