Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj tady zakladatelka, miminko si nechám. Nebudu lhát, moc jsem toho nenaspala a noc to byla opravdu dlouhá. Hned rano jsem volala a zákrok zrušila. Ted už jen budu doufat že bude mimi zdravé a ze vse pujde jak má. Dekuju vsem za rady a příběhy , opravdu mi to pomohlo, uz ted jsem rada za to jak jsem se rozhodla, ale prosím mějte pochopení i pro ženy ktere se rozhodnou opačně. Je opravdu těžké být na to rozhodnutí sama bez jakekoliv podpory od partnera. A myslim ze to ne kazdy zvladne.
jsem rada, ze jsi se takto rozhodla. Ja nemam problem s potraty, ale ze tveho pribehu bylo jasne, ze by si MOC trpela, kdyby ses rozhodla pro potrat.
Vubec se neboj, jsi mlada a cely zivot mas pred sebou. Tvuj stavajici (ne)partner mozne z tveho zivota odejde a otevrou se jine dvere. Bud silna!
@Klopotkova píše:
Určitě je, ale interrupce je zbabělé řešení, ale snazší, než dát dítě k adopci, na místě zakladatelky bych si dítě nenechala, zkazí si život, je mladá,dítě může mít s někým jiným, kdo ji bude milovat.
a jak souvisi laska k zene s laskou k diteti?
treba by zas nemiloval dite, ktere by s ni mel…
takove kdyby je na nic… ![]()
@Janita3 píše:
Ahoj, já jsem taky moc ráda, že si se rozhodla mimi nechat. Určitě by si jinak časem svého rozhodnutí litovala.@Reaskiller Napsala jsi to krásně o tom dvojím světu. Nerozumím takové situaci, já jsem prostě proti interupci v době, kdy je tolik možností ochrany. Budu moc držet palečky, aby se Vám co nejdříve zadařilo. Aby Vaše holčička rozmrzla do krásy a hlavně zdraví
Dekuji mockrat
snad se nam nase Luisa uchyti.. boj je to extremni ale co Vam zenskym budu rikat
taky mate sve starosti ![]()
No..interupce je velmi slozite tema a kazda na to mame jiny pohled.. a beru to
jsem i nejsem proti interupci.. zalezi proste na situaci..
@Kralikcek píše:
a jak souvisi laska k zene s laskou k diteti?
treba by zas nemiloval dite, ktere by s ni mel…takove kdyby je na nic…
Já jsem proti tomu přivést dítě do nefunkčního nebo žádného vztahu, mám to tak nastavené a cítím to tak.
Zakladatelko, prosím tě, pochopila jsi, že tě ten chlap chce jen na sex, že jo? Ty kecy o zamilování jsou jen a jen kecy, proboha prober se!!!
Navíc to má poněkud nešťastnou dohru, která stojí nevinný život. Kdyby ten chlap byl co k čemu, tak se o vás postará. Ale nezralí jste oba. Třeba ti ten potrat otevře oči.
Edit. Tak to mám dočtené. No nebudeš to mít lehké, ale držím pěsti. ![]()
Příspěvek upraven 25.09.18 v 10:45
@Klopotkova píše:
Já jsem proti tomu přivést dítě do nefunkčního nebo žádného vztahu, mám to tak nastavené a cítím to tak.
no, ono mnohdy privede matka dite jen proto, aby si udrzela chlapa a to je funkcni vztah?
ono ty otrepane fraze o funkcnim vztahu dnes rika kazdy, ale kdyz ctu o obetovala pro deti, obetovala pro rodinu, nemiluju manzela, nechce manzelka…nevim, zda bychom nevymreli s tou Tvou teorii…ale samozrejme bych si prala taky pouze deti z funkcnich vztahu
@Kralikcek píše:
no,ono mnohdy privede matka dite jen proto,aby si udrzela chlapa a to je funkcni vztah?ono ty otrepane fraze o funkcnim vztahu dnes rika kazdy,ale kdyz ctu o obetovala pro deti,obetovala pro rodinu,nemiluju manzela,nechce manzelka…nevim,zda bychom nevymrela s tou Tvou teorii…ale samozrejme bych si prala taky pouze deti z funkcnich vztahu
Jít do vztahu s tím, že mě ten chlap nemiluje, abych vychovávala dítě sama, já tak nejsem nastavená, nikdy bych to tak nechtěla, už od asi svých 16ti let vím, že bych být svobodnou matkou nechtěla, že by byl můj život o ničem a prázdný, byť by v něm tedy bylo to dítě. ![]()
Samozřejmě, dítě není zárukou ničeho, to, že se narodí do krásného, funkčního vztahu ještě neznamená, že v tom vztahu do budoucna nebudou problémy a že ti dotyční spolu kvůli dítěti zůstanou, to tak vůbec nemusí být, ale přivést na svět dítě do už předem nepovedeného vztahu je dle mého názoru nezralé a nezodpovědné.
… nicméně každý jsme jiný a pokud by se zakladatelka měla trápit interrupcí a je rozhodnuta dítě mít navzdory všem překážkám, protože to mít lehké nebude, tak ať dítě na svět přivede, nebude první ani poslední.
@Reaskiller take drzim palecky a naprosto te chapu… mam dcerku z IVF a budeme to muset jak to vypada podstoupit znova, aby se dockala sourozence… ![]()
Chtela jsem se Te zeptat, vis nebo si myslis, ze embryo je holcicka? Mne rikali, ze pohlavi mohou v CAR ovlivnit pouze v pripade dedicne nemoci, ktera by se projevila jen u jednoho pohlavi… ![]()
Ale rika se, ze z ivf jsui vetsinou holcicky ![]()
@Klopotkova píše:
Jít do vztahu s tím, že mě ten chlap nemiluje, abych vychovávala dítě sama, já tak nejsem nastavená, nikdy bych to tak nechtěla, už od asi svých 16ti let vím, že bych být svobodnou matkou nechtěla, že by bylmůj život o ničem a prázdný, byť by v něm tedy bylo to dítě.
Samozřejmě, dítě není zárukou ničeho, to, že se narodí do krásného, funkčního vztahu ještě neznamená, že v tom vztahu do budoucna nebudou problémy a že ti dotyční spolu kvůli dítěti zůstanou, to tak vůbec nemusí být, ale přivést na svět dítě do už předem nepovedeného vztahu je dle mého názoru nezralé a nezodpovědné.… nicméně každý jsme jiný a pokud by se zakladatelka měla trápit interrupcí a je rozhodnuta dítě mít navzdory všem překážkám, protože to mít lehké nebude, tak ať dítě na svět přivede, nebude první ani poslední.
Kazdy neni az tak zavisly na tom druhem..pro nekoho je zivot hezky i kdyz je bez partnera..nerikam primo plny,ale rozhodne ne o nicem a prazdny…
Ja obcas ctu Tve prispevky a nikdy jsem z nich moc nepochopila,zda Ty mas funkcni vztah a partnera milujes…deti jeste nemas,ze?
ja zas deti uz mam,ale partnera uz zas ne ![]()
Ono si nevyberes.....ale rozhodne nejsem opustena a s zivotem o nicem ![]()
@Kralikcek píše:
Kazdy neni az tak zavisly na tom druhem..pro nekoho je zivot hezky i kdyz je bez partnera..nerikam primo plny,ale rozhodne ne o nicem a prazdny…Ja obcas ctu Tve prispevky a nikdy jsem z nich moc nepochopila,zda Ty mas funkcni vztah a partnera milujes…deti jeste nemas,ze?
ja zas deti uz mam,ale partnera uz zas ne
Ono si nevyberes.....ale rozhodne nejsem opustena a s zivotem o nicem
Nemám děti, zatím je nechci, ale do budoucna nechci zůstat bezdětná, ano, máme krásný vztah, jsme spolu už několik roků, také nejsem na partnerovi závislá, jsem vlastně introvert, který má rád svůj klid, pro mě nejsou děti středobodem vesmíru, i když je ráda mám, to zase jo, do nefunkčního vztahu bych však dítě nepřivedla, nepřijde mi to dobré pro nikoho, tak to mám já, někdo to může mít zase úplně jinak, jistě je tady nemálo žen, které chtějí být maminkami za každou cenu, ať už s partnerem nebo bez. ![]()
@Klopotkova píše:
Nemám děti, zatím je nechci, ale do budoucna nechci zůstat bezdětná, ano, máme krásný vztah, jsme spolu už několik roků, také nejsem na partnerovi závislá, jsem vlastně introvert, který má rád svůj klid, pro mě nejsou děti středobodem vesmíru, i když je ráda mám, to zase jo, do nefunkčního vztahu bych však dítě nepřivedla, nepřijde mi to dobré pro nikoho, tak to mám já, někdo to může mít zase úplně jinak, jistě je tady nemálo žen, které chtějí být maminkami za každou cenu, ať už s partnerem nebo bez.
Vidis a ja z Tveho popisu spise pochopila,ze nemate funkcni vztah ![]()
Deti zmeni mnohe..ja mela manzela, da se rict hezky vztah, a uz od doby tehotenstvi se zacalo menit mnohe a po porodu jsem zjistila,ze manzela nejspis ani neznam…dalsi otřepaná fráze
,jak se může někdo neznat ve vztahu,ze?
Uvidiš, třeba budeš jedna z těch, které přivedou dítě do funkčního vztahu
![]()
Nenech se některými příspěvky vystrašit. Vše se dá zvládnout, neboj, krůček po krůčku. Vybavicka se dá pořídit i z druhé ruky, příspěvky, řidičák, kalkulovat… Vše zvládneš.
Chlapa a vztahy nefunkční zkus třeba co nejméně řešit, záměr se na mini a vše kolem něj. Časem to nebude tak horké jak to vypadá teď.
@Aniga píše:
@Reaskiller take drzim palecky a naprosto te chapu… mam dcerku z IVF a budeme to muset jak to vypada podstoupit znova, aby se dockala sourozence…
Chtela jsem se Te zeptat, vis nebo si myslis, ze embryo je holcicka? Mne rikali, ze pohlavi mohou v CAR ovlivnit pouze v pripade dedicne nemoci, ktera by se projevila jen u jednoho pohlavi…
Ale rika se, ze z ivf jsui vetsinou holcicky
Dekuji mockrat
Vime, ze je to holcicka.. My jsme podstupovali geneticke vysetreni prave
ale spermie s urcitym pohlavim nikdo nevybiral
Oplodnovalo se ICSI, s PK a PGS ![]()
@Klopotkova až budete někdy čekat dítě, tak se vyjadřuje, vaše komentáře jsou nyní bez zkušeností a mohou zbytečně ubližovat. Nebo je chcete a nejde to, kdyz tak vášnivé píšete po diskuzích tohoto typu?
@Lisianne píše:
@Klopotkova až budete někdy čekat dítě, tak se vyjadřuje, vaše komentáře jsou nyní bez zkušeností a mohou zbytečně ubližovat. Nebo je chcete a nejde to, kdyz tak vášnivé píšete po diskuzích tohoto typu?
Mohu se vyjadřovat k tomu, k čemu chci a taky tak budu konat bez vašeho svolení. Diskuse je veřejná a téma mi vyskočilo v nových příspěvcích a zaujalo mě, ale vy byste zřejmě chtěla znovu totáč a cenzuru názorů…, ne zatím nechci a nikdy jsme se o to nepokoušeli, tak nevím, zda by to šlo nebo ne, zatím to není na pořadu dne.