Instalace autosedačky na isofix

358
6.7.12 14:10

Instalace autosedačky na isofix

Ahoj,
nejsem moc technický typ a nemám se koho zeptat, tak zkusím tady. Mám pro malou novou autosedačku (z vajíčka vyrostla), je s isofixem, v autě (škoda yeti) by měl být, jsou tam i na sedadle takové látkové čtverečky s nápisem isofix, ale nemohu ten isofix najít :). To musím nějak odklopit zadní sedadlo, abych ho viděla? A jak na to přicvaknu tu autosedačku, když to je někde schované? Slečna mi to v obchodě předváděla na zkušebním sesadle, vypadalo to jednoduše, ale teď prostě nevím. Poradíte někdo? díky moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Taz
630
6.7.12 14:24

No, ta oka nemusí být vidět, jsou mezi sedací a opírací částí sedačky v autě. Zalov rukou ;) A pap vezmi návod a podle něj nainstaluj ;) My máme až tu 15-36kg, ta se jen nasune doi těch ok. Návod ti poradí, bývá to tam dost podrobně i s obrázkama :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
6.7.12 15:18

Nic se neodklápí, jen ta kovová oka bývají často dost hluboko mezi opěradlem a sedákem sedadla, zkus tam nejdřív nacpat ruku, ať víš, kde ta oka přesně jsou. No a pak když to nejde silou, tak to jde větší silou :lol: U většiny sedaček se ty chňapáky na autosedačce musí nějakým způsobem trochu vysunout, tak jestli je taky nemáš nějak zasunuté, to by pak nešlo ani největší silou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1939
6.7.12 16:19

Přesně tak, zalov rukou mezi sedákem a opěradlem, měla by jsi najít kovová oka…mě se podařily lépe najít z kufru, v jakých místech jich asi máme…
A sedačka (my máme Romer 9-18) má takové výsuvné háky a těmi zajedeš do prostoru ok a zaluskneš to…jednoduchým tahem pak celou sedačku přitáhneš k opěradlu (čili skrátíš délku těch háků) a sedí to jak hrnec na prdel, jak se říká :mrgreen: Prvně mě to přišlo jako věda, ale je to jednoduché, po té nastavíš nohu do podlahy (pokud máš model, který jde jak do auta s isofixem i bez isofixu jako my. Vím, že už jsou modely jen do isofixových aut a ty nohu do podlahy nemají). No a jinak u každé sedajdy máš návod, jsou tam obrázky, tak to je dostačující i pro mě :mrgreen: a to nesnáším návody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
712
7.7.12 09:03

My máme octávku s isofixem a musmíme tu látku kde je ten nápis isofix odepnout zipem. Nevim jestli to vysvětluju srozumitelně, já moc popisovat neumim :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
7.7.12 09:12

Jo a ještě můj postřeh :lol: Ze sedadla co nejvýš zvednout opěradlo hlavy… Já nadávala, potila se v 35ti stupňovém vedru co jsem to zas koupila za klunkr že to tam nejde…A na vině bylo opěradlo, které nebylo dost nahoře… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí