Interrupce - můj příběh

Napsat příspěvek
Velikost písma:
602
25.9.18 12:24

@Klopotkova říká vám něco pojem emoční inteligence?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
25.9.18 12:28
@Klopotkova píše:
Mohu se vyjadřovat k tomu, k čemu chci a taky tak budu konat bez vašeho svolení. Diskuse je veřejná a téma mi vyskočilo v nových příspěvcích a zaujalo mě, ale vy byste zřejmě chtěla znovu totáč a cenzuru názorů…, ne zatím nechci a nikdy jsme se o to nepokoušeli, tak nevím, zda by to šlo nebo ne, zatím to není na pořadu dne.

Jenze jsi si nevsimla mila Klopotkova,ze to dite jiz existuje a je docela vyvinute.Tady snad nejde o to se rozhodnout zda-li si poridit dite nebo nikoliv.Samozrejme ideal je neco jineho,ale to dite jiz existuje chapes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
25.9.18 12:28
@Lisianne píše:
@Klopotkova říká vám něco pojem emoční inteligence?

Zakladatelka chtěla slyšet názory nestranných lidí, ono to nebude tak růžové, jak jí tady některé píšete, ale je to na ní, záleží vše na ní, já jsem jen napsala názor, že já bych si dítě nenechala, kdybych byla na straně zakladatelky a řešila problémy, které má ona nyní, nikdo za ni svůj život neodžije, ať se rozhodne sama.

• Citovat
  • Upravit
Klopotkova
25.9.18 12:30
@jannina1 píše:
Jenze jsi si nevsimla mila Klopotkova,ze to dite jiz existuje a je docela vyvinute.Tady snad nejde o to se rozhodnout zda-li si poridit dite nebo nikoliv.Samozrejme ideal je neco jineho,ale to dite jiz existuje chapes?

Ne, neexistuje, ještě se nenarodilo.

• Citovat
  • Upravit
602
25.9.18 12:33

@Klopotkova tak už jste se vyventilovala, máte ještě něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.9.18 12:36
@LaPaloma píše:
Podle mně je mnohem horší zvládnout psychicky dát narozené dítě k adopci než jít na potrat.

To asi chapu, precejen u potratu se rozhoduje o nekom, koho znam jen z doslechu, s narozenym ditem uz je to setkani tvari v tvar. Co se tyka dlouhodobe smireni se, typovala bych, ze to hodne zalezi na tom, jake ma clovek hodnoty, potreby, presvedceni… Jak moc napr. potrebuje mit veci pod kontrolou za kazdou cenu (to muze byt tezke pomysleni, ze „moje“ dite nekde zije a ja na to jak zije, nemam zadny vliv)… Jestli vnima dite v prvnim trimestru uz jako bytost (to muze byt tezke pomysleni, ze z moji vule zivot te bytosti zkoncil tak brzo)… Atd. Osobne po tom, co jsem v 7tt zkoncila na kapackach mam mnohem vic pochopeni pro zeny, ktere chteji jit na potrat, protoze tehotenstvi muze byt fakt narocne. Ale zaroven s narozenim syna jsem si mnohem vic uvedomila, ze u potratu jde o konkretni bytosti, tak jsem i mnohe vic „pro sanci“ a „pro zivot“ nez jsem byvala driv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
25.9.18 12:36
@Klopotkova píše:
Ne, neexistuje, ještě se nenarodilo.

Ze zatim neni videt, neznamena, ze neexistuje.Vic snad ani nema cenu psat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.18 13:03

Ahoj,nečetla jsem diskusi, reaguji na zakladatelku. Po revizi (zamlklé těhotenství) mi zjistili rozsáhlé srůsty v děloze - následek interupce a teď mám velký problém otěhotnět a udržet plod. Je to boj a nevím, zda vyhraju, tak to yvaž i z možné zdrav. stránky a zda chceš v budoucnu děti…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.9.18 13:10

Ono je to s tim otcem trochu slozite a hrozne tezko se da do pár řádků vepsat jak to cele opravdu je. Nicmene tim ze mam odpracovane roky bude i materska. A ted uz si setrim z kazde vyplaty co se da takze bude i nejaka ta rezerva. A jak se k tomu celemu nakonec postaví chlap nevim a nespoleham se na nej. Ikdyz ted, kdyz vi ze mimi bude zase obraci a chce vsecko zarizovat. :lol: ale kdo vi zvladnu to tak jako tak. Kdyz se muj otec dokazal sam postarat o dve male deti tak ja musim zvladnout jedno.

• Citovat
  • Upravit
602
25.9.18 13:30

Přesně tak, když je vůle, dá se téměř vše. Tak to nevypadá tak zle z hlediska financí a ohledně chlapa se to vyvrbi časem. Kdykoliv na dítě může člověk zůstat sám, ne jen na začátku. Klidně se pak může stat, že potkáš s kočárkem nějakého taťku či chlapa co je sám. :) Znám takový případ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
25.9.18 13:33

Pokud se k tomu stávající budoucí tatínek postaví jak se sluší, tak to by bylo skvělé, jestli ne, tak jak jsem psala „pro jedno kvítí…“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
601
25.9.18 13:47

@terien přesně tak líp bych to nenapsala, on ohledy moc nebral tak je hlavně neber ty!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.9.18 13:53
@Anonymní píše:
Ono je to s tim otcem trochu slozite a hrozne tezko se da do pár řádků vepsat jak to cele opravdu je. Nicmene tim ze mam odpracovane roky bude i materska. A ted uz si setrim z kazde vyplaty co se da takze bude i nejaka ta rezerva. A jak se k tomu celemu nakonec postaví chlap nevim a nespoleham se na nej. Ikdyz ted, kdyz vi ze mimi bude zase obraci a chce vsecko zarizovat. :lol: ale kdo vi zvladnu to tak jako tak. Kdyz se muj otec dokazal sam postarat o dve male deti tak ja musim zvladnout jedno.

Tak treba kamaradovi jen nekdo nakukal, ze dokud neciti „motylky v brise“, tak to neni „opravdova laska“ a on je jako i.io. znejistenej, jestli teda kdyz „chci s tou holkou spat, chci s ni travit cas, chci s ni mit deti a zarizovat jim vybavicku“ je to uz dost laska nebo jestli teda prijdou ty motylci :zed: Asi i to, ze se mas „rozhodnout podle sebe“ s tim mohlo souviset a mit podobny kontext, treba to neni tak, ze dite nechtel, jen mu nekdo poradil nejakou hloupost, jako „nesmis ji do ditete nutit, nebo ti to pak vycte“… Ale jak pises snazila bych se stat na vlastnich nohou, chova se kamarad trochu divne na to, aby sis mohla dovolit koukat se na nej ruzovymi brylemi. Ale dokazu si predstavit, ze to nemusi byt takovy i.io. jak jsme tady na emiminu usoudili. A ze s dobrou vuli a dobrou komunikaci na obou stranach vam ten vztah par peknych mesicu nebo let treba vydrzi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
25.9.18 14:01

@malytlustyhroch ja myslim, ze kdyz clovek zamiovany je, tak to tutove vi. Snad si uz zamilovana byla a vis, jaky je to naval emoci, jak nemuzes na toho dotycneho prestat myslet, nemuzes ani chvilku bez nej byt, mas pocit, ze neni lepsiho cloveka na svete.

Pokud se musi vubec ptat, zda miluje nebo ma dokonce pocit, ze asi nemiluje, tak zamilovany rozhodne neni.

Zda staci mit nekoho rad a sdilet spolecne cile a hodnoty v zivote pro spokojene manzelstvi je otazka. Kdyz se do toho jde takto racionalne s ocekavanim takovym, ze kazda laska casem vyprcha a ze nejdulezitejsi je si rozumet a spolecne neco budovat, tak pak to nejaky cas muze fungovat docela dobre...... do te doby, nez panovi pres cestu prebehne nejaka mlada slecinka a jemu to pomota mozek. To se sice stava i v manzelstvich, kde se manzele puvodne milovali, ale pokud tam nebyla ani ta prvnotni laska, tak si myslim, ze to prijde driv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
25.9.18 14:02
@Anonymní píše:
Ono je to s tim otcem trochu slozite a hrozne tezko se da do pár řádků vepsat jak to cele opravdu je. Nicmene tim ze mam odpracovane roky bude i materska. A ted uz si setrim z kazde vyplaty co se da takze bude i nejaka ta rezerva. A jak se k tomu celemu nakonec postaví chlap nevim a nespoleham se na nej. Ikdyz ted, kdyz vi ze mimi bude zase obraci a chce vsecko zarizovat. :lol: ale kdo vi zvladnu to tak jako tak. Kdyz se muj otec dokazal sam postarat o dve male deti tak ja musim zvladnout jedno.

Ahoj Tulipáne,

chápu dobře, že ses na potrat vykašlala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí