Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jé, píšeš bez ultrazvuku, tak to si nejsem jistá. Promiň, nečetla jsem pozorně.
Jak který. Kamarádka teď byla na kontrole v 8. týdnu a klidně jí předepsal další prášky.
Halka
No tak bez UZ bych to tak jistě neviděla. Já byla tak nějak u doktora a on po vzšetření řekl, že jsem podezřelá a že se na to ještě podívá UZ. Předpokládám, že pozná zvětšenou dělohu? ![]()
No mě neřekla nic, jen mám citlivý močový měchýř, takže čekám na výsledek moči. Jenom jsem měla nějaké obavy z těhotenství. ![]()
tím si nejsem jistá že by to poznal bez utz tak brzo, pohmatem, to asi težko
tím si nejsem jistá že by to poznal bez utz tak brzo, pohmatem, to asi težko
děloha se zvětšuje s rostoucím miminkem, takže v sedmým týdnu nebude moc zvětšená
No já tam byla asi tak před dvěma týdny (to bylo vyšetření i s ultrazvukem a neříkala nic), minule mi diagnostikovala nějaký gynekologický zánět a teď to vypadá na ten močový měchýř…
zuzka.mamka píše:
děloha se zvětšuje s rostoucím miminkem, takže v sedmým týdnu nebude moc zvětšená
(V pátém týdnu těhotenství je na ultrazvukovém obraze patrný jen kruhový terčík amniální dutiny o průměru několika milimetrů. V této době není ještě zpravidla znát zvětšení dělohy.
Asi v šestém týdnu je již viditelný embryonální pól o průměru několika milimetrů a celá amniální dutina má průměr 1-2 centimetry. Při vyšetření je již hmatné zvětšení dělohy a změna její konzistence (pokud není žena příliš obézní).
zuzka.mamka píše:
(V pátém týdnu těhotenství je na ultrazvukovém obraze patrný jen kruhový terčík amniální dutiny o průměru několika milimetrů. V této době není ještě zpravidla znát zvětšení dělohy.
Asi v šestém týdnu je již viditelný embryonální pól o průměru několika milimetrů a celá amniální dutina má průměr 1-2 centimetry. Při vyšetření je již hmatné zvětšení dělohy a změna její konzistence (pokud není žena příliš obézní).
a vy se pokoušíte o mímo, nebo proč se ptáš? to asi záleží kolik jsi od vynechání a tak, doktor mi dělal vyšetření rukou asi ve 3 týdnu a řekl mi že neví ale že mám zvětšenou slznici, takže mě obj. za 14 a to už na utz bylo vidět malinkatý kuřátko:-)
Neeee, o miminko se nepokoušíme!!! Na to mám dost času, betu antikoncepci, pravidelně. Ale jsem hysterka od povahy
. Poslední MS jsem měla v termínu, ale znáš to, „co kdyby“. Bolí mě totiž hlava a bolely mě i trochu prsa, což ale asi bude tím že mi přestala vyhovovat antikoncepce (měla jsem poslední dvě mS hodně bolestivé), od včera jsem začala brát jinou, tak snad v pořáku. Četla jsem že od nevyhovujíí antikoncepce může být i ten zánět močového měchýře, jenomže mi ta bolest jde už z podbřišku až do zad (oblast ledvin a okolí) a bojím se že ty bolesti v podbřišku co jsem připisovala gynekologickému zánětu byly už od toho (prochladla jsem na plesech) a rozlezlo se mi to do ledvin
. Uvidím podle té moči ![]()
Dobrý den, chtěla bych se zeptat kdy gynekolog pozná pouze pohmatem těhotenství (bez ultrazvuku). Bylo by to patrné už v 7.-8. týdnu?