Internet na chatu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11560
27.12.17 10:08

Jestli „víme“, že tam má O2 solidní signál, tak ještě zjistit, jestli tam má LTE. Dostat internet do počítače se dá zhruba 3 (4) způsoby. Pomocí toho USB sticku, do kterého se vrazí ta SIM. Jednou se to nainstaluje a pak už nebývá problém- jen se musí na začátku připojení „nastartovat“ to datování. Nepůjde na to připojit mobil (jednoduše) a nepůjde na to připojit třeba víc počítačů najednou (jednoduše). Nainstalovat se to dá klidně do 3 různých PC. Druhá možnost je vložit tu SIM normálně do mobilu, který umí sdílet internet (HOTSPOT)- což je naprosto běžná funkce. Ten mobil jednak sám má přístup na web a druhak mobil vysílá pomocí wi-fi a jiný PC (notebook, mobil…) se na to připojí jako na běžnou wifinu. Vyžírá to docela baterku toho mobilu a pokud bych měl pouze 1 mobil a používal operátora třeba Vodafone, tak ten mobil musí být dvousimkový. Nebo se dá poměrně levně koupit použitý mobil, který bude jen šířit internet. Chtělo by to, aby tenhle mobil uměl LTE, jinak ten internet může být výrazně pomalý. Třetí možností je koupě modemu, do kterého se dá vložit SIM a funguje to podobně, jako by to šířil ten mobil z předešlého příkladu. Ten modem může být i přenosný na baterii. Ještě jedna možnost- některé notebooky mají dokonce slot přímo na SIM kartu.
Důležitý bude správný výběr SIM a služeb s ní spojených. Pokud nevím, jak často se budu připojovat, tak si koupit něco, kde se bude spotřebovávat určité množství dat a je trochu jedno, jestli za týden, nebo za 2 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1208
27.12.17 11:01

Pokud tam má O2 signál tak kup simku od nich. Pokud vím měli akci na data 5gb zadara k dobití. Jinak ty 3 stovky je za 1,5 Gb moc. Podívej se na virtuální operátory co nabízí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
10.10.20 01:10

Prosim o radu, vubec se v tom nevyznam a uvitam jak zkusenosti s konkretnimi tarify, tak hlavne nasmerovani, co mam vlastne hledat, protoze ani v nejmensim netusim. :mrgreen:
Jde o to, ze potrebuji par tydnu v roce (dejme tomu cca 6 tydnu) pracovat na chate. Potrebuju k tomu pripojeni na internet do notebooku a do mobilu. Muj soucasny operator Vodafone ma totiz v miste velmi spatny signal, takze uvazuju, ze svou soucasnou simku dam synovi a pro sebe si poridim novy tarif do mobilu a soucasne s nim neco na tu chatu. Internet musi byt bezdratovy a prenosny, abych mohla pracovat venku a presouvat se z nasi chaty na chatu tchanovcu, ktera je od nasi cca 70m. Hotspot mi to asi nevyresi, kdyz to hodne zere baterku. Vubec netusim, jakou rychlost potrebuju. Co teda mam vlaste hledat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21072
10.10.20 08:11

@Hoa Mai mobilni internet hledejte. Dostanete maly router se simkou a k nemu se z notasu a mobilu pripojite pres wifi. A jestli ma u vas vodafone spatny signal, tak hledejte u tmobilu nebo O2. Vsechno je prenosny a ten router ma baterku, tak vydrzi hodinu az dve fungovat i bez site. Pripadne dlouho s powerbankou. Jen jsou omezena data dost. Cena leze hodne nahoru. Ale pokud nebudete mit videokonference apod. Tak by to melo byt v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25557
10.10.20 08:19

@Cenarius to sice ano, ale častou jsou tyhle tarify/smlouvy koncipovány tak, že je nelze vypovědět hned za 6 týdnů.. řešila jsem net na chalupu a byl to docela mazec, nabídek je hodně - dobrý přehled je třeba na https://pripojto.cz/…k-internetu/
vyjede to nabídky dle pokrytí konkrétními operátory…
my nakonec kvůli signálu skončili u pevného internetu s takovým „stožárem“ za 450Kč/měs., ale neomezená data, což jsem potřebovala a je to se smlouvou na dva roky (chalupu využíváme i celoročně, takže OK..).. původní řešení - přenosná krabička - nám absolutně nestačila, protože dcery byly na mobilu, já na noťasu a za pár dní jsem data musela dokupovat..
no řešila jsem to celé s různými operátory asi dva měsíce a byly to celkem nervy…místní poskytovatelé by byli nejlevnější a nejlepší, jenže ti zrovna v naší lokalitě neměli pokrytí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
10.10.20 09:16

@Lucy75 já jsem to nemyslela tak, že bych tam jednorázově pracovala 6 týdnu, ale cca 6 týdnu v roce, dlouhodobě (prostě když mají děcka prazdniny). Bude to čistě jen pro mou práci, žádné děcka na mobilu apod.
A to, co máš ty, tam stojí jen ten stožár 450kc/měsíc nebo celý ten tarif? Můžeš mi prosím dát kdyžtak odkaz, co to přesně je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25557
10.10.20 10:22

@Hoa Mai to ti nepomůže, páč je to klasický internet na chalupu od Vodafonu, je to taková šedá kulatá anténa, data neomezená, ale nedá se přenášet - čili by ti to nepomohlo k těm rodičům…
podobnou službu ale nabízí 02 i T-mobile, hoď si lokalitu do toho mého odkazu a vylezou ti samy možnosti, jak to řešit…
mně se zdá ta naše cena dost vysoká, ale jsme holt všichni hodně na netu, i filmy, youtube, holky hry apod. a bohužel bez wifi už na chalupu nechtěly mrchy jezdit :mrgreen: fakt jsem to ale řešila poměrně dost dlouho, srovnávala nabídky, pak byly problémy s instalací, reklamace.. no užila jsem si s tím fakt svoje, než jsme byli plně on-line :mrgreen: Zkus nejbližšího místního nejbližšího poskytovatele netu, lokální provideři mají lepší ceny než giganti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
905
10.10.20 10:46

Máme doma neomezeny internet od O2 a k tomu jsme si pořídili přenosný internet za 249,–kc/měsíc 30GB dat. Je to tedy do zásuvky. Chyta i LTE pokud je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák