Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
holky ja musim napsat taky je mi 21 porodila jsem krasnou holcicku ve 20 a taky jsme na to defacto nemeli protoze pritel prisel o praci kratce pred porodem a muj nazor je takovy ze v dnesni dobe te to vyjde nastejno jestli zivis jedno dite nebo dve pac jedno prestane nosit pliny druhe se narodi a mas to jako kdybys to nejnutnejsi kupovala jen pro jedno dite a kdyz uz takle uvazujes
tak bez k psychologovi sem sice taky mlada a mohla jsem pockat ale kdyz uz se stalo tak to beru tak jak to co jsem si udelala to mam a svoji dceru miluju
nadevse
Nechutné, nechutné, nechutné!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ženský jako ty by děti mít nikdy neměly a tobě doporučuji vyšetření u psychiatra, protože normální opravdu nebudeš!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Je mi z tebe zle!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
![]()
Já bych tuto diskuzi ráda prohlásila za ukončenou. Beztak pouze popuzuje její čitatelky.
Zakladatel/ka sem nepíše a já mám sílící pocit, že její/jeho dotaz nevznikl na pravdivém problému. A pokud ano, tak si myslím, že teď je buďto totálně zhroucená někde v koutku a své dítě pekelně nenávidí, nebo už si poradila sama. Je to kruté, co říkám, ale zoufalí lidé dělají zoufalé věci. A upřimně, sesypali jsme se na ni, nedali ji čas nadechnout se, neptali se co jí k tomu vede, jestli má muže, rodinu, čí je dítě, z jakých podmínek pochází, čeho se bojí… Lidské osudy nejsou jednoduché a my bychom je měli v jejich složitosti respektovat. Tím v žádném případě neschvaluji jednání 20 leté dívky, která chce v 5. měsíci na potrat. Jde o to, že takovýto člověk potřebuje pomoc a ne jen tak ledajakou. To že ji označíme ze magora, vraha, krávu, atd… a pošleme k „psychologovi“ ji naštve, rozlítostní, zanevře na všechny, byť dobře míněné rady a stejně udělá to co chce.
Zkrátka, pokud je na druhém konci opravdu člověk v úzkých, poradí si. Má tu spoustu nabídek (i ta má stále trvá) a pokud se baví, tak je pouze v našich silách, aby tato nepěkná zábava skončila.
Ilwimia
promiň ale někdo kdo řekne že dítě zabít dokáže ale dát ho k adopci na to fakt nemá srdce tak si odsouzení zaslouží… jsem dost chápavý člověk a většinou se mi to spíš vymstí ale čeho je moc toho je příliš. ona řekla že potrat v tomhle stádiu ano ale donosit a dát k adopci to ne… tak kde to jsme???
Přečetla jsem teda jen první 3 stránky, ale i to mi stačilo. Nějak tomu nemůžu uvěřit. Zakladatelka nepozná, že je těhotná (i to se může stát, ale je to dost nepravděpodobné) a když už to zjistí, neví, že interrupce se dělá do 12tt. Považuje za nespravedlnost, že otěhotněla, když konečně může dělat to, co nestihla v pubertě. Nedokáže odnést dítě do babyboxu, ale hledá po internetu někoho, kdo jí dítě dostane ven z břicha dřív než před termínem. Je přece to samé (pro tu „matku“), jestli dítě odnesou mrtvé nebo živé ne?
Normálně nereaguju na diskuze, kde bych musela být hnusná, nerada lidi odsuzuju, když neznám je, ani komplet celou situaci, ale tohleto mi fakt nedalo.
To co, zakladatelka napsala je NECHUTNÉ!!!!!!!!!!!
![]()
jnellca píše:
Souhlasím a s názorem Kecalky.
Kecalka není nick
kecalek je tu víc, ty jsi zatím např. nováček ![]()
nick je napsanej nad tím kecalka, nováček, povídálka a tak podobně ![]()
Holky,nepřipadá Vám,že poslední dobou se tu objevují prazvláštní témata jako tohle,které nás všechny akorát rozčílí?! škoda,že admini nemůžou vidět,kdo za tím pc sedí a v případě nějakého úchylného vtipálka ho okamžitě smazat
![]()
agy píše:
Holky,nepřipadá Vám,že poslední dobou se tu objevují prazvláštní témata jako tohle,které nás všechny akorát rozčílí?! škoda,že admini nemůžou vidět,kdo za tím pc sedí a v případě nějakého úchylného vtipálka ho okamžitě smazat![]()
Taky se mi zdá, že takových podivných témat je tu hodně…že to ty lidi pořád baví
![]()
Souhlasím s vámi,protože se tu opravdu poslední dobou oběvujou nějaká zvláštní témata ![]()
Tak jestli tohle zakladatelka myslela vážně, tak je zralá akorát na odstřel. Pokud to měl být vtip, tak hodně, ale hodně blbej!
Do háje prkenýho, nejsi sama, kdo dítě neplánoval a mimčo mu překazilo plány. Vem si mě. Dítě jsme neplánovali, alespoň ne v nejbližší době. Nyní prožívám 16. týden těhotenství, naprosto si to užívám, ikdyž mě opustil chlap. Mám pro co žít - pro to dítě!! A říkám ti, jestli ti nějaký doktor (spíš herodes) udělá potrat, vsaď se, že bude neodborný a s největší pravděpodobností bys mohla taky onemocnět. Na to si asi nemyslela, co?
Každopádně, až porodíš (potratíš), začni brát antikoncepci, jinak bys tohle mohla řešit stále dokola.
A víš co? Na co doktora? Skoč šipku ze schodů nebo šikovně upadni a o potrat se nemusíš starat!!!
![]()
zablik píše:
Normální jsem…a co asi mám dělat když to dítě momentálně nechci…a donosit dítě a pak ho dát k adopci nebo do babyboxu na to bych neměla pak žalůdek!!!Všem se to dobře radí dej to k adopci když nejsou v mé situaci!Tady mě asi nikdo nepomůže jen umíte zkritizovat a tod vše!A aby jste nějak poradila na tom to portálu to asi vůbec nehrozí…
Tak suk.. s ochranou a nebo vubec
![]()
Když já si fakt nemyslím, že na druhém konci diskuse je realita.
Teda jen jsem nakoukla, čítla a konec a zase čučím, jestli to je opravdu myšleno vážně, tak jak nemám žaludek na adopci nebo babybox a na interupci v pátém měsíci žaludek máš?
Zdravím,
Podle platného zákona č. 66/1986 Sb. může žena požádat o provedení potratu bez omezení do 12. týdne těhotenství. Do 24. týdne těhotenství je možné provést potrat z genetických důvodů. Je-li ohrožen život matky nebo je prokázáno těžké poškození nenarozeného dítěte nebo nenarozené dítě je neschopno života, je povoleno potrat provést během celých devíti měsíců těhotenství.
Z toho vyplývá, že potrat ti žádný lékař již neprovede pokud bude dítě zcela v pořádku.Prostě se smiř s tím, že svoje dítě budeš muset donosit.Musím se přiznat, že mě tenhle dotaz nemálo naštval, ale přesto se snažím adekvátně odpovědět jelikož neznám tvou skutečnou životní situaci. Stejně si, ale uvědom, že nerozhoduješ už jen za sebe. ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat