Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zakladatelko, já bych na potrat nešla. Už ti sem i někdo psal, co třeba adopce? Uděláš někomu velkou radost a pro tebe to bude bezpečnější. Je otázka jestli to zvládneš. Na druhou stranu získáš dalších 6 měsíců na rozhodnutí a pak už to nebude malé nic v břiše, ale opravdové dítě. To že tě teď nemiluje, ale je s tebou rád. Třeba by ho dítě zhouplo k tomu být s vámi a láska by přišla časem. A ono být s někým koho mám rád, i když z něj nejdu do kolen, taky není špatný, neopadá tam pak zamilovanost a může ten vztah být pořád stejně super.
A i když se rozhodneš si mimčo nechat, tak mateřská není nejhorší. Jestli je otec dítěte fajn, tak by tě určitě i fin. podpořil a třeba by jste fakt spolu zůstali a můžete být rodina.
Adopci si predstavit neumim. Pokud bych si miminko nechala tak se vsim vsudy. Neumim si predstavit ze bych ho 9 mesicu nosila a pak dala nekomu druhemu. Stejne tak me desi predstava ze bych na to byla sama
@Anonymní píše:
Adopci si predstavit neumim. Pokud bych si miminko nechala tak se vsim vsudy. Neumim si predstavit ze bych ho 9 mesicu nosila a pak dala nekomu druhemu. Stejne tak me desi predstava ze bych na to byla sama
Už ho skoro třetinu toho času nosíš
. Sama na to můžeš být vždycky, nikdo neznáme budoucnost.
@Anonymní píše:
Ale to dite jiz existuje, tak se k tomu postav celem! Delas, jakoby teprve melo vzniknout! Nosis ho skoro 3 mesice a ted ho kvuli nejakemu nezodpovednemu floutkovi zabijes?
Miminko bych si nechala. O své první jsem ve 12tt přišla a už to bylo cítit, už to bylo miminko. Otec je sobec, matka, vedená láskou, zvládne všechno. Držím palce a posílám sílu. ![]()
@Anonymní píše:
tak to das tak ci tak,pokud si ho nenechas ![]()
jak se nazyva doktor,ktery dela interupce?nejak mi to vypadlo ![]()
@Anonymní píše:ŘEKNU TI TEĎ něco, co jsem sem psala, mám ženu v okolí, která se chovala podle toho, jak okolí pískalo a přálo si, ne co cítila ona co si přála, pomoci se nedočkala ani od svého manžela, poté se manžílek nechránil ještě jednou a to dítě si nechala, ale to je kapitola o něčem úplně jiném, k věci nyní šíleně lituje interupce, trápí jí to, nedokáže zapomenout a VÍ, ŽE TO BYLA STRAŠNÁ, ALE STRAŠNÁ CHYBA
@rozand píše:
Už ho skoro třetinu toho času nosíš. Sama na to můžeš být vždycky, nikdo neznáme budoucnost.
ano souhlasím
, nechci si ho zakladatelko, stejně ho už miluješ, jen o tom nevíš, opravdu si ho nech, budeš toho pak hroozně litovat věř mi
No mam celou noc pred sebou, spat se nechystam asi bych ani nezabrala. Je mi moc lito jak se k tomu postavil vzhledem k tomu ze puvodne tvrdil ze to dite chce. Ale muzu si za to sama. Kazdopadne v hlavě mam tolik myšlenek az to pěkné není a mela bych si to srovnat co nejdřív. Ja jsem celou dobu nakloněna spise k tomu si mimi nechat
@Anonymní píše:
No mam celou noc pred sebou, spat se nechystam asi bych ani nezabrala. Je mi moc lito jak se k tomu postavil vzhledem k tomu ze puvodne tvrdil ze to dite chce. Ale muzu si za to sama. Kazdopadne v hlavě mam tolik myšlenek az to pěkné není a mela bych si to srovnat co nejdřív. Ja jsem celou dobu nakloněna spise k tomu si mimi nechat
Pokud to bereš takto, tak si ho nech. Do konce života bys litovala toho, že si ho dala pryč. A to nemluvím o tom, kdyby se něco nepovedlo a ty bys pak už děti mít nemohla. Sice se to stává v minimu případů, ale stává.
Nech si ho
Z toho, jak píšeš, je úplně jasné, že bys toho hrozně litovala. Věřím, že Ti určitě někteří lidi pomůžou. Drž se a hodně štěstí ![]()
Zakladatelko, byla jsem ve stejne situaci jako ty, takze tady je strucne muj pribeh a jak jsem tu situaci vyresila ja.
Zamilovana az po usi a po par mesicich neplanovane tehotna, dite jsem si prala uz x let pred tim. Otec ditete mi rekl, ze je to moc brzy, ze dite se mnou chce, ale az za par let. Zvazovala jsem uplne vsechno. Adopci a pestounskou peci jsem zavrhla a svobodna matka jsem taky byt nechtela. Sla jsem nakonec s tezkym srdcem na potrat, s pritelem jsme byli spolu jeste dalsi tri roky, ale nakonec jsme se rozesli, kdyz mi rekl, ze si to rozmyslel, a ze dalsi dite uz nechce (mel 2 z predchozich vztahu). Kruta realita, ale stalo se. Nicmene dnes jsem vdana, mam krasne zdrave dite, chtene i tatinkem, a ackoliv jsem si myslela, ze me me rozhodnuti jit na potrat bude pronasledovat, nestalo se tak.
Drzim Ti palce at se rozhodnes jakkoliv!
PS: troufam si tvrdit, ze s pritelem na 99,9% nezustanes, takze res sebe a sve pocity, ne jeho
.
@Anonymní píše:
takže je to vlastně jasné, napiš nám jestli budeš chtít, jak to dopadlo ![]()
Než půjdeš na potrat, zkus kontaktovat nějakou organizaci, která těhotným ženám pomáhá, např.:
https://hnutiprozivot.cz/…ime-pomahame
https://hnutiprozivot.cz/linka-pomoci
Utřídíš si myšlenky. Potrat nelze vrátit, a z toho, co píšeš, spíš cítím, že na něj jít nechceš. Mohl by následovat postabortivní syndrom (třeba když žena zjistila, že v době, kdy potrat podstoupila, to nebyl jen „shluk buněk“ - toto může vyplout na povrch třeba i později, až budeš čekat plánované dítě a chodit na ultrazvuky a uvidíš, co všechno miminko v tom či onom týdnu už má a umí, zkrátka potrat je pro mnoho žen psychicky velmi náročný i řadu let poté…). Zkus nějaké organizaci zavolat. Přeji moudrost v rozhodování. ![]()
@Anonymní píše:
Je to lhář a manipulátor… Jestli půjdeš, tak ho hlavně kopni do zadku.. ![]()