Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Lesina píše:
Interupce už není možné - tvé možnosti jsou:
- Dítě porodíš a ponecháš si ho
- Díte porodíš v porodnici a podepíšeš souhlas s adopcí
- Dítě porodíš doma a umístíš do babyboxu
To jsou legální a morálně ospravedlnitelné možnosti.
Pak lidé dělají i jiné věci, je to nemorální, nezákonné a nezaslouží si odpuštění, takže prosím, na ty ani nemysli.
Lesina
Doporučuji ti tyto rady přečítat pořád dokola!! Pokud sis pořídila druhé dítě, musíš nést zodpovědnost!!!!Je to důsledek tvého nezodpovědného života! To dítě za nic nemůže! Tak k němu nebuď tak strašně krutá!! Nebo fakt chceš být po zbytek tvého života vražedkyní svého vlastního dítěte???????
takhle přemýšlet snad nemůže žádná normální ženská. Proboha, proč jste se nechránili?!
Vždyť tady je to pořád dokola. Jsem těhotná, co mám dělat? Antinu neberu, kondom nechceme a pak zjistíme, že čekáme dítě. Vždyť když jsi tak super úžasně dospělá, tak snad dokážeš domyslet, co může následovat při nechráněným sexu, ne? Jsi naprosto pitomá, když uvažuješ o zabití dítěte. Je sice nenarozené,ale vnímá!!!! A žádný normální doktor ti interupci neudělá. By to mjusel být jedině řezník a ještě těm se omlouvám protože snad ani oni by to nedokázali, protože jsou lidští, než ty a tvoje přemýšlení. Tvoje blbost, že chrápeš s chlapem bez ochrany,ale to dítě za to nemůže, že má maminku totálně mimo.
Jsem se zase rozčílila. Svět je nespravedlivej. Spousta párů chce dítě a marně a kdo neche, jednou si vrzne (promiňte mi ten výraz) a dítě čeká a chce ho nechat zabít.
A jestli je to jen nějaká provokace zamindrákovanýho puberťáka, tak tady spousty maminek dost rozčílila. ![]()
Tak jestli to není provokace, tak to je na ![]()
Mmch by mne zajímalo, co za školu studuješ, když ti to takhle myslí
Co asi tak čekáš od portálu s názvem Emimino? Že se tu budou scházet vražedkyně dětí, co vysypou z rukávu jak zařídit potrat ve 20tt?
Spíš bych řekla,že si tu někdo dělá legraci a čeká,jak se kdo rozzuří…protože to uvažování mě nepřijde normální.
Pozdě bych honit.. když už se stalo, odestát se to nedá…
Proč nikoho třeba nenapadle těhu deprese, panika?? Vždyť je to tak běžné…
V životě bych dítěti neublížila a na potrat nešla jinak, než ze zdravotních důvodů, maličká je chtěná, plánovaná, od začátku milovaná… a taky se mi hlavou honily podobné věci…že to ukončím… protože nastala špatná a složitá životní situace…
zablik píše:
Jasně já za to může že některé maminky dítě nemůžou mít!Jak kdybych to dítě momentálně chtěla…Jedno dítě jsem porodila v 18letech musela jsem přerušit školu a mnoho dalších věcích…a teď když už můžu jsi školu dodělat a přividělávat jsi tak mm být znovu těhotná,to je taky teda fér…mít ve 20letech druhé dítě fakt nechci!
Nezlob se na mně, ale to je totální provokace.
Pokud skutečně jsi těhotná, tak zapoj mozek, jak je možné že máš nechráněný sex, a přitom již jedno dítě máš, tj.. víš že sexem SE DÁ OTĚHOTNĚT - dítě je to co nosíš v břiše. Pokud si jsi schopná toto uvědomit, tak jdi k doktorovi, zavolej na FOD, zkus si uvědomit že v tuto chvíli děláš to nejlepší pro miminko. Nebuď jen sobecká blbka, a uvědom si, že když uděláš cokoliv pro to, aby to miminko v tobě umřelo, tak ohrozíš i svůj život.
Tedy kromě toho že to je NELEGÁLNÍ!
Když dítko donosíš a porodíš - dáš k adopci nebo odneseš do babyboxu, tak pro něj/ni uděláš mnohem víc než když si teď chceš zajistit své „čisté“ svědomí tím že „to“ dáš pryč. ![]()
Možná jsem hnusná, nejspíš jsem pěkně hnusná, ale uvědom si co a kam jsi napsala, je mi tě líto, lidi jako ty by děti mít neměli!
zakladatelka, ty snad nie si normalna. prosim ta ked si sla s chlapom do postele nenapadlo ta mysliet na nejaku antikoncepciu? kde si mala hlavu? teraz ma za tvoju nezodpovednost trpiet miminko? miminko by si nemala brat ako prekazku. ani ja som miminko neplanovala. tiez som chcela aspon nejake zabezpecenie, zacalo sa mi darit vo firme a zrazu buch, bola som tehotna aj cez prasky. ale postavili sme sa s manzelom (vtedy este len partnerom) k tomu zodpovedne. ved preco zijeme? aby sme mali deti a naucili ich vsetko co vieme, odovzdali im skusenosti. naco ti budu peniaze a skusenosti ked ich nebudes mat komu odovzdavat? pozri sa na tie deti ako na moznost byt pre spolocnost nejak uzitocne. snad sa rozhodnes dobre , verim ze sa da kopa veci nakupit v bazaroch za par korun a studium odlozis. ja som tiez vs odlozila. a dufam ze po nicolke budeme mat este jedno miminko a az potom sa vratim k studiu a kariere.
inak potrat teraz ti nik neurobi.
takze ho pekne vynos a ked toho drobecka uvidis, verim ze sa ho uz nevzdas ![]()
sorry holky ze som sa tak rozpisala
lasička1 píše:
Spíš bych řekla,že si tu někdo dělá legraci a čeká,jak se kdo rozzuří…protože to uvažování mě nepřijde normální.
Taky si myslím, že se tady nějaké puberťačky dobře baví. A většina nás na to skočí. Tohle normální ženská není schopná napsat. A když už, tak nebude vyhledávat podobné stránky ![]()
Navíc ty hrubky jsou tak otřesné, že těm kočenám (předpokládám, že je jich víc) dá hodně velkou práci, aby pomocí nich a neskutečně blbého dotazu ze sebe udělaly naprosté dementy. O to víc je musí těšit vzrušené reakce naštvaných mamin ![]()
Holky, jděte na diskotéku, přečtěte si knížku, sežeňte si kluka, se kterým byste mohly randit… prostě dělejte cokoli, ale proč ztrácíte čas nasíráním matek na E-miminu? To nepochopím. Blbá sranda. Ve vašem pubertálním věku jsem znala lepší způsoby, jak naložit s volným časem ![]()
Teda na tohle jsem neměla klikat. Měla jsem jít fakt spát a nečíst to, teď mi z toho snad bude zle až do rána. Doufám a chci věřit tomu, že to je fakt jenom nějaká provokace, protože tohle snad ani nemůže bejt myšlený vážně. Už tady bylo asi všechno řečeno, ale stejnak - jsi normální, že uvažuješ o tom, že bys zabila vlastní dítě? Proč mu nechceš dát aspoň šanci na lepší život v náhradní rodině? Upřímně řečeno, nedovedu si představit, že člověk s takovým myšlením je schopnej vůbec vychovávat jedno dítě, natož dvě. A ještě se divíš, že tady jsou na tebe lidi hnusný? Cos čekala? Že tě budeme litovat a poradíme ti tady, na jakýho řezníka se obrátit? Je mi ze tebe fakt zle. Snažím se lidi za nic neodsuzovat, ale tohle je fakt trochu silný kafe i na mě. Nejsem vysloveně odpůrce potratů, pokud se jedná fakt o těžkou situaci, ale ty už jedno dítě máš (musela jsi přerušit školu, nabouralo ti to plány, takže předpokládám, že nechtěný) a teďka znova ta samá situace? To ses po tý předchozí ani trochu nepoučila? Píšeš, že ti je 20, to bys snad už mohla mít rozum a vědět, jak se chránit… Ne sorry, tohle je na mě fakt trochu moc. Jdu fakt spát, nebo bych asi byla i sprostá.
no, nechtěla jsem reagovat, ale tohle se fakt nedá!!!
fakt je, že zakladatelce nikdo potrat neudělá, miminko donosit nechce…
…tak jí zbývá asi jen skočit z mostu
(bráno s nadsázkou, samozřejmě
)
jen by mě zajímalo, proč ses vůbec registrovala? Abys tady zbytečně rozčilovala? Hele, a to tě nenapadlo, na jakej portál vlastně lezeš? Bože, vždyť hned na úvodní stránce ses mohla zabrzdit protože mi není jasný, když na tebe „vykoukne“ nápis „DLOUHÉ ČEKÁNÍ…KONEČNĚ JSEM VIDĚLA MIMÍSKA…PSYCHIKA SANŽILKY…“, jak někdo NORMÁLNÍ může založit diskuzi s takovýmhle tématem
to tě NETRKLO??? ![]()
Tak tohle mi taky nedá. Jestli je to vtip, tak se fakt nesměju a jestli to myslíš vážně, tak mi to hlava nebere. Vzhledem k tomu, že jedno dítě už máš, tak asi víš, jak se děti dělají. To tě nenapadlo, že se to může stát znova? Co antikoncepce, určitě víš, na co je, tak tady nepiš něco o nějaký férovosti. Když ses rozhodla mít sex, tak se všema následkama a je to jen tvoje a toho otce zodpovědnost. Taky nechápu, nemáš žaludek na to dát dítě pryč, ale zabít ho to jo? To snad nemyslíš vážně. Víš kolik je tady ženskejch, co by dali všechno za to, aby si mohli alespoň jedno adoptovat, když nemůžou mít vlastní? Seber alespoň poslední zbytky důstojnosti (doufám teda, že nějaký máš) a když už další dítě nechceš, tak mu dej šanci na lepší život a udělej šťastným jeho a nějakou rodinu. Myslím, že je lepší žít s pocitem, že někde je moje dítě šťastné, než že jsem ho chladnokrevně zabila. To, co jsem napsala je možná drsný, ale tvoje chování není o nic lepší.
A to já jsem rozklikla se zájmem. Na, to, že sama jsem ve 20tt ten dotaz se mnou neudělal nic.
Jsou dvě možnosti. Buď jsou to puberťačky s IQ tykve a nudí se, v tom případě budeme doufat, že z toho vyrostou. No a nebo je to o fous starší holka (20 psala?) s IQ tykve. Jenže tady už je to na pováženou, protože ohrožuje (určitě zdravé, takové nány mají štěstí) miminko a za to bych ji silně profackovala.
Mimochodem, hrubky tu píše čtvrtina z vás, takže podle hrubek bych zakladatelku nesoudila ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat