Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Klopotkova píše:
To jsi napsala moc hezky, takže myslíš si, že tzv. vztahy z rozumu nejsou holt rozumné? Já si to myslím, do takového vztahu bych možná šla někdy v 50ti letech, i když ani tím si nejsem jistá, naštěstí jsem tohle nikdy neřešila.
ja myslim, ze nekteri lide dokazou mit manzelstvi z rozumu. Ovsem, vetsina lidi ne.
Vykaslala, rano jsem volala na kliniku s tim ze jsem se rozmyslela…ja mu nechavam volnou ruku at se k tomu postavi jak chce. Zarizovat se budu sama a on at si vybere co chce, nenutim nemam snahu ho k sobe pripoutat ani s nim manipulovat. I pres to vse si o nem nemyslim nic zle a i kdyz se rozhodne ze s nami v kontaktu nebude, preju mu do zivota jen stesti a to nejlepsi. Stejne na chlapy nemam ted ani pomysleni takze ma cas si to v te hlavince srovnat ![]()
Přeji hodně zdaru při zařizování, uvidíš, že se časem vyrojí lidičky co pomůžou ať už vybavickou nebo psychicky. Je dobré, že mu necháš volné pole působnosti, ono se to časem vyvrbi. Třeba milé překvapí. A když ne, tak nevadí, nikdy žádný vztah nemá 100% záruku.
@Klopotkova píše:
Já jsem proti tomu přivést dítě do nefunkčního nebo žádného vztahu, mám to tak nastavené a cítím to tak.
definuj mi, prosím tebe, funkční vztah
? Věř mi, že takových těch příkladných je opravdu málo ![]()
To by šlo na potrat 50% těhulí - vztahů, kde není žádné „ale“, je minimum
A pokud tam v té prvotní fázi není, bud si jistá, že se v průběhu života vyskytne
Nežijeme v ráji ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj,nečetla jsem diskusi, reaguji na zakladatelku. Po revizi (zamlklé těhotenství) mi zjistili rozsáhlé srůsty v děloze - následek interupce a teď mám velký problém otěhotnět a udržet plod. Je to boj a nevím, zda vyhraju, tak to yvaž i z možné zdrav. stránky a zda chceš v budoucnu děti…
pkud bylo dítě již mrtvé, nebyla jsi na interrupci! Provedli ti kyretáž (revizi) dělohy za účelem odstranení MRTVÉHO plodu a vyčištění ![]()
Mechanicky je to totéž, eticky diametrálně odlišné! Přeji, at se brzy zadaří a ty dítě donosíš ![]()
@Anonymní píše:
Ono je to s tim otcem trochu slozite a hrozne tezko se da do pár řádků vepsat jak to cele opravdu je. Nicmene tim ze mam odpracovane roky bude i materska. A ted uz si setrim z kazde vyplaty co se da takze bude i nejaka ta rezerva. A jak se k tomu celemu nakonec postaví chlap nevim a nespoleham se na nej. Ikdyz ted, kdyz vi ze mimi bude zase obraci a chce vsecko zarizovat.ale kdo vi zvladnu to tak jako tak. Kdyz se muj otec dokazal sam postarat o dve male deti tak ja musim zvladnout jedno.
@Anonymní píše:
Vykaslala, rano jsem volala na kliniku s tim ze jsem se rozmyslela…ja mu nechavam volnou ruku at se k tomu postavi jak chce. Zarizovat se budu sama a on at si vybere co chce, nenutim nemam snahu ho k sobe pripoutat ani s nim manipulovat. I pres to vse si o nem nemyslim nic zle a i kdyz se rozhodne ze s nami v kontaktu nebude, preju mu do zivota jen stesti a to nejlepsi. Stejne na chlapy nemam ted ani pomysleni takze ma cas si to v te hlavince srovnat
@pe-terka píše:
definuj mi, prosím tebe, funkční vztah? Věř mi, že takových těch příkladných je opravdu málo
To by šlo na potrat 50% těhulí - vztahů, kde není žádné „ale“, je minimumA pokud tam v té prvotní fázi není, bud si jistá, že se v průběhu života vyskytne
Nežijeme v ráji
Vím, že pro Tebe je mít dítě, respektive několik dětí téměř vše, pokud to tak nějaká žena nemá, tak přemýšlíš, čím to je a dle Tebe má nějaký problém.
Psala jsem o tom, že do nefunkčního vztahu bych dítě nepřivedla, tím myslím to, kdy se do sebe dva např. nezamilují, nerespektují se, jeden z nich dítě nechce a ten druhý ano, to, že nikde není vše na 100pro je jasné, to nepíšeš nic světoborného.
Já, pokud bych jako velmi mladá žena otěhotněla s nevhodným partnerem bych si dítě nenechala, nebyl by k tomu důvod.
… nicméně chápu, že někdo to má jinak a chce dítě za každou cenu
@Klopotkova píše:
Vím, že pro Tebe je mít dítě, respektive několik dětí téměř vše, pokud to tak nějaká žena nemá, tak přemýšlíš, čím to je a dle Tebe má nějaký problém.
Psala jsem o tom, že do nefunkčního vztahu bych dítě nepřivedla, tím myslím to, kdy se do sebe dva např. nezamilují, nerespektují se, jeden z nich dítě nechce a ten druhý ano, to, že nikde není vše na 100pro je jasné, to nepíšeš nic světoborného.
Já, pokud bych jako velmi mladá žena otěhotněla s nevhodným partnerem bych si dítě nenechala, nebyl by k tomu důvod… nicméně chápu, že někdo to má jinak a chce dítě za každou cenu
mě do toho nemotej, o mě tato diskuse není
A samozřejmě vím, že jsou ženy, pro které děti nejsou životní metou ![]()
já jsem ti psala, že vypěstovat 100% „funkční vztah“ je dost těžké a že takto by děti mělo minimum žen - i kdyby si je přály ![]()
Navíc tady to v začátku „funkčně“ vypadalo, on dítě chtěl
Až pak, když bylo počato, začal couvat
Ve 12tt je plod plně vyvinutý a měří asi 6cm
Takový plod už žena obvykle vnímá jako existující skoro/dítě a je pro ni těžké dát ho pryč ![]()
Málo která má „jasno“ jako ty ![]()
Nesměji.
Zakladatelku podporuji v rozhodnutí.
Jsem ráda.
Příspěvek upraven 25.09.18 v 15:45
@pe-terka píše:
mě do toho nemotej, o mě tato diskuse neníA samozřejmě vím, že jsou ženy, pro které děti nejsou životní metou
já jsem ti psala, že vypěstovat 100% „funkční vztah“ je dost těžké a že takto by děti mělo minimum žen - i kdyby si je přály
Navíc tady to v začátku „funkčně“ vypadalo, on dítě chtělAž pak, když bylo počato, začal couvat
Ve 12tt je plod plně vyvinutý a měří asi 6cm
Takový plod už žena obvykle vnímá jako existující skoro/dítě a je pro ni těžké dát ho pryč
Málo která má „jasno“ jako ty
Vždyť píšu, že jsou ženy, které to mají a mohou mít jinak než já.
@Klopotkova píše:
Ne, neexistuje, ještě se nenarodilo.
Hmmmm zajimave, ale naprosta blbost. Neverila by si jak rychle se da zamilovat do toho tvorecka jen ve chvili kdy pocuras papir
@Pidulka1991 píše:
Hmmmm zajimave, ale naprosta blbost. Neverila by si jak rychle se da zamilovat do toho tvorecka jen ve chvili kdy pocuras papir
u me se zadna zamilovanost nekonala. Dite mi samozrejme lhostejne nebylo. Stale jsem na ni myslela, ale ze bych to nazyvala laskou? To ne…
To jsi napsala moc hezky, takže myslíš si, že tzv. vztahy z rozumu nejsou holt rozumné? Já si to myslím, do takového vztahu bych možná šla někdy v 50ti letech, i když ani tím si nejsem jistá, naštěstí jsem tohle nikdy neřešila.