Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
tak si pitomá že jsi se nechránila, to je tvůj problém
když tady píšeš že to dítě za žádnou cenu nechce, tak se se podle toho měla chovat!!!!!!!!!! existují antikoncepční pilulky a taky kondomy
zablik píše:
Jasně já za to může že některé maminky dítě nemůžou mít!Jak kdybych to dítě momentálně chtěla…Jedno dítě jsem porodila v 18letech musela jsem přerušit školu a mnoho dalších věcích…a teď když už můžu jsi školu dodělat a přividělávat jsi tak mm být znovu těhotná,to je taky teda fér…mít ve 20letech druhé dítě fakt nechci!
No fer…fer to teda fakt neni, chudaci deti, takovou mamu! Na to, ze nechces deti, jsi mela myslet trochu driv. Kazdopadne babybox je tvoje sance. Prestan myslet jen na sebe, mysli i trochu na to dite!
Boze, fakt doufam, ze je to jenom dalsi provokace.
Interupce už není možné - tvé možnosti jsou:
To jsou legální a morálně ospravedlnitelné možnosti.
Pak lidé dělají i jiné věci, je to nemorální, nezákonné a nezaslouží si odpuštění, takže prosím, na ty ani nemysli.
Lesina
no kéžby, takovouhle matku si nezaslouží žádný dítě, mě je z toho úplně špatně, co ještě dneska existuje za lidi, já nechápu co si ta ženská myslela, že jí tady maminky doporučí nějakýho člověka který jí to udělá, no to snad ne
Taky jsem se teda rozpálila.Chudáci obě tvoje děti.A přečti si po sobě svoje příspěvky-sloh a hrubky o tobě dost vypovídají,takže se ani nedivím tvému dotazu.Copak nemáš žádný přehled,kdy je interrupce zákonná a za jakých podmínek? A není to pravděpodobně tvoje chyba,že jsi nechtěně otěhotněla?!Neskutečné.
Víš, já chápu, když se někdo rozhodně pro potrat a neberu mu to, ALE legální je to do 12. týdne a i to mi přijde hodně.
A jen tak mimochodem, víš jak je (zákonem) definování narození živého dítěte:
Rozumí se tím jeho úplné vypuzení nebo vynětí z těla matky, jestliže projevuje alespoň jednu ze známek života a má porodní hmotnost
1. 500 g a vyšší nebo
2. nižší než 500 g, ale přežije 24 hodin po porodu.
Myslím, že někdo podle UTZ doplní, jakou mělo jeho mimčo ve 20. týdnu váhu…
Zablíku nikdy není tak zle, aby nemohlo být ještě hůř.. prosím tě, zklidni se, vydechni, vyspi se a uvidíš, určitě bude zas líp. To jsi na děti sama?? Co na to otec?? Pokud už se bojíš povídat veřejně… Pošli SZ.
Uvidíš, že to nebude tak zlé, jak se ti to teď zdá!!! Uvidíš, že za chvíli bude líp, a 2 děti tě potěší… a už to budeš mít tak nějak za sebou.....
Je mi toho děťátka hrozně líto. Doufám že to dobře dopadne a buď si ho nechá a bude milovat nebo to malé najde nějaké jiné rodiče, co ho budou milovat. Jako fakt je mi z toho smutno. Snad je to jen nějaké pomatení těhotenských hormonů, jinak teda… No ale pro mě už jen to, že na toto někdo pomyslí… ![]()
Taky tipuju, že nechce převzít odpovědnost, nebo to možná ani neví.
Jak psaly holky, měla jsi se chránit…Nějak nevím, co bych ti na to už napsala ![]()
já nechápu jak zakladatelka píše že by neměla nervi na to, to maličké donosit a porodit, ale zabít své díte to jí nevadí
jdu si lehnout, úplně se mi z toho udělalo divně, cestou zkontroluju Klárku, a i kdyby tam vedle ní mělo ležet ještě 10 malých uzlíčků nikdy bych nepomyslela ani jednou že bych šla na potrat
Tyjo holka ,priznam se ze i ja uvazovala o potratu,pac si dite ted nemuzem dovolit,jelikoz jsem zjistili pak ze jsem ve 13TT bylo rozhodnuto za me a kdyz jsem videla doho drobecka na ultrazvuku tak uz me to ani nenapadlo jinak.Priznam se ze opravdu nechapu jak si se dopracovala do 5mesice bez nakyho podezreni,vzdyt to uz je poradny mimco,ale nechapu co je teda za problem,dat dite k adopci,kdyz podle vseho toho drobecka tak nesnasis ze by si ho ted zabila(cetla jsem ze dite uz citi bolest po 12TT).Nebud zla,to ma to dite citit jak ho matka nechtela a nenavidela.Preju si strasne moc aby si se rozhodla dat mimnko milujici rodine.
No já za sebe souhlasim s Lesinou . Jiné možnosti nejsou ( tedy morálni ).Víš mě přijde že jsi rozlobená na nás a to je to co nechápu my jsme ty posledni na koho se můžeš zlobit. Zlob se na sebe , svého partnera , VY jste se nechranili! A ted musiš nést následky . Jediný kdo je opravdu bez viny je to malé.Tak přestan prskat a smiř se stim že bude druhé mimčo.Jsi mladá a za dva roky můžeš udělat vše co by jsi chtěla dělat ted.Jen to maličko odložiš. No a přiště si dáš prostě pozor.Vic bych to už nekomentovala
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat