Intenzita pohybu miminka v 26 tt

260
11.2.25 18:26

Intenzita pohybu miminka v 26tt

Ahoj,
V naší květnové skupince pořád čtu, jak mají aktivní mimi a jak je to bolí u močáku jindy zase u žeber.
Já nějaké pohyby cítím, ale nepříjde mi to moc výrazné. Asi třikrát to byl takový intenzivnější kopaneček, že jsem si říkala aha, tak už to přišlo, ale pak to zas několik dní je slabší.
Jsem 25+1, na kontrole sem byla před týdnem a dobrý, placentu mám vzadu.

Trochu mě to znervózňuje, jak se furt říká, ať si ty pohyby hlídáme, jestli je prcek dost silný/aktivní. Vím, že může kopat i dovnitř. Cítím ho slabě vždy pár vteřin tak 2×/3× za den.

Tak mě napadlo zeptat se, jak to má více holek. Díky☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16460
11.2.25 18:30
@Chaturanga píše: Více

Taky jsem to cítila různě celé těhotenství. Chodila jsem do práce do nástupu na MD, byla jsem stále v pohybu a čekala, že mi syn bude kopáním práci narušovat a pohoda :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.25 18:37

Jsem 23tt (pohyby citím od 17t) a některé dny necítím skoro nic a někdy nemůžu spát, protože mi jsou pohyby nepříjemné. Nebolí to, ale rozhodně si to neužívám. Močák mě bolí, ale ne od pohybů, nýbrž od tlaku na něj a do žeber jsem ještě nic neschytala. Když mám pocit, že je dlouho v klidu, dám si ruku na holé břicho a do deseti minut pohyby citím a to mě uklidní. Jinak u mě se zintenzivňuje pohyb, když si na natažené nohy (stehna) dám notebook, to pak je intenzivní.

• Citovat
  • Upravit
11868
11.2.25 18:37

Některé děti jsou více aktivní některé méně…můžeš zkusit prcka vyburcovat třeba tím že uděláš pár dřepu nebo vypijes půl litru studené vody na ex…ale je možné že tam má prostě ještě hodně místa a třeba je aktivnější spíš v noci a ty to zaspis…já jsem měla obě děti aktivní hlavně v noci…přes den kolikrát ani ťuk…a u druhého kdy jsem byla i unavená tím jak jsem běhala za prvním dítětem tak jsem vytuhlatak že jsem to necítila ani třeba ve 35tt… a pak jsem druhý den premyslela kdyze jsem ho cítila naposled a dělala právě různý cviky abych ho vyburcovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.25 18:55

Kamradka posílala i video jak se jí dělají vlny na břiše. S druhou jsem byla v divadle když měla asi měsíc před porodem a celou dobu měla na břiše kopecky. Já to neznám. Pohyby jsem cítila jen večer a jen na jedné straně. Nikdy jsem nepoznala škytavku a to ani když byla vidět na monitoru. Pohyby byly vždycky slabé. Pořád stejné na stejně straně.
Od doby co chodí tak si to nejspíš vynahrazuje. Litá, běhá, hopsá. Je nevybehana.

• Citovat
  • Upravit
3072
11.2.25 18:58

První ditě jsem cítila hrozně slabě a netypicky- úplně v jiných časech a situacích, než se psalo v „navodech“. Druhatko trochu víc, ale taky žádná hitparáda, vlny a podobné věci jsem neměla nikdy. Každý ti má jinak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
11.2.25 21:03

Čekám druhé, teď 28tt a oproti první je to docrla síla, pohyby tentokrát cítím už někdo od 16tt, tehdy fakt třeba jednou za den „něco“ teď už opravdu často, stačí, když si na chvíli sednu, některé kopance jsou už až bolestivéy škytavku cítím v průměru tak 5× denně. Malý je hodně teritoriální, stačí, abych ho trošku utlačila rukou nebo nohou a hned se ozve, u dcery jsem to skoro neznala, ta divočila až později, ale škytavku jsem také poznala spolehlivě několikrát denně🤔 Každé dítko je holt jiné, třeba to tvoje bude pohodář a ne malý čert🙈 ale ono se to třeba ještě změní, jak rostou a mají míň místa, pohyby jsou výraznější🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
12.2.25 07:43

Moje mamka nás měla 4, ja jsem nejmladší a až u mě se divili, jak se dokáže boulit břicho. Já začínám 28.tt druhého těhotenství a i teď i poprvé byly pohyby výrazné, klidně mi víckrát denně břicho nadskakuje, mám asi divoké děti. Skytavku zatim nepoznám, občas mam podezření, ale vždy je to jen chvilicka, jak má dost místa, otočí se hned jinak. Za mě je důležité, abys tak nějak o miminku věděla. Kdyz víš, ze jsou pohyby jemné, tak prostě pozorovat ty. Každý to cítí jinak, však jsou i matky, které o těhotenství neví do porodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1729
13.2.25 20:31

Buď v klidu, některý miminka jsou línější. Doktor by poznal kdyby byl nějaký problém :) A ještě tě může uklidnit to, že během dne ty kopance moc nevnímáš, já jsem třeba byla celý den v práci a večer si říkám - tyjo, kopal mě vůbec dneska?? :mrgreen: Jasně, že jo; jen jsem to nevnímala. A taky se dětičkám dost střídají dny klidu a aktivity :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
13.2.25 20:50

Díky holky, že ste se podělily o své zkušenosti. Jsem hned klidnější:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Myska555
14.2.25 16:12
@Chaturanga píše: Více

Chápu že ne to znervozňující ale buď ráda.
Moje mimi je aktivní (29+1tt) placenta blbě uložená snad i každý jeho nádech. A nebudu lhát občas je to i bolestivé. Jsou dny kdy je opravdu v klidu a jentak si tam párkrát zavrtí. Ale jsou dny kdy mě doslova okopává, břicho jede ze strany na stranu, a já se bolestmi kroutím a vzdychám🫣

• Citovat
  • Upravit
Myska555
14.2.25 16:22
@Daisy98 píše: Více
je, tak já se teda přidávám na stranu dítěte šikanátora. 🤣 bolestivé kopance, pohyby taky né 2× příjemné, a škytka minimálně 5× denně🤣 ale je pravda že jak je klid začínám být nervózní. Tak co vlastně chci🤣
  • Citovat
  • Upravit
227
19.2.25 12:15
@Myska555 píše: Více

Jsem docela ráda, že v tom nejsem sama, malý už je hlavou dolů a ty nožičky do žeber a žaludku jsou fakt krása, zajímalo by mě, co budu další skoro 3 měsíce dělat, jestli to taka bude pokračovat, k tomu dráždivá děloha a některé chvíle to musím prodýchávat, procházet se a snažím se malého zpátky uspat, je aktivní snad nonstop🙈 chvíle kdy spí se snažím využívat k tomu, abych se najedla, když se vrtí, tak to opravdu nejde🤣 doufám, že se vydivočí už v břiše a po narození to bude kliďas😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Myska555
19.2.25 12:20
@Daisy98 píše: Více

A jaký jste týden? Já jsem 29+6 dneska a je to čím dál horší😃 po pravdě někdy i vyjeknu bolestí.. těšila jsem se na větu " čím bude větší tím bude klidnější" ale zatím se mi zdá, že mě okopává za trest že tam nemá místo!🤣
No nicméně, jsem asi divná „skoromatka“ ale pohyby mého potomka pro mě doopravdy nejsem příjemné, a užívám si je hodně málo kdy.

• Citovat
  • Upravit
227
19.2.25 12:33
@Myska555 píše: Více

28+3 a teda den ode dne horší a horší🙈 a ta škytavka, to je jak tik v oku, ale místo zoho je v břiše, pak ho to přestane bavit a začne strašně vyvádět🙈 Pohyby jsem si užívala ze začátku, když to bylo takové to jemné oťukávání, teď jsem sice ráda, že vím, že je v pořadku, tak za každý pohyb děkuji, ale zároveň nadávám, že to bolí a nemůžu dýchat🤣 a když trefí močový měchýř nebo čípek, tak teda nadskakuju opravdu viditelně. Včera už jsem googlila, jak je v tom břiše uspat, aby tak nevyváděl, ale hlazení ani zpívání moc nefunguje🙈 ale spolehlivě teda funguje zavolat manžela, aby ty pohyby cítil, nebo vytáhnout telefon s kamerou, to je pak jak socha😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí