Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
souhlasím s Katttkou…to si někdo dělá srandu a snaží se provokovat…
Normální ženská - navíc ta, která už těhotná byla- si přece nevšimne těhotenství až v 5.tém měsíci…
No a jestli je to pravda, tak si u mě milá zakladatelko pěkná p… Byla jsi dospělá, když sis druhé dítě udělala, tak proč nejsi dospělá, když se o něj máš postarat? a nebo mu aspon dopřát právo žít?
Takovéhle dělají mladým maminkám jen ostudu… ![]()
lleennttiillkkaa píše:
Milá zakladatelko doporučuju ti přečíst si tohle.
https://www.emimino.cz/…otreti-6530/
aby si věděla, jak potrat v tvým stadiu těhotenství probíhá.
Ahoj lentilko,tohle můžu,bohužel, z vlastní zkušenosti potvrdit.Musela jsem jít na potrat ve 21tt,miminko mělo nádor,je to už 5 let a není de,abych si na ten nejhorší zážitek v mém životě nevzpoměla.Týden mi vyvolávali porod a pak mi vysáli přes břicho plodovou vodu a tu látku vstříkli přímo k miminku,rodila jsem 3 hodiny a držela jsem ručičku toho tvorečka,měla už nechtíčky a já cítila takovou šílenou bezmoc.Pak jsem prodělala rakovinu prsu a myslela jsem si,že už nikdy nebudu moct mít dítě.Jako zázrakem se to povedlo,jsem v 15tt a neumím si představit,že bych o to dítě přišla,jsem tak šťastná a vím,že je to dar od toho předešlého miminka,byla to holčička.Zakladatelce bych přála,aby si to dítě nechala,protože by si to vyčítala celý život.To dítě si nezaslouží umřít,vždyť nikomu neublížilo a je tolik maminek co nemůžou mít svoje dítě.Všm maminkám držít palečky a přeju zdravá a vysmátá miminka ![]()
Holky, klid, tohle určitě není myšleno vážně, to jenom někdo provokuje, aby vyvolal debatu… normální volovina… ![]()
ZABLIK..skus nad tym vsetkym porozmyslat..teraz sa ti mozno tehotenstvo nehodi..ale dat pre svoje dietatko surodencka je ozaj to naj, co mu mozes dat..a skolu si mozes dorobit aj neskor..pripadne peniaze, co clovek investuje do dialkoveho studia, mozes dat na nejaky kurz uctovnictva a pracovat z domu.. je to makacka..ale aj tak sa da.. a je aj vela organizacii pre maminy, ktore su same, alebo maju nejake problemy.tam by ti mohli poradit..ako zvladnut byt sama s dvomi detmi..
ale na potrat teraz ist nemozes, nastastie, a do porodu mozno najdes lasku k dietatku..drzim ti v tom palce..
Teda. Přečetla jsem jen úvodní příspěveka a musím: Nevím, možná ti to tu už někdo napsal, možná se už zjistilo, žes to myslela jako hodně blbej vtip, možná se diskuse posunula úplně jinam,
ale kdyby náhodou ne,
tak ve 20tt to není interupce, ale nejprve lékař zabije dítě v děloze a žena potom rodí klasicky vaginálně (při vědomí) své mrtvé dítě.
To jen tak abys měla představu, i když samozřejmě nic takového tě nečeká, pokud jsi opravdu těhotná a dítě nechceš, tak ho budeš muset donosit a potom buď tajně porodit a dát do babyboxu nebo porodit ofiko v nemocnici a potom dát k adopci.
Teda tak mě je teda 21 let, ale z toho co tady vážená přidala se mi zvedl kufr. Moje spolužačka otěhotněla v 17 letech a porodila zdravého chlapečka a během mateřské si dodělala maturitu a myslím, že je tady těch maminek více třeba Miška mě teď napadá, o tom psala na nějaké diskuzi, že bude maturovat. Vymlouvat se,že ve 20 nechci další dítě a chci maturitu tak ses měla chránit ty náno. (Omlouvám se holky). Uvědom si, že jsi vlastně už za půlkou těhotenství, myslím, že bys měla počíst pár nešťastných diskuzí tady, je mi z tebe špatně. Tohle nemá obdoby. DOufám, že tohle nečetla žádná maminka, která nemůže otěhotnět. Bože ![]()
Ovšem potom, co jsem si dočetla tvé dva další příspěvky, tak začínám mít docela obavu, jestli to neskončí ještě mnohem hůř.
![]()
Ježiš, z toho mi je zle, to se mi po ránu povedlo podívat se na diskusi!
Jak zde nektere holciny pisou ,ze ji prejou,aby nasla k diteti lasku atd…ja si myslim ze takovy clovek ,kdyz tohle uz jednou z pusy vypustil ji nenajde a po pravde si spis preju aby miminko slo do lepsi rodiny nez aby zustavalo u takovy mamy. Promin zakladatelko,ale jsi totalni husa,ja nejsem vubec proti potratum ,jak rikam i ja o nem uvazovalo,pac se nam,,nehodilo do kramu´´,ale to jsem uvazovala ,ze bych ,,zabila´´ ,par bunek,ale ne uz malyho clovicka.Nevim taky mam trochu podezreni ze je to vtip,pac mi nejde do hlavy ze by si to zjistila takhle hodne pozde,kor uz po jednom diteti.No ja bych se uz na tuhle celou diskuzi vykasla a uz se sni nenervovala holky,myslim si ze jestli je tak bllba ,tak ji to stejnak nedojde a jestli je to vtip,tak uz jsme je vsechny pobavili dost.
Poslední příspěvek: nakonec si myslím, že jde jednoznačně o další blbý vtip, který má za úkol to tu rozpálit. No nic.
Tak z toho je mi na
!! Zakladatelko, víš vůbec, co chceš udělat? Vždyť to miminko už je hotovej člověk!! Jo, na dělání dětí je elánu vždycky dost, ovšem postarat se o něj, to ne. Doufám z celého srdce, že tahle diskuse je jen provokace a vtip, protože tohle nikdo nemůže myslet vážně…
A nejde mi do hlavy, jak matka jednoho dítěte nepozná do pátého měsíce, že je těhu. Fuj, fuj, fuj!!!
![]()
NAPOLY píše:
no, nechtěla jsem reagovat, ale tohle se fakt nedá!!!
fakt je, že zakladatelce nikdo potrat neudělá, miminko donosit nechce……tak jí zbývá asi jen skočit z mostu
(bráno s nadsázkou, samozřejmě
)
Tak musím říct, že přesně tohle mě napadlo při druhé zakladatelčině reakci. S tím, že by tím možná pomohla i svému prvnímu dítěti… (bráno taky s nadsázkou, ale při hodně pitomém dotazu, mě prostě napadají pitomé odpovědi)
Pokud je to vtip tak nezaslouzi komentar a pokud ne tak doufam ze se pani matka brzy vzpamatuje. Ja kdybych se dovedela ze mi mama zabila sourozence tak s ni uz nepromluvim, a tim myslim i to vase legalni
zabijeni shluku bunek
Sakra tak kdyz si chci vrznout musim pocitat s tim ze se „tohle“ muze stat.Hezky den
To jsem udělalala chybu že jsem tuhle debatu otevřela
. Já teda nechápu jak může dospělá ženská psát tak bezcitně o svém dítěti
, když si vzpomenu na UTZ ve 21tt…
.
Teď jen doufat že to není další matka typu… našlo se pohozené novorozeně
. A co teprve chudák to první mimčo, to asi musí mít život plný lásky ![]()
Tady fakt škoda slov, uplně jsem se rozčílila ![]()
To ,že to nepoznala,když už má jedno dítě,je klidně možné..Minule jsem byla v poradně a byla tam maminka,co měla taky tak ročního prcka a ten den zjistila,že je už 20tt těhotná,byla sice v šoku,ale řekla bych,že měla radost,podle toho jak se usmívala:-))
Je mi z toho smutno
Ale chápu,že to poznat nemusela.U nás v rodině je normální mít měsíčky do 3-4měsíce těhotenství.Já osobně je sem to nedostala,až teď ve 4měsíci
,ale pravda je ta,že jsem to poznala jinak(furt mě bolelo břicho i když sem měla po MS).To dítě radši donos a dej do babyboxu,nebo by jsi radši žila celej život s tím,že si vrah???Chápu,že se o něj třeba nedokážeš postarat,ale tak mu sakra dej šanci na lepší život!!!
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat